Оладки з яблуками – 10 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Коли набридли банальні сніданки по типу бутербродів і яєчні – готуємо смачні і неймовірно ароматні млинці з додаванням свіжих яблук, натертих на тертці або подрібнених в пюре. Такі ласощі можна подавати з різними добавками: наприклад, зі сметаною або варенням, однак, їх власний смак і аромат настільки прекрасний, що мало кому захочеться розбавляти його і перебивати.

Пишні оладки з яблуками на кефірі

Приготуємо пишні та повітряні оладки, які припадуть до душі всім, хто їх спробує, адже вони неймовірно смачні і ароматні. Тісто готується дуже просто і швидко, на основі кефіру, а садові яблука надають страві неповторний присмак.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Кефір-1 склянка
  • Борошно ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яблука 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сода харчова ⅘ ч. л.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Кориця 5 гр.
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти пишні оладки з яблуками? Один стакан кефіру кімнатної температури виливаємо у велику ємність з високими бортами.
  2. Туди ж розбиваємо одне куряче яйце.
  3. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо плодоніжку і насінну частину, нарізаємо кубиками.
  4. Подрібнені фрукти пересипаємо до суміші кефіру і яйця перемішуємо.
  5. Далі засипаємо просіяне пшеничне борошно разом з содою.
  6. Гарненько вимішуємо і підсипаємо корицю, щіпку солі і цукровий пісок. Ще раз розмішуємо до однорідної консистенції.
  7. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і ложкою викладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін по 3-4 хвилини до рум’яності.
  8. Злегка остуджуємо, заварюємо чай і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Повітряні оладки з яблуками на молоці у сковороді

Маючи під рукою лише півсклянки молока, кілька яблук і борошно, можна з легкістю приготувати повітряні високі оладки, які чудово підійдуть для повноцінного сніданку або полуденку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – ½ склянки
  • Яблука – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 6-7 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій піалі збиваємо вінчиком сіль, цукровий пісок, яйця і ванільний цукор.

2. В отриману суміш вливаємо півсклянки молока – перемішуємо.

3. Далі, підсипаємо просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто однорідної консистенції.

4. Одне велике яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо шматочками невеликого розміру. Відправляємо в тісто і розмішуємо.

5. У сковорідці розігріваємо масло і за допомогою столової ложки викладаємо тісто невеликими порціями. Смажимо до появи маленьких бульбашок на поверхні, перевертаємо і чекаємо ще кілька хвилин. За цей час оладки придбають золотистий колір і пропечуться всередині.

6. За бажанням, сервіруємо свіжими сезонними ягодами і подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Пишні дріжджові оладки з яблуками

При приготуванні страв з додаванням сухих любо живих дріжджів, потрібно витратити більше часу, так як дріжджі активуються не відразу, однак, результат безперечно цього варто. Оладки виходять високими, дуже пишними і ароматними, а яблука в тісті ідеально їх доповнюють.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Яблука – 1 шт.
  • Дріжджі (живі) – 20 гр.

Процес приготування:

1. В піалу наливаємо тепле молоко додаємо дріжджі – перемішуємо до розчинення, додаємо столову ложку цукрового піску і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин (поки не запіняться дріжджі).

2. Далі, підсипаємо трохи солі і просіяне борошно (250 грам) – перемішуємо і ставимо в тепле місце на півгодини.

3. Через 30 хвилин опара піднялася.

4. В опару додаємо цукор, що залишився, 2 столові ложки олії, 50-60 грам борошна – знову розмішуємо і даємо відпочити ще близько 40 хвилин. Після, засипаємо в тісто яблука, очищені від шкірки і насіння, нарізані кубиками.

5. Готове тісто викладаємо столовою ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох боків до рум’яності (приблизно за 3-4 хвилини).

6. Готові та гарячі оладки перекладаємо на плоске блюдо і даємо трохи часу охолонути.

