Омлет з сиром – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Швидкий і простий рецепт омлету в лаваші з сиром

Мало хто знає, що використовувати звичайний лаваш можна не тільки для приготування шаурми і рулетів з різними начинками, сьогодні ми поговоримо про звичайному сирному омлеті, але готувати ми його будемо не зовсім звичайним способом.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Лаваш – 1 аркуш.
  • Молоко – 50 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій всі необхідні продукти викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Яйця розбиваємо в тарілку з високими бортиками і збиваємо за допомогою віночка або виделки.

Крок 3. В ту ж посуд вливаємо 50 мілілітрів молока.

Крок 4. Приправляємо яєчну масу сіллю і чорним перцем – знову розмішуємо.

Крок 5. Пласт лаваш ріжемо ножицями на шматочки невеликого розміру і занурюємо їх у молочно-яєчну суміш.

Крок 6. Залишаємо для просочення на кілька хвилин.

Крок 7. У сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо і виливаємо основу майбутнього омлету.

Крок 8. Сир натираємо на середній або великій тертці.

Крок 9. І посипаємо їм верхівку страви.

Крок 10. Тушкуємо ще близько 5 хвилин на помірному вогні і знімаємо з конфорки.

Крок 11. Поділяємо на порційні шматочки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, при бажанні – прикрашаємо мелконашинкованной зеленню. Приємного апетиту!