Овочеве рагу з капустою – це поживне, цікаве за смаком і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього столу. Такий продукт послужить апетитним гарніром або самостійним частуванням для обіднього меню. Беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями.
Овочеве рагу з капустою в каструлі
Овочеве рагу з капустою в каструлі – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати як самостійне блюдо або використовувати як гарнір. Рагу виходить соковитим, смачним і поживним. Спробуйте!
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста білокачанна ½ кг
- Кабачок ⅔ кг
- Картоплю ¾ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт. (велика)
- Зітхання 2 шт. (велика)
- Перець болгарський 3 шт.
- Томатний сік 500 мл
- Часник 3 зуб.
- Лавровий лист 2 шт.
- Масло рослинне для смаження
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Овочеве рагу з капустою готується просто. Почнемо з підготовки овочів. Очищаємо картоплю, промиваємо його і ріжемо на кубики середнього розміру.
- Обсмажуємо картоплю до рум’янцю на рослинному маслі, смажити до повної готовності не потрібно. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо в каструлю з товстим дном. Перекладаємо з допомогою шумівки, щоб масло залишилося в сковороді.
- очищену моркву Нарізаємо кружальцями, смажимо на тому ж маслі, на якому готували картоплю.
- Перекладаємо моркву в каструлю з картоплею.
- Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
- Смажимо цибулю до прозорого стану і відправляємо до інших овочів.
- солодкий перець Очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними кубиками.
- Пару хвилин смажимо перець на рослинному маслі.
- Перекладаємо перець в каструлю до інших овочів. Солимо і перчимо за смаком.
- Промиваємо кабачки ріжемо тонкими полукружками.
- Швидко обсмажуємо кабачок до рум’янцю і відправляємо в каструлю.
- Очищаємо часник і ріжемо тонкими скибочками.
- Доповнюємо овочі часником і лавровими листами. Знову посипаємо меленим чорним перцем.
- Дрібно шаткуємо капусту і тушкуємо до м’якості під кришкою. Солимо, перчимо за смаком.
- Перекладаємо капусту в загальну масу.
- Поливаємо заготівлю томатним соком і посипаємо подрібненою зеленню.
- Доводимо до кипіння і після тушкуємо на слабкому вогні близько 20-30 хвилин, накривши кришкою. Потім вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися протягом 15 хвилин.
- Овочеве рагу з капустою в каструлі готово. Можна подавати до столу!
Овочеве рагу з капустою на сковороді
Овочеве рагу з капустою на сковороді – це соковите, смачне і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього обіду або вечері. Таке рагу чудово поєднується з гарячими м’ясними або рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Кабачок – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі овочі зі списку, очищаємо і промиваємо їх.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю та моркву близько 5 хвилин.
Крок 3. Доповнюємо овочі півкільцями болгарського перцю. Смажимо все разом ще три хвилини.
Крок 4. Дрібно шаткуємо капусту і відправляємо її в сковороду. Перемішуємо вміст.
Крок 5. Кабачок очищаємо, нарізаємо його невеликими брусочками і відправляємо в загальну масу.
Крок 6. Солимо, перчимо частування і поливаємо томатною пастою.
Крок 7. Перемішуємо вміст і тушкуємо під кришкою близько 30-35 хвилин. Можна влити трохи води. В кінці посипаємо зеленню за смаком.
Крок 8. Овочеве рагу з капустою на сковороді готово. Діліть на порції і подавайте до столу!
Овочеве рагу в духовці з капустою
Овочеве рагу в духовці з капустою кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Готове блюдо вийде неймовірно соковитим і апетитним. Можна використовувати як самостійне частування або як гарнір.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна невелика – 0,5 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста дрібний – 2 шт.
- Морква середня – 2 шт.
- Помідори великі – 1 шт.
- Горошок зелений стручковий – 0,5 кг
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Очищаємо моркву і розбираємо на невеликі брусочки. Цибулю і моркву викладаємо в горщики для запікання, які попередньо обмазуємо рослинним маслом.
Крок 4. Очищаємо і промиваємо картоплю, ріжемо її кубиками. Також відправляємо в горщики.
Крок 5. Очищаємо горошок і викладаємо до інших овочів.
Крок 6. Промиваємо і дрібно шаткуємо капусту.
Крок 7. Розподіляємо капусту по горщикам, утрамбовуємо вміст.
Крок 8. Солимо заготівлю, перчимо, доповнюємо зеленню і сметаною.
Крок 9. Сюди ж викладаємо шматочки помідорів. Закрити горщики кришками і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Крок 10. Овочеве рагу в духовці з капустою готово. Пригощайтеся!
Рагу з капустою, картоплею і кабачками
Рагу з капустою, картоплею і кабачками виходить неймовірно корисним і цікавим за смаком. Апетитне частування різноманітить ваш домашній стіл і стане яскравим гарніром до м’ясних або рибних страв. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Капуста білокачанна – 125 гр.
- Кабачок – 270 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Перець болгарський – 80 гр.
- Помідори – 160 гр.
- Сметана – 30 гр.
- Сіль – 0,75 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти із списку для приготування рагу.
Крок 2. Промиваємо кабачки нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом пару хвилин.
Крок 3. Доповнюємо кабачки шматочками солодкого перцю.
