Овочеве рагу з баклажанами і кабачками – 8 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування рагу з баклажанами, кабачками і грибами

Дуже смачний рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами. Картопля відварюється, до нього додається обсмажена морква з цибулею. Потім в каструлю відправляються кабачки з баклажанами. Печериці обсмажуються і додаються до інших овочів разом з болгарським перцем, петрушкою і кропом.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Вода – 800 мл
  • Картопля – 8 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка свіжа – 0.5 пучка.
  • Кріп свіжий – 0.5 пучка.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву з цибулею миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками.

2. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.

3. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо. У каструлі доводимо до кипіння воду, закидаємо туди нарізану картоплю і варимо до напівготовності.

4. Кабачок з баклажаном миємо й обсушуємо на паперовому рушнику. Крупно нарізаємо. Кабачок попередньо чистимо і вирізаємо насіння.

5. Відправляємо обсмажені цибулю з морквою в каструлю з картоплею.

6. Далі закидаємо нарізані кабачок з баклажаном, перемішуємо і готуємо на маленькому вогні, поки овочі не стануть м’якими.

7. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо тонкими пластинками.

8. На сковороді розігріваємо решту олії і обсмажуємо на ньому гриби до появи рум’яної скоринки.

9. З болгарського перцю видаляємо насіння з перегородками і крупно нарізаємо. Часник чистимо і дрібно рубаємо.

10. Промиваємо під холодною водою петрушку з кропом, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

11. Відправляємо в каструлю смажені печериці, болгарський перець, зелень і часник. Додаємо сіль з перцем по смаку, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню.

12. Готове рагу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами і чорним хлібом. Приємного апетиту!