7. Пишні і ніжні оладки готові до подачі. Приємного апетиту!

Як спекти смачні оладки з яблуками без дріжджів?

Для того щоб приготувати повітряні і пишні оладки з яблуками без додавання дріжджів, є кілька секретів: пшеничне борошно обов’язково потрібно просіяти, так, вона насититися киснем і готову страву буде високим, а також намагайтеся використовувати компоненти кімнатної температури, досить за годину до готування дістати їх з холодильної камери.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір/сметана – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці змішуємо яйце, кефір, сіль, соду і цукровий пісок.

2. Засипаємо склянку просіяного борошна і замішуємо тісто.

3. Велике яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну частину і натираємо на тертці – відправляємо в тісто і ще раз розмішуємо.

4. У сковороді розігріваємо кілька ложок рослинної олії, викладаємо ложкою тісто і обсмажуємо з двох боків до апетитної скоринки.

5. Теплі оладки подаємо до столу з доповненнями у вигляді сметани, джему або згущеного молока. Приємного апетиту!

Пісні оладки з яблуками без яєць

Навіть при дотриманні посту або відмову від тваринних білків, можна і потрібно тішити себе смачною і ароматною випічкою. Якраз для цього випадку, ідеально підходять пишні оладки з яблуками, які можна з легкістю приготувати без єдиного яйця.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 500 мл
  • Яблука – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ чл.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 1/3 ч. ложки
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

1. Воду підігріваємо до 40 градусів і в цей же час просіваємо борошно, тим самим, насичуючи її киснем.

2. До підсипаємо борошно сіль та цукровий пісок – перемішуємо.

3. Так само додаємо ванілін, соду і мелену корицю.

4. Яблуко очищаємо від шкірки, витягаємо насінну частину і нарізаємо дрібними кубиками.

5. Тонким струменем вливаємо підігріту кводу в суху борошняну суміш і ретельно вимішуємо за допомогою віночка до однорідності.

6. В отримане тісто засипаємо яблука, перемішуємо і ставимо в сторону на півгодини. Після, розігріваємо в сковороді олію і ложкою викладаємо невеликі порції тіста, готуємо під закритою кришкою близько 4 хвилин.

7. Через кілька хвилин їх обсмажуємо з другого боку до рум’яності, але вже без кришки.

8. Перекладаємо апетитні оладки на блюдо, щедро поливаємо ягідним варенням або джемом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачні сирні оладки з яблуками

Швидкий і шалено смачний варіант повноцінного сніданку або пізнього вечері – сирні оладки з додаванням подрібнених яблук. Це блюдо прийде на допомогу, коли зовсім не хочеться довго стояти біля плити – 30 хвилин і все готово.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 1,2 склянки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – за смаком.
  • Мед (рідкий) – за смаком.

Процес приготування:

1. Сир пересипаємо в тарілку і перетираємо виделкою.

2. До перетертому молочному продукту підливаємо стакан кефіру (можна замінити йогуртом або сметаною).

3. Додаємо яйце, цукровий пісок і соду – гарненько перемішуємо.

4. Яблука прямо з шкіркою натираємо на тертці, попередньо вирізавши насінну коробочку (якщо фрукти кислі – додайте більше цукру).

5. Подрібнені яблука відправляємо до сирно-цукрової маси.

6. В останню чергу засипаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто. Обсмажуємо на рослинному маслі по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.

7. У теплому вигляді поливаємо медом і сметаною – подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

ПП вівсяні оладки з яблуками

Навіть при дотриманні правильно харчування, іноді можна і потрібно тішити себе смачними домашніми оладками з вівсяними пластівцями і садовими яблучками. Таке блюдо чудово підходить для перекусу або пізнього сніданку, так як його дуже зручно брати з собою на навчання або роботу.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 5 ст. л.
  • Борошно вівсяна – 4 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Кефір (знежирений) – 1 склянка
  • Кориця (мелена) – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти за списком: відміряємо потрібну кількість компонентів за допомогою кухонних грамових ваг, фрукти промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

2. В піалу розбиваємо яйце, підсолюємо і збиваємо.

3. Вівсяні пластівці заливаємо склянкою кефіру і даємо набрякнути протягом 15 хвилин.

4. При постійному помішуванні додаємо до яйцю вівсяне борошно, корицю і соду.

5. Далі з’єднуємо кефірні пластівці з яєчно-вівсяної масою і гарненько перемішуємо.

6. Яблука очищаємо від шкірки і насіннєвий частини, натираємо на тертці або перебиваємо в блендері до консистенції пюре – перекладаємо в тісто і ще раз все ретельно перемішуємо.

7. Сковороду розжарюємо і ложкою викладаємо тісто порціями. Обсмажуємо з двох сторін за 4 хвилини до готовності. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт оладок на сметані з яблуками

Готуємо швидкий і смачний сніданок, який припаде до душі всій вашій родині, починаючи з найменших. Ніжне повітряне тісто з добавкою у вигляді яблук, утворюють приголомшливе поєднання компонентів, які дуже вдало компанують зі сметаною і ягідними джемами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сметана 15% — 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді змішуємо сметану, яйце, сіль, соду і цукровий пісок.

2. В отриману масу додаємо натерте яблуко і пів чайної ложки меленої кориці.

3. Поступово вводимо борошно і вимішуємо густе тягуче тісто. У разі якщо тісто буде мати рідку консистенцію – підсипаємо ще трохи борошна.

4. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і за допомогою столової ложки викладаємо тісто, формуючи оладки.

5. Обсмажуємо на помірному вогні з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

6. За бажанням, поливаємо рідким медом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачні оладки з яблуками і корицею?

Всім давно відомо, що поєднання кисло-солодких яблук і кориці – це безпрограшний варіант, який вигідно вписується в різні десерти і випічку, так ось оладки – не виняток. Готуємо пишні і шалено ароматні оладки з найпростіших і доступних продуктів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яблука (великі) – 2 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Молоко – 75 мл
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 1 ч. л.
  • Кориця – ½ ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність просіваємо борошно разом з сіллю і по центру робимо поглиблення, куди вводимо жовток, молоко і масло – гарненько перемішуємо.

2. Даємо тісту відпочити близько півгодини.

3. Тим часом нарізаємо яблука кільцями і вирізаємо серцевину.

4. Білок збиваємо до стану стійкої піни.

5. Поступово вводимо корицю разом з білком в тісто.

6. У сковорідці розігріваємо масло, а яблучні кільця мачає в тісто і приступаємо до смаження. Готуємо з двох боків до рум’яності.

7. Гарячі оладки посипаємо цукровою пудрою, заварюємо чашечку чаю або кави і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування оладок на ряжанці з яблуками

чи Знаєте ви, що якщо в тісто для оладок не додавати яйця, то вони виходять набагато ніжніше? Сьогодні вашій увазі пропонується швидкий і дуже простий рецепт пишних і повітряних оладок з яблучної «стружкою» на ряжанка.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Ряжанка – 200 мл
  • Борошно – 5-6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У посуді з високими бортиками змішуємо ряжанку кімнатної температури, столову ложку рослинної олії, цукровий пісок, щіпку солі і ванілін за смаком.

2. В отриману масу підсипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне густе тісто.

3. З яблук знімаємо шкірку і подрібнюємо ножем або за допомогою терки і засипаємо до тесту – перемішуємо.

4. Розігріваємо трохи рослинної олії у сковорідці і, зачерпуючи трохи тіста столовою ложкою викладаємо оладки. Смажимо з двох сторін по 3-4 хвилини на помірному вогні до золотистого кольору.

5. Готову страву викладаємо на паперові серветки для того, щоб надлишки масла могли стекти.

6. Перекладаємо оладки на тарілку і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою і свіжими ягодами. Приємного апетиту!