Як зварити дієтичний овочевий суп?
Овочеві супи безсумнівно смачні і корисні. Їх можна включати як звичайне, так і дієтичне меню. Незважаючи на те, що до складу страви входять тільки овочі, він добре втамовує голод.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Брокколі – 0,5 шт.
- Капуста цвітна – 0,5 шт.
- Картопля – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Горошок зелений – 50 гр.
- Квасоля стручкова – 50 гр.
- Селера – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Кабачок – 0,5 шт.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Заморожені овочі розморозьте.
2. Зелений горошок також підійде як консервований, так і заморожений.
3. Картоплю і кабачки наріжте кубиками.
4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
5. Капусту брокколі також розділіть на невеликі суцвіття.
6. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте.
7. Моркву натріть на крупній тертці.
8. У каструлю з киплячою водою викладіть цвітну капусту, броколі, картопля і кабачки.
9. Ріпчасту цибулю і селеру обсмажте на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
10. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще 8 хвилин. Потім викладіть зажарку в суп.
11. Далі на сковороді обсмажте перець і помідори, нарізані кубиками. Овочі також викладіть в суп.
12. Останніми додайте в каструлю горошок і спаржеву квасолю, перемішайте і варіть суп ще 15 хвилин.
13. В кінці додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець і зелень. Подавайте суп в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!