Наближається літня тепла пора, коли все більше часу хочеться проводити на природі, готуючи сезонні овочі. Овочеві асорті, приготовані на грилі, ідеально підходять в якості гарніру до м’ясних і рибних шашлычкам, також стануть чудовим легким і дієтичним вечерею для тих, хто дотримується принципів здорового харчування.
Овочі, запечені на решітці на мангалі
Літо – чудова пора для експериментів, якими не варто нехтувати навіть при приготуванні обіду. А простіше і швидше за все це вийде завдяки зміні способу приготування і подачі вашої улюбленої страви. В даному випадку на заміну овочів, раніше приготовлених в зимовий час року в духовці, на заміну приходять овочі, приготовані на відкритому вогні.
Інгредієнти на
8 порц.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Цукіні 1 шт.
- Помідор 3 шт.
- Спеції і Приправи за смаком
- Олія оливкова 50 мл
Процес приготування:
- Як смачно приготувати овочі гриль на мангалі? До приправі, призначеної для приготування овочів на грилі, додаємо оливкову олію і добре перемішуємо.
- Попередньо промиваємо помідори, а потім нарізаємо на 4 часточки. Подрібнені томати відразу відправляємо в маринад.
- Далі досить крупно нарізаємо цибулю і кабачок, щоб вони швидко не згоріли на багатті. Всі овочі кладемо в ємність з приправою, добре перемішуємо і залишаємо на пару годин маринуватися.
- За цей час викладаємо овочі на решітку і тримаємо протягом 5-10 хвилин з одного боку.
- Потім перевертаємо грати з овочами і обсмажуємо з іншого боку. Перевіряємо готовність овочів і при необхідності тримаємо ще.
- Готові овочі викладаємо в блюдце і подаємо злегка теплими, інакше можна обшпарити.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування овочів гриль на шампурах
Зовсім не обов’язково бути вегетаріанцем, щоб любити такі шашлики. Овочі, тушковані на відкритому вогні, смачні до божевілля незалежно від харчових пристрастей. Один з найбільш вагомих плюсів цієї страви — можливість чергувати на шампурі будь-які овочі на свій смак так, як хочете ви.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування:20-30 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Кабачок цукіні – 1 шт.
- Кукурудза молочна – 2 шт.
- Томати черрі – 300 гр.
- Печериці – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Перець болгарський – 1-2 шт.
- Масло оливкова – 100 мл
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
1. Щоб насолодитися природою і гарною погодою, заздалегідь підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо й обсушуємо. Цибулини очищаємо від лушпиння.
2. Нарізаємо часточками кукурудзу з кабачком, а печериці з помідорками черрі будемо готувати в цілісному вигляді.
3. Для маринаду пропускаємо через прес зубчики часнику, всю зелень подрібнюємо і змішуємо з оливковою олією. Маринад солимо, заправляємо улюбленими спеціями. В маринад опускаємо підготовлені шампіньйони і витримуємо протягом п’яти хвилин.
4. На шампури в хаотичному порядку нанизуємо всі овочі і відправляємо запікатися на вогонь.
5. Не забуваємо періодично провертати шампури, щоб всі інгредієнти рівномірно пропікалися. Через 15 хвилин можна перевіряти готовність.
6. Запечений овочевий шашлик будемо подавати разом зі свіжим солодким перцем, пишним хлібом і маринованим солодким луком. Легкий і ситний обід готовий.
Приємного вам апетиту!
Як смачно запекти овочі у фользі на мангалі?
Овочі, запечені у фользі, найкраще зберігають свою форму, колір, а також корисні властивості, що є величезною перевагою перед різними способами приготування даної страви.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Брокколі – 150 гр.
- Кабачок цукіні – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Використовуємо кабачки невеликого розміру, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
2. Промиті перці нарізаємо вздовж довгою соломкою.
3. Броколі розрізаємо дрібними парасольками.
4. Зубчики часнику очищаємо і нарізаємо на декілька більш дрібних часточок.
5. Всі подрібнені овочі перекладаємо в посуд, солимо, заправляємо спеціями і обов’язково збризкуємо оливковою олією.
6. Мариновані овочі викладаємо у фольгу і дуже щільно загортаємо.
7. Далі овочі у фользі перекладаємо на нагріті вугілля і запікаємо протягом 15-20 хвилин, перевертаючи заготовку. Через це час перевіряємо готовність і в разі, якщо вони сируваті збільшуємо час приготування.
8. Даємо овочам охолонути прямо у фользі, а потім порційно розкладаємо по тарілках. Можна використовувати в якості самостійного блюда або ж подавати разом з м’ясом.
Приємного вам апетиту!
Ароматні овочі, запечені на мангалі по-вірменськи
Овочевий салат з запечених овочів приготовлений згідно з вірменським традицій дасть фору будь-якого гарніру і буде з’являтися на вашому столі як можна частіше.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Баклажан – 4 шт.
