Овочі на мангалі – 10 рецептів запечених овочів гриль з фото покроково

Покроковий рецепт приготування овочів-гриль з сиром

Для приготування цієї страви якраз підійдуть свіжі, молоді баклажани, які стануть ще ніжніше, завдяки ідеально збалансованому складу спецій, які підсилюють аромат і при цьому зберігають делікатний смак овочів. А сир додасть страві завершеність.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Масло олію – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 4 зуб.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищені зубчики часнику подрібнюємо і відправляємо в ступку, добре подрібнюємо, додаємо трохи перцю, солі і сушених трав. Все добре перетираємо і заливаємо олією. Знову все перетираємо.

2. Для начинки нарізаємо тоненькими пластами сир і томати.

3. Баклажани попередньо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо баклажани у вигляді віяла.

4. Кожен шар баклажана промазуємо приготовленої ароматною заправкою.

5. Потім переходимо до фарширування баклажана. Викладаємо шар з томатів, потім шар з сиру. Фаршировані баклажани викладаємо на сковороду у вигляді розкритого віяла. Те ж саме робимо з іншими баклажанами.

6. Заготовки змащуємо залишками заправки, загортаємо у фольгу і відправляємо на мангал з вугіллям. Через 20-30 хвилин перевіряємо готовність, обережно знімаючи фольгу.

7. В цей час натираємо залишився сир на крупній тертці.

8. Посипаємо овочі тертим сиром, приправами і, не загортаючи посуд у фольгу, відправляємо на вугілля. Тримаємо протягом 5-7 хвилин до моменту, поки сир не розплавиться. Страву подаємо в теплому вигляді, давши сиру час трохи затвердіти.

Бажаємо приємного апетиту!