Овочевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити дієтичний овочевий суп?

Овочеві супи безсумнівно смачні і корисні. Їх можна включати як звичайне, так і дієтичне меню. Незважаючи на те, що до складу страви входять тільки овочі, він добре втамовує голод.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Брокколі – 0,5 шт.
  • Капуста цвітна – 0,5 шт.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Горошок зелений – 50 гр.
  • Квасоля стручкова – 50 гр.
  • Селера – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Заморожені овочі розморозьте.

2. Зелений горошок також підійде як консервований, так і заморожений.

3. Картоплю і кабачки наріжте кубиками.

4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.

5. Капусту брокколі також розділіть на невеликі суцвіття.

6. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте.

7. Моркву натріть на крупній тертці.

8. У каструлю з киплячою водою викладіть цвітну капусту, броколі, картопля і кабачки.

9. Ріпчасту цибулю і селеру обсмажте на рослинному маслі протягом 5 хвилин.

10. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще 8 хвилин. Потім викладіть зажарку в суп.

11. Далі на сковороді обсмажте перець і помідори, нарізані кубиками. Овочі також викладіть в суп.

12. Останніми додайте в каструлю горошок і спаржеву квасолю, перемішайте і варіть суп ще 15 хвилин.

13. В кінці додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець і зелень. Подавайте суп в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!