Пампушки – краща заміна хліба при подачі різноманітних перших страв. Традиційно подають пампушки з наваристим борщем, але їх можна їсти і з чаєм. Ми зібрали 7 рецептів кращої несолодкої випічки для вас.
Часникові пампушки для борщу в духовці
Часникові пампушки готуються з дріжджового тіста досить швидко і виходять м’якими і повітряними. Такі пампушки ідеально підійдуть до борