Швидкий і простий рецепт омлету в лаваші з сиром
Мало хто знає, що використовувати звичайний лаваш можна не тільки для приготування шаурми і рулетів з різними начинками, сьогодні ми поговоримо про звичайному сирному омлеті, але готувати ми його будемо не зовсім звичайним способом.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 50 гр.
- Лаваш – 1 аркуш.
- Молоко – 50 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій всі необхідні продукти викладаємо на робочу поверхню.
Крок 2. Яйця розбиваємо в тарілку з високими бортиками і збиваємо за допомогою віночка або виделки.
Крок 3. В ту ж посуд вливаємо 50 мілілітрів молока.
Крок 4. Приправляємо яєчну масу сіллю і чорним перцем – знову розмішуємо.
Крок 5. Пласт лаваш ріжемо ножицями на шматочки невеликого розміру і занурюємо їх у молочно-яєчну суміш.
Крок 6. Залишаємо для просочення на кілька хвилин.
Крок 7. У сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо і виливаємо основу майбутнього омлету.
Крок 8. Сир натираємо на середній або великій тертці.
Крок 9. І посипаємо їм верхівку страви.
Крок 10. Тушкуємо ще близько 5 хвилин на помірному вогні і знімаємо з конфорки.
Крок 11. Поділяємо на порційні шматочки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, при бажанні – прикрашаємо мелконашинкованной зеленню. Приємного апетиту!