- Помідори – 5-6 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Всі овочеве асорті ретельно промиваємо, обсушуємо і розкладаємо на решітці. Розводимо слабенький вогник і відправляємо овочі підрум’янюватися.
2. Запікаємо протягом 25 хвилин до потемніння шкірки овочів.
3. З готових томатів знімаємо обвуглілу шкірку і дрібно рубаємо.
4. Також чинимо з баклажанами і перцем.
5. Потім подрібнюємо будь-яку зелень на ваш вибір.
6. Переходимо до складання салату. З’єднуємо подрібнені овочі разом, заправляємо спеціями і невеликою кількістю масла. Все добре перемішуємо вміст.
Приємного вам апетиту!
Соковиті овочі на мангалі в маринаді з соєвим соусом
Овочі гриль гарантовано виходять соковитими, злегка хрусткими, що зберегли всі аромати, особливо якщо їх попередньо замаринувати. Пропонуємо зупинити свій вибір на поєднанні соєвого соусу з такими базовими компонентами як оливкове масло і оцет.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:90 хв
Порцій – 10.
Склад:
- Кабачок – 2 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 8 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- соєвий Соус – 6 ст. л.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Оцет яблучний – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Орегано – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі овочі. Так як шкірку з овочів не знімаємо, важливо ретельно їх промити. Після чого викладаємо на робочу поверхню і залишаємо сохнути.
2. Підготовлені інгредієнти довільним чином нарізаємо і відразу відправляємо в ємність, у якій буде зручно їх маринувати.
3. Для маринаду змішуємо в наступній послідовності соус, оливкова олія, оцет. Ємність злегка пошевелим, щоб всі рідкі компоненти могли змішатися.
4. Потім додаємо якомога більше різних трав, спецій, солі. Орієнтуємося на свій смак. Також для яскравого аромату пропускаємо через прес пару зубчиків часник. Овочі заливаємо готовим маринадом, рівномірно розподіляючи його по всьому об’єму, і залишаємо просочуватися протягом години.
5. Після чого викладаємо на підготовлені решітки і добре смажимо з усіх боків. Не турбуйтеся, якщо зверху вони трохи потемніють. Насолоджуємося виділяється ароматами протягом 25-30 хвилин, після чого перевіряємо готовність. Вони буде відрізнятися своєю м’якістю і надзвичайною соковитістю.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати овочі на мангалі в майонезі з часником?
Майонез далеко не дієтичний продукт, але не варто ним нехтувати для приготування маринаду для овочів. Він настільки універсальний, що ви можете поєднувати його з різними спеціями і не турбуватися про те, що зіпсуєте смакові якості страви.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Кабачок цукіні – 1 шт.
- Томати – 2 шт.
- Шампіньйони – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Майонез – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Попередньо промиваємо і просушуємо всі овочі, після чого нарізаємо великими шматочками і з’єднуємо разом. Потім додаємо рубану зелень з часником.
2. В окремій ємності змішуємо майонез зі спеціями і додаємо до овочів, ретельно перемішуємо і залишаємо овочі маринуватися протягом двох годин.
3. Потім на підготовлені дерев’яні шпажки або шампури насаджуємо мариновані в майонезі овочі.
4. Шпажки з овочами викладаємо на решітку і обсмажуємо з кожного боку приблизно по п’ять хвилин.
5. Овочі на природі вельми швидко остигають, тому радимо поквапитися.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт запечених на мангалі овочів з печерицями
Гриби роблять страву більш ситним, при цьому не обтяжуючи його зайвою вагою. Рекомендуємо просочити печериці томатною пастою, завдяки якій гриби виходять дуже соковитими, ароматними і набувають дуже апетитний вигляд, перед яким ніхто не зможе встояти.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Кабачок – 2 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Перець болгарський – 4 шт.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло оливкове – за смаком.
- Паста томатна – 4 ст. л.
- Орегано – 1 щіпка.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачки з баклажанами і нарізаємо часточками, після чого замочуємо в підсоленій воді протягом 30 хвилин.
2. Дрібні печериці маринуємо в томатній пасті, заправляємо перцем і залишаємо на 30 хвилин.
3. Болгарські перці очистити від насіння, розрізаємо на рівну кількість великих часточок. Цибулини також ділимо на 2-4 частини.
4. Зливаємо з кабачків і баклажанів подсоленую воду, додаємо трохи олії, орегано і інші спеції. Також залишаємо на 30 хвилин.
5. Помідори черрі промиваємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл.
6. Для заправки з’єднуємо подрібнені зубчики часнику, пучок зеленого цибулі і додаємо оливкову олію.
7. Грати за необхідності змащуємо маслом і спочатку викладаємо цибулю з перцем. Готуємо до потемніння шкірки овочів.
8. Мариновані шампіньйони також обсмажуємо, періодично перевертаючи.
9. У завершенні підсмажуємо кабачки, баклажани і помідори.
