Оссобуко – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Оссобуко у фользі в духовці

Оссобуко у фользі в духовці виходить дуже ситним і цікавим за смаком. Таке блюдо точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стейк гомілки яловичої – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Бульйон – 1 склянка
  • Вино червоне – 0,5 склянки
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичу голяшку і обсушуємо її.

Крок 2. Далі продукт натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Обсмажуємо яловичину на кістці в сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 4. Ріжемо кубиками цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості, доповнюємо вином, бульйоном, томатною пастою і спеціями. Доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.

Крок 5. У форму для запікання кладемо яловичину, поливаємо соусом. Закриваємо заготівлю фольгою.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 160 градусів духовку. Готуємо близько 1,5-2 годин.

Крок 7. Оссобуко у фользі в духовці готово. Можна подавати до столу і пробувати!