Покроковий рецепт приготування овочів-гриль з сиром
Для приготування цієї страви якраз підійдуть свіжі, молоді баклажани, які стануть ще ніжніше, завдяки ідеально збалансованому складу спецій, які підсилюють аромат і при цьому зберігають делікатний смак овочів. А сир додасть страві завершеність.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:30-40 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажани – 2 шт.
- Томати – 3 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Масло олію – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Трави прованські – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищені зубчики часнику подрібнюємо і відправляємо в ступку, добре подрібнюємо, додаємо трохи перцю, солі і сушених трав. Все добре перетираємо і заливаємо олією. Знову все перетираємо.
2. Для начинки нарізаємо тоненькими пластами сир і томати.
3. Баклажани попередньо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо баклажани у вигляді віяла.
4. Кожен шар баклажана промазуємо приготовленої ароматною заправкою.
5. Потім переходимо до фарширування баклажана. Викладаємо шар з томатів, потім шар з сиру. Фаршировані баклажани викладаємо на сковороду у вигляді розкритого віяла. Те ж саме робимо з іншими баклажанами.
6. Заготовки змащуємо залишками заправки, загортаємо у фольгу і відправляємо на мангал з вугіллям. Через 20-30 хвилин перевіряємо готовність, обережно знімаючи фольгу.
7. В цей час натираємо залишився сир на крупній тертці.
8. Посипаємо овочі тертим сиром, приправами і, не загортаючи посуд у фольгу, відправляємо на вугілля. Тримаємо протягом 5-7 хвилин до моменту, поки сир не розплавиться. Страву подаємо в теплому вигляді, давши сиру час трохи затвердіти.
Бажаємо приємного апетиту!