10. В цей час з перців знімаємо потемнілу шкірку і нарізаємо довільно м’якоть.
11. Всі овочі збираємо разом, солимо, заправляємо і ще раз добре перемішуємо. Даємо час овочам просочитися ароматами.
Бажаємо приємного апетиту!
Соковитий шашлик з овочів з салом на мангалі
Сміливо додавайте в овочевий шашлик шматочки сала, і ви точно не зіткнетеся з тим, що овочі будуть прісними і сухуватими. А ще не менш важливою перевагою буде те, що приготування такого ситного і смачного вечері не займе багато часу.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 5.
Інгредієнти:
- Кабачок цукіні – 1 шт.
- Томати черрі – 10 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Сало – 200 гр.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Заморожене сало ріжемо на шматочки будь-якого розміру.
2. Цибулини нарізаємо цільними кільцями.
3. Картоплю очищаємо і також нарізаємо на кружечки.
4. Для нарізки кабачка та інших овочів можна використовувати ніж з зубчикам для додаткового рельєфу.
5. Помідори черрі промиваємо і просушуємо ,залишаючи цілими.
6. Всі подрібнені овочі нанизуємо на підготовлені дерев’яні шампури, шматочки сала маємо ближче до картоплі. Шпажки з овочами викладаємо на фольгу, збризкуємо оливковою олією, солимо, перчимо і відправляємо підсмажуватися над вугіллям.
7. Готуємо протягом 20 хвилин до м’якості овочів, не забуваючи постійно прокручувати.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий салат з овочів на мангалі
Салат з запечених на мангалі овочів може бути відмінним самостійною стравою, або ж гармонійним доповненням до м’яса або риби. А також вам надається можливість коректувати список інгредієнтів, експериментуючи з різними поєднаннями смаків.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Баклажани – 4 шт.
- Кабачок – 4 шт.
- Томати – 2 шт.
- Печериці – 5-10 шт.
- Перець болгарський – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 3 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь будинку промиємо і обсушим необхідні інгредієнти. Потім розрізаємо вздовж кабачки з баклажанами на тонкі смужки. Очищені цибулини нарізаємо не дуже тонкими кільцями. Часник і зелень можна не чіпати заздалегідь.
2. Так як на приготування цілісних перців і печериць буде потрібно набагато більше часу, ніж на всі інші інгредієнти, відразу викладаємо їх на решітку і відправляємо запікатися на вугіллі.
3. Як тільки печериці потемніли і підрум’янилися, відразу витягаємо їх з решітки.
4. До перцям додаємо пучок цибулі і чекаємо, коли він стане м’якше і темніше.
5. Настав час доповідати подрібнену цибулю. Через п’ять хвилин кільця перевертаємо, а болгарський перець доводимо до появи чорної шкірки.
6. На місце готового перцю поміщаємо залишився лук. Всі доводимо до стану м’якості.
7. Настав час нарізки. Викладаємо баклажани з кабачками і накриваємо другою ґратами. Смажимо протягом приблизно п’яти хвилин з кожної сторони до потемніння.
8. Всі компоненти готові, нарізаємо їх великими шматочками, додаємо часточки свіжих томатів, рубаною зелені. Перемішуємо і заправляємо різними спеціями з оливковою олією.
9. Теплий салат з овочів барбекю готовий.
Бажаємо приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування овочів-гриль з сиром
Для приготування цієї страви якраз підійдуть свіжі, молоді баклажани, які стануть ще ніжніше, завдяки ідеально збалансованому складу спецій, які підсилюють аромат і при цьому зберігають делікатний смак овочів. А сир додасть страві завершеність.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:30-40 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажани – 2 шт.
- Томати – 3 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Масло олію – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Трави прованські – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищені зубчики часнику подрібнюємо і відправляємо в ступку, добре подрібнюємо, додаємо трохи перцю, солі і сушених трав. Все добре перетираємо і заливаємо олією. Знову все перетираємо.
2. Для начинки нарізаємо тоненькими пластами сир і томати.
3. Баклажани попередньо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо баклажани у вигляді віяла.
4. Кожен шар баклажана промазуємо приготовленої ароматною заправкою.
5. Потім переходимо до фарширування баклажана. Викладаємо шар з томатів, потім шар з сиру. Фаршировані баклажани викладаємо на сковороду у вигляді розкритого віяла. Те ж саме робимо з іншими баклажанами.
6. Заготовки змащуємо залишками заправки, загортаємо у фольгу і відправляємо на мангал з вугіллям. Через 20-30 хвилин перевіряємо готовність, обережно знімаючи фольгу.
7. В цей час натираємо залишився сир на крупній тертці.
8. Посипаємо овочі тертим сиром, приправами і, не загортаючи посуд у фольгу, відправляємо на вугілля. Тримаємо протягом 5-7 хвилин до моменту, поки сир не розплавиться. Страву подаємо в теплому вигляді, давши сиру час трохи затвердіти.
Бажаємо приємного апетиту!