Коли на сніданок набридла яєчня або бутерброди – готуємо пишні оладки з тих продуктів, які є у кожної господині під рукою. Борошно, вода, яйця і ситний прийом їжі для всієї родини готовий, до того ж, таке блюдо дарує відчуття тривалого насичення. А при подачі оладки можна подати з різними добавками, які будуть відтіняти смак, наприклад, зі згущеним молоком, варенням або сметаною.
Пишні оладки на воді з яйцями і дріжджами
Навіть без використання борошна, кефіру або сироватки можна з легкістю приготувати пишні і високі оладки. Весь секрет полягає в невеликий щіпці дріжджів, які активізують всі інші компоненти і страва виходить неймовірно смачним і пухким.
Інгредієнти на
3 порц.
- Борошно 300 гр.
- Вода 250 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Яблука 2 шт.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Пишні оладки на воді приготувати дуже просто. Готуємо всі продукти, зазначені в інгредієнтах.
- Для готування тесту в глибоку посуд просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, цукровим піском, дріжджами, теплою водою і збитим яйцем. Всі компоненти добре перемішуємо і замішуємо тісто.
- Тим часом яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну коробочку.
- Яблучну м’якоть нарізаємо кубиками невеликого розміру.
- Пересипаємо фрукти в тісто, розмішуємо і ставимо в тепле місце на півгодини для збільшення в об’ємі.
- У сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і смажимо оладки з двох боків до рум’яності.
- Складаємо «коржі» в стопку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Оладки на воді з яйцями без дріжджів
Коли часу майже немає, а нагодувати всю сім’ю смачним сніданком просто необхідно – готуємо дуже прості і швидкі оладки з найпростіших інгредієнтів без додавання дріжджів.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Вода – ¾ склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода (погашена оцтом) – ½ Ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд з високими бортами просіваємо склянку пшеничного борошна і з’єднуємо її з сіллю і цукровим піском.
Крок 2. Сухі компонент заливаємо водою.
Крок 3. Вливаємо погашену соду.
Крок 4. Вбиваємо курячі яйця.
Крок 5. Перемішуємо складові тіста за допомогою виделки або віночка до однорідної консистенції.
Крок 6. На сковороду наливаємо трохи олії і розігріваємо її, столовою ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо під кришкою 30 секунд з кожної сторони.
Крок 7. Викладаємо духмяне страву на тарілку і поливаємо медом.
Приємного апетиту!
Пісні оладки на воді з дріжджами без яєць
Навіть під час суворого посту або при відмові від рослинних продуктів, іноді можна і потрібно тішити себе улюбленими стравами, наприклад, оладками, які готуються з тих продуктів, які є в кожного під рукою.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Вода – 250 мл
- Дріжджі сухі – 3 гр.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Цукор-пісок ванільний – 8 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Борошно – 250 гр.
- Масло рослинне/кокосове – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: за допомогою кухонних грамових ваг відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів.
Крок 2. У великій тарілці змішуємо теплу воду (приблизно 40 градусів) з дріжджами і двома видами цукрового піску. Гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 3. Потім додаємо столову ложку масла і засипаємо трохи солі.
Крок 4. В отриману масу поступово вводимо просіяне борошно, залежно від якості використовуваного продукту, борошна може знадобитися трохи більше або ж навпаки менше.
Крок 5. Ретельно вимішуємо густе тісто ложкою не менше 10 хвилин. Тягучу масу накриваємо рушником і ставимо в тепле місце для збільшення в об’ємі на 30-40 хвилин.
Крок 6. Через півгодини знову перемішуємо тісто для того, щоб випустити всі скупчилися гази і даємо відпочити ще раз (30 хвилин).
Крок 7. Гладке і пишне тісто повністю готове до смаження після неодноразової расстойки.
Крок 8. Ложкою, змоченою у воді, відсаджуємо тісто в сковороду з попередньо розігрітим маслом.
