Покроковий рецепт приготування рагу з баклажанами, кабачками і грибами
Дуже смачний рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами. Картопля відварюється, до нього додається обсмажена морква з цибулею. Потім в каструлю відправляються кабачки з баклажанами. Печериці обсмажуються і додаються до інших овочів разом з болгарським перцем, петрушкою і кропом.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Вода – 800 мл
- Картопля – 8 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка свіжа – 0.5 пучка.
- Кріп свіжий – 0.5 пучка.
- Печериці – 200 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву з цибулею миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками.
2. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.
3. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо. У каструлі доводимо до кипіння воду, закидаємо туди нарізану картоплю і варимо до напівготовності.
4. Кабачок з баклажаном миємо й обсушуємо на паперовому рушнику. Крупно нарізаємо. Кабачок попередньо чистимо і вирізаємо насіння.
5. Відправляємо обсмажені цибулю з морквою в каструлю з картоплею.
6. Далі закидаємо нарізані кабачок з баклажаном, перемішуємо і готуємо на маленькому вогні, поки овочі не стануть м’якими.
7. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо тонкими пластинками.
8. На сковороді розігріваємо решту олії і обсмажуємо на ньому гриби до появи рум’яної скоринки.
9. З болгарського перцю видаляємо насіння з перегородками і крупно нарізаємо. Часник чистимо і дрібно рубаємо.
10. Промиваємо під холодною водою петрушку з кропом, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
11. Відправляємо в каструлю смажені печериці, болгарський перець, зелень і часник. Додаємо сіль з перцем по смаку, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню.
12. Готове рагу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами і чорним хлібом. Приємного апетиту!