Крок 4. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками. Викладаємо інгредієнт до інших овочів. Перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Крок 5. Дрібно шаткуємо капусту, викладаємо її в сковороду і смажимо ще кілька хвилин.
Крок 6. Помідор нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо до інших овочів і перемішуємо.
Крок 7. Сметану розводимо в невеликій кількості води. Вливаємо суміш до овочів. Солимо, перчимо до смаку і доводимо до кипіння.
Крок 8. Тушкуємо овочі під кришкою на невеликому вогні близько 15-20 хвилин до м’якості.
Крок 9. Рагу з капустою, картоплею і кабачками готово. Розкладайте по порційних тарілках і пригощайтеся!
Овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею
Овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею – це ситне, смачне і неймовірно соковите частування для вашого домашнього столу. Готове блюдо стане яскравим і гарним обідом для всієї родини. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна середня – 1/3 качана.
- Свинина – 0,8-1 кг
- Картопля невеликий – 8 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі для приготування рагу. Попередньо розморожуємо і промиваємо м’ясо.
Крок 2. Свинину ріжемо на невеликі брусочки.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо на нього шматочки м’яса. Готуємо близько 25 хвилин під кришкою.
Крок 4. Картоплю нарізаємо соломкою. Дрібно нарізаємо болгарський перець і цибулю шаткуємо капусту. Моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 5. Викладаємо до м’яса цибулю. Перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин.
Крок 6. Відправляємо в сковороду моркву і перець.
Крок 7. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 25 хвилин.
Крок 8. Викладаємо на картоплю і овочі вливаємо трохи води.
Крок 9. Закриваємо всі кришкою.
Крок 10. Тушкуємо овочі 15 хвилин.
Крок 11. Викладаємо в блюдо капусту.
Крок 12. Солимо і посипаємо зеленню за смаком. Можна використовувати сушені трави.
Крок 13. Закриваємо частування кришкою.
Крок 14. Готуємо 5 хвилин, знімаємо кришку і добре все перемішуємо. Пробуємо на сіль.
Крок 15. Овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею готово. Пригощайтеся!
Овочеве рагу з капустою в мультиварці
Овочеве рагу з капустою в мультиварці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Готове блюдо вийде неймовірно соковитим і апетитним. Можна використовувати як самостійне частування або як гарнір.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 45 гр.
- Морква – 60 гр.
- Перець болгарський – 55 гр.
- Кабачок – 70 гр.
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 30 мл
- Помідори – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо моркву і пропускаємо її через крупну тертку.
Крок 2. Знімаємо лушпиння з цибулі. Овоч розбираємо на четвертинки.
Крок 3. Очищаємо від насіння болгарський перець, нарізаємо дрібними шматочками.
Крок 4. Викладаємо підготовлені овочі в чашу мультиварки з рослинним маслом. Готуємо в режимі «смаження» 5 хвилин.
Крок 5. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 6. Кабачок очищаємо і нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 7. Викладаємо в чашу капусту з кабачками. Перемішуємо і готуємо ще близько 4 хвилин.
Крок 8. Доповнюємо вміст шматочками помідорів. Солимо, перчимо і доповнюємо лавровим листком. Вливаємо воду і готуємо в режимі для гасіння 1 годину.
Крок 9. Овочеве рагу з капустою в мультиварці готово. Можна пробувати!
Рагу з капустою і баклажанами
Рагу з капустою і баклажанами – це неймовірно апетитний і яскраве блюдо для вашого столу. Можна використовувати як гарнір. Частування відмінно поєднується з рибою та м’ясом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна невелика – 1 шт.
- Баклажани – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно шаткуємо капусту і обсмажуємо її на сковороді з рослинним маслом до м’якості та легкого рум’янцю.
Крок 2. Викладаємо до капусти подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 3. Сюди ж відправляємо баклажани, які попередньо розбираємо соломкою. Готуємо на сильному вогні близько 10-20 хвилин, потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 4. Видаляємо шкірку з помідорів і натираємо плоди на тертці. Отриману масу кладемо до інших овочів.
Крок 5. Перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
Крок 6. Тушкуємо до повної готовності близько 20-40 хвилин.
Крок 7. Рагу з капустою і баклажанами готово. Пригощайтеся!
Овочеве рагу з куркою і капустою
Овочеве рагу з куркою і капустою – це соковите і цікаве за смаком частування для вашого столу. Таке блюдо стане відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Приготувати апетитну рагу нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Грудка куряча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і ріжемо невеликими шматочками курячу грудку. Обсмажуємо на олії до зміни кольору. Солимо за смаком. Для готування можна використовувати глибоку сковороду або каструлю з товстим дном.
Крок 2. Нарізаємо тонкою соломкою болгарський перець. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Відправляємо підготовлені інгредієнти до курки. Перемішуємо.
Крок 3. Сюди ж відправляємо кубики кабачка.
Крок 4. Далі викладаємо в загальну масу нашатковану капусту.
Крок 5. Знову солимо і доповнюємо продукти томатною пастою.
Крок 6. Перемішуємо, тушкуємо до м’якості овочів близько 20-30 хвилин. В кінці додаємо подрібнений кріп.
Крок 7. Овочеве рагу з куркою і капустою готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!