Крок 9. Обсмажуємо з двох боків до апетитної скоринки під кришкою на середньому вогні. До столу подаємо полив рідким медом або білої згущеним молоком. Приємного апетиту!
Оладки на воді з яйцями без дріжджів і без соди
Далеко не всі знають, що приготувати пишні і пористі оладки можна і без додавання дріжджів, активації яких потрібно чекати не менше години, але і без соди. Достатньо лише добре просіяти пшеничне борошно і повітряне ласощі дуже скоро виявиться на вашому столі.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вода – 500 мл
- Борошно – 2-2,5 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом в глибокій піалі збиваємо яйця за допомогою віночка.
Крок 2. Підсипаємо трохи цукрового піску і солі, заливаємо теплу воду.
Крок 3. В отриману масу підсипаємо борошно, просіяне через дрібне сито, і замішуємо густе тісто.
Крок 4. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і столовою ложкою викладаємо масу. Обсмажуємо з двох боків до апетитної скоринки.
Крок 5. До столу подаємо зі сметаною або згущеним молоком. Приємного апетиту!
Пишні оладки на воді без дріжджів з яйцями і содою
Коли потрібно швидко, смачно і бюджетно – готуємо неймовірно повітряні і пишні оладки з того, що завжди знайдеться на полицях вашої кухні: яйця, сода, борошно, сіль і цукор за вашим смаком. Таке частування з легкістю скрасить будь чаювання, а також прекрасно підійде для щільного сніданку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Вода/Кисле молоко – 1 склянка
- Борошно – 2 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сода – ½ Ч. л.
- Кріп – ½ пучка.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: за допомогою кухонних грамових ваг відміряємо потрібну кількість сухих і рідких продуктів, кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо.
Крок 2. У посуді з високими бортами, збиваємо два яйця і підливаємо воду або кисле молоко, підсолюємо і сахарим – гарненько перемішуємо.
Крок 3. В окремій тарі змішуємо просіяне борошно і соду, поступово вводимо в яєчну масу і замішуємо тісто. В кінці підливаємо масло і ще раз розмішуємо.
Крок 4. Підсипаємо подрібнену зелень і знову заважаємо.
Крок 5. Готова маса повинна мати однорідну консистенцію, без грудочок.
Крок 6. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і викладаємо тісто, за допомогою столової ложки. Обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки апетитною.
Крок 7. Уважно стежимо за тим, щоб ласощі не підгоріло.
Крок 8. Готові оладки складемо стопкою один на одного і подаємо до столу «з пилу, з жару». Приємного апетиту!
Дуже смачні оладки на воді з яблуками
Побалуємо себе дуже смачним і ароматним, але в той же час простим десертом, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар – смажимо золотисті оладки на воді з фруктовою добавкою, а саме, з соковитим садовим яблуком.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Дріжджі (пресовані) – 12 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У теплій воді розчиняємо дріжджі, цукровий пісок і сіль – ретельно перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 2. Слідом просіваємо пшеничне борошно і замішуємо однорідне густе тісто.
Крок 3. Накриваємо посуд з масою рушником і ставимо в тепле місце на 40-60 хвилин.
Крок 4. З яблук знімаємо щільну шкірку і натираємо на середній тертці, попередньо вирізавши насінну коробочку.
Крок 5. В піднялося тісто пересипаємо фрукти і акуратно перемішуємо.
Крок 6. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його, столовою ложкою викладаємо тісто і смажимо оладки з двох сторін по парі хвилин на середньому вогні.
Крок 7. До столу подаємо в гарячому вигляді з чашкою ароматного чаю. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт вівсяних оладок на воді
Оладки, приготовані на вівсяному борошні, завжди виходять неймовірно ніжними та смачними. А вони готуються без яєць, пшеничного борошна, молока і навіть олії, відповідно, їх можна готувати навіть при дотриманні посту і навіть під час суворої дієти. А для розведення пісного смаку прекрасно підходить банан, завдяки своїй натуральній солодощі.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 1,5 склянки
- Банан – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком.
Крок 2. Перемелюємо вівсяні пластівці в борошно за допомогою блендера або ж кавомолки.
Крок 3. У підсипаємо борошно розпушувач.
Крок 4. Банан очистити, розламуємо на кілька частин і також відправляємо в чашу – подрібнюємо.
Крок 5. Отриману масу перекладаємо в глибоку ємність і додаємо один стакан води.
Крок 6. Ретельно розмішуємо і даємо постояти пару хвилин для того, щоб вівсянка злегка набрякли.
Крок 7. Після закінчення часу маса повинна трохи загуснути.
Крок 8. Суху сковороду розігріваємо і викладаємо тісто.
Крок 9. Як тільки на поверхні оладок з’являються бульбашки – перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.
Крок 10. Високі вівсяні готові оладки. Приємного апетиту!
Пишні оладки на воді з розпушувачем
Маючи під рукою лише воду, рослинне масло, яйця і борошно – печемо пишні і шалено смачні оладки, яке можна подати до сніданку і вся ваша родина надовго забуде про почуття голоду.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Вода – 250 мл
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо всі продукти, зазначені у списку.
Крок 2. Змішуємо воду кімнатної температури з цукровим піском і сіллю – гарненько перемішуємо до повного розчинення компонентів. Після, вливаємо столову ложку масла і знову заважаємо.
Крок 3. Слідом підсипаємо просіяне борошно з додаванням розпушувача.
Крок 4. Гарненько перемішуємо всі складові тіста і прибираємо тару в сторону на 10-15 хвилин.
Крок 5. Наливаємо трохи олії в сковорідку, розігріваємо і вологою ложкою викладаємо густу масу. Обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною скоринки. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування оладок з манкою на воді
Приготуємо пишні та повітряні оладки на основі пшеничного борошна, але і манної крупи. Такий незвичайний рецепт і список компонентів, що утворюють неймовірно смачне ласощі, яке, напевно, сподобається всім, хто тільки спробує його!
Час готування – 8 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Борошно – 1 склянка
- Крупа манна – 50 гр.
- Вода – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Варення – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо теплу воду, цукровий пісок, сіль і дріжджі – перемішуємо до повного розчинення компонентів в рідині.
Крок 2. В отриману масу підсипаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто.
Крок 3. Отриману масу накриваємо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо на 6-8 годин в холодильну камеру.
Крок 4. Піднялося тісто зачерпываем ложкою (не розмішуючи) і викладаємо на сковороду з розігрітою олією.
Крок 5. Смажимо до рум’яності з двох сторін на повільному вогні (під кришкою), гарячі оладки поливаємо улюбленим варенням і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Пишні та повітряні оладки на мінеральній воді
Нікого не здивувати рецептами приготування оладок на основі води, однак, чи знаєте ви, що готувати можна ще й на мінералці? При додаванні даного компонента, оладки виходять дуже пористими і повітряними, текстура настільки приємна, що вони просто тануть у роті!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Вода мінеральна – 150 мл
- Борошно – 5 ст. л.
- Дріжджі пресовані – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Олія соняшникова 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності відміряємо потрібно кількість мінералки.
Крок 2. У воду підсипаємо сіль, цукровий пісок і дріжджі – перемішуємо.
Крок 3. Вбиваємо яйце і знову ретельно розмішуємо.
Крок 4. Підсипаємо борошно і замішуємо густе тісто.
Крок 5. Прибираємо масу в тепле місце «відпочити» на півгодини.
Крок 6. Після закінчення часу столову ложку змочують у воді, зачерпываем тісто і викладаємо на розігріту сковороду з маслом.
Крок 7. Обсмажуємо з кожної сторони протягом 2-3 хвилин.
Крок 8. Пишні оладки подаємо з холодною сметаною або домашнім варенням. Приємного апетиту!