Омлет зі шпинатом
Омлет зі шпинатом буде у вас корисним і ситним блюдом для легкої вечері чи сніданку. Його нерідко доповнюють різними видами сиру, червоною рибою або грибами. У цьому рецепті вам пропонується класичний варіант без додаткових інгредієнтів. Шпинат краще брати свіжий, але підійде і заморожений.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Яйце – 4 шт.
- Молоко – 80 мл
- Шпинат – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для омлету.
Крок 2. Листя шпинату обполосніть холодною водою, серветкою приберіть зайву вологу і наріжте його невеликими шматочками або порвіть руками.
Крок 3. В окремий посуд розбийте чотири яйця і налийте до них молоко.
Крок 4. Віночком ці інгредієнти перемішайте, збивати масу не потрібно.
Крок 5. Перекладіть в омлетну масу нарізаний шпинат, додайте сіль з чорним перцем і перемішайте.
Крок 6. У сковорідці для омлету розігрійте трохи рослинного масла і перелийте в неї приготовану омлетну суміш.
Крок 7. Закрийте сковороду кришкою, але це необов’язково, і готуйте омлет на мінімальному вогні протягом 8-10 хвилин.
Крок 8. Приготований на сковороді омлет зі шпинатом акуратно перекладіть на тарілку і подайте до сніданку в гарячому вигляді. Приємного апетиту!