Коли набридли банальні сніданки по типу бутербродів і яєчні – готуємо смачні і неймовірно ароматні млинці з додаванням свіжих яблук, натертих на тертці або подрібнених в пюре. Такі ласощі можна подавати з різними добавками: наприклад, зі сметаною або варенням, однак, їх власний смак і аромат настільки прекрасний, що мало кому захочеться розбавляти його і перебивати.
Пишні оладки з яблуками на кефірі
Приготуємо пишні та повітряні оладки, які припадуть до душі всім, хто їх спробує, адже вони неймовірно смачні і ароматні. Тісто готується дуже просто і швидко, на основі кефіру, а садові яблука надають страві неповторний присмак.
Інгредієнти на
3 порц.
- Кефір-1 склянка
- Борошно ½ склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Яблука 2 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сода харчова ⅘ ч. л.
- Сіль ⅓ ч. л.
- Кориця 5 гр.
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- Як спекти пишні оладки з яблуками? Один стакан кефіру кімнатної температури виливаємо у велику ємність з високими бортами.
- Туди ж розбиваємо одне куряче яйце.
- Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо плодоніжку і насінну частину, нарізаємо кубиками.
- Подрібнені фрукти пересипаємо до суміші кефіру і яйця перемішуємо.
- Далі засипаємо просіяне пшеничне борошно разом з содою.
- Гарненько вимішуємо і підсипаємо корицю, щіпку солі і цукровий пісок. Ще раз розмішуємо до однорідної консистенції.
- У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і ложкою викладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін по 3-4 хвилини до рум’яності.
- Злегка остуджуємо, заварюємо чай і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Повітряні оладки з яблуками на молоці у сковороді
Маючи під рукою лише півсклянки молока, кілька яблук і борошно, можна з легкістю приготувати повітряні високі оладки, які чудово підійдуть для повноцінного сніданку або полуденку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Молоко – ½ склянки
- Яблука – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 6-7 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокій піалі збиваємо вінчиком сіль, цукровий пісок, яйця і ванільний цукор.
2. В отриману суміш вливаємо півсклянки молока – перемішуємо.
3. Далі, підсипаємо просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто однорідної консистенції.
4. Одне велике яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо шматочками невеликого розміру. Відправляємо в тісто і розмішуємо.
5. У сковорідці розігріваємо масло і за допомогою столової ложки викладаємо тісто невеликими порціями. Смажимо до появи маленьких бульбашок на поверхні, перевертаємо і чекаємо ще кілька хвилин. За цей час оладки придбають золотистий колір і пропечуться всередині.
6. За бажанням, сервіруємо свіжими сезонними ягодами і подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Пишні дріжджові оладки з яблуками
При приготуванні страв з додаванням сухих любо живих дріжджів, потрібно витратити більше часу, так як дріжджі активуються не відразу, однак, результат безперечно цього варто. Оладки виходять високими, дуже пишними і ароматними, а яблука в тісті ідеально їх доповнюють.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Молоко – 250 мл
- Борошно – 300 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Яблука – 1 шт.
- Дріжджі (живі) – 20 гр.
Процес приготування:
1. В піалу наливаємо тепле молоко додаємо дріжджі – перемішуємо до розчинення, додаємо столову ложку цукрового піску і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин (поки не запіняться дріжджі).
2. Далі, підсипаємо трохи солі і просіяне борошно (250 грам) – перемішуємо і ставимо в тепле місце на півгодини.
3. Через 30 хвилин опара піднялася.
4. В опару додаємо цукор, що залишився, 2 столові ложки олії, 50-60 грам борошна – знову розмішуємо і даємо відпочити ще близько 40 хвилин. Після, засипаємо в тісто яблука, очищені від шкірки і насіння, нарізані кубиками.
5. Готове тісто викладаємо столовою ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох боків до рум’яності (приблизно за 3-4 хвилини).
6. Готові та гарячі оладки перекладаємо на плоске блюдо і даємо трохи часу охолонути.
7. Пишні і ніжні оладки готові до подачі. Приємного апетиту!
Як спекти смачні оладки з яблуками без дріжджів?
Для того щоб приготувати повітряні і пишні оладки з яблуками без додавання дріжджів, є кілька секретів: пшеничне борошно обов’язково потрібно просіяти, так, вона насититися киснем і готову страву буде високим, а також намагайтеся використовувати компоненти кімнатної температури, досить за годину до готування дістати їх з холодильної камери.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кефір/сметана – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Борошно – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – ¼ ч. л.
- Яблука – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці змішуємо яйце, кефір, сіль, соду і цукровий пісок.
2. Засипаємо склянку просіяного борошна і замішуємо тісто.
3. Велике яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну частину і натираємо на тертці – відправляємо в тісто і ще раз розмішуємо.
4. У сковороді розігріваємо кілька ложок рослинної олії, викладаємо ложкою тісто і обсмажуємо з двох боків до апетитної скоринки.
5. Теплі оладки подаємо до столу з доповненнями у вигляді сметани, джему або згущеного молока. Приємного апетиту!
Пісні оладки з яблуками без яєць
Навіть при дотриманні посту або відмову від тваринних білків, можна і потрібно тішити себе смачною і ароматною випічкою. Якраз для цього випадку, ідеально підходять пишні оладки з яблуками, які можна з легкістю приготувати без єдиного яйця.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 500 мл
- Яблука – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – ½ чл.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кориця мелена – 1/3 ч. ложки
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
1. Воду підігріваємо до 40 градусів і в цей же час просіваємо борошно, тим самим, насичуючи її киснем.
2. До підсипаємо борошно сіль та цукровий пісок – перемішуємо.
3. Так само додаємо ванілін, соду і мелену корицю.
4. Яблуко очищаємо від шкірки, витягаємо насінну частину і нарізаємо дрібними кубиками.
5. Тонким струменем вливаємо підігріту кводу в суху борошняну суміш і ретельно вимішуємо за допомогою віночка до однорідності.
6. В отримане тісто засипаємо яблука, перемішуємо і ставимо в сторону на півгодини. Після, розігріваємо в сковороді олію і ложкою викладаємо невеликі порції тіста, готуємо під закритою кришкою близько 4 хвилин.
7. Через кілька хвилин їх обсмажуємо з другого боку до рум’яності, але вже без кришки.
8. Перекладаємо апетитні оладки на блюдо, щедро поливаємо ягідним варенням або джемом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачні сирні оладки з яблуками
Швидкий і шалено смачний варіант повноцінного сніданку або пізнього вечері – сирні оладки з додаванням подрібнених яблук. Це блюдо прийде на допомогу, коли зовсім не хочеться довго стояти біля плити – 30 хвилин і все готово.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Кефір – 1 склянка
- Сода – 1 ч. л.
- Борошно – 1,2 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – за смаком.
- Мед (рідкий) – за смаком.
Процес приготування:
1. Сир пересипаємо в тарілку і перетираємо виделкою.
2. До перетертому молочному продукту підливаємо стакан кефіру (можна замінити йогуртом або сметаною).
3. Додаємо яйце, цукровий пісок і соду – гарненько перемішуємо.
4. Яблука прямо з шкіркою натираємо на тертці, попередньо вирізавши насінну коробочку (якщо фрукти кислі – додайте більше цукру).
5. Подрібнені яблука відправляємо до сирно-цукрової маси.
6. В останню чергу засипаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто. Обсмажуємо на рослинному маслі по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.
7. У теплому вигляді поливаємо медом і сметаною – подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
ПП вівсяні оладки з яблуками
Навіть при дотриманні правильно харчування, іноді можна і потрібно тішити себе смачними домашніми оладками з вівсяними пластівцями і садовими яблучками. Таке блюдо чудово підходить для перекусу або пізнього сніданку, так як його дуже зручно брати з собою на навчання або роботу.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 5 ст. л.
- Борошно вівсяна – 4 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 щіпка.
- Кефір (знежирений) – 1 склянка
- Кориця (мелена) – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти за списком: відміряємо потрібну кількість компонентів за допомогою кухонних грамових ваг, фрукти промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
2. В піалу розбиваємо яйце, підсолюємо і збиваємо.
3. Вівсяні пластівці заливаємо склянкою кефіру і даємо набрякнути протягом 15 хвилин.
4. При постійному помішуванні додаємо до яйцю вівсяне борошно, корицю і соду.
5. Далі з’єднуємо кефірні пластівці з яєчно-вівсяної масою і гарненько перемішуємо.
6. Яблука очищаємо від шкірки і насіннєвий частини, натираємо на тертці або перебиваємо в блендері до консистенції пюре – перекладаємо в тісто і ще раз все ретельно перемішуємо.
7. Сковороду розжарюємо і ложкою викладаємо тісто порціями. Обсмажуємо з двох сторін за 4 хвилини до готовності. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт оладок на сметані з яблуками
Готуємо швидкий і смачний сніданок, який припаде до душі всій вашій родині, починаючи з найменших. Ніжне повітряне тісто з добавкою у вигляді яблук, утворюють приголомшливе поєднання компонентів, які дуже вдало компанують зі сметаною і ягідними джемами.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сметана 15% — 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
- Борошно – 150 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді змішуємо сметану, яйце, сіль, соду і цукровий пісок.
2. В отриману масу додаємо натерте яблуко і пів чайної ложки меленої кориці.
3. Поступово вводимо борошно і вимішуємо густе тягуче тісто. У разі якщо тісто буде мати рідку консистенцію – підсипаємо ще трохи борошна.
4. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і за допомогою столової ложки викладаємо тісто, формуючи оладки.
5. Обсмажуємо на помірному вогні з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
6. За бажанням, поливаємо рідким медом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачні оладки з яблуками і корицею?
Всім давно відомо, що поєднання кисло-солодких яблук і кориці – це безпрограшний варіант, який вигідно вписується в різні десерти і випічку, так ось оладки – не виняток. Готуємо пишні і шалено ароматні оладки з найпростіших і доступних продуктів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Яблука (великі) – 2 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Молоко – 75 мл
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове (розтоплене) – 1 ч. л.
- Кориця – ½ ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку ємність просіваємо борошно разом з сіллю і по центру робимо поглиблення, куди вводимо жовток, молоко і масло – гарненько перемішуємо.
2. Даємо тісту відпочити близько півгодини.
3. Тим часом нарізаємо яблука кільцями і вирізаємо серцевину.
4. Білок збиваємо до стану стійкої піни.
5. Поступово вводимо корицю разом з білком в тісто.
6. У сковорідці розігріваємо масло, а яблучні кільця мачає в тісто і приступаємо до смаження. Готуємо з двох боків до рум’яності.
7. Гарячі оладки посипаємо цукровою пудрою, заварюємо чашечку чаю або кави і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування оладок на ряжанці з яблуками
чи Знаєте ви, що якщо в тісто для оладок не додавати яйця, то вони виходять набагато ніжніше? Сьогодні вашій увазі пропонується швидкий і дуже простий рецепт пишних і повітряних оладок з яблучної «стружкою» на ряжанка.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Ряжанка – 200 мл
- Борошно – 5-6 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Яблука – 1 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У посуді з високими бортиками змішуємо ряжанку кімнатної температури, столову ложку рослинної олії, цукровий пісок, щіпку солі і ванілін за смаком.
2. В отриману масу підсипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне густе тісто.
3. З яблук знімаємо шкірку і подрібнюємо ножем або за допомогою терки і засипаємо до тесту – перемішуємо.
4. Розігріваємо трохи рослинної олії у сковорідці і, зачерпуючи трохи тіста столовою ложкою викладаємо оладки. Смажимо з двох сторін по 3-4 хвилини на помірному вогні до золотистого кольору.
5. Готову страву викладаємо на паперові серветки для того, щоб надлишки масла могли стекти.
6. Перекладаємо оладки на тарілку і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою і свіжими ягодами. Приємного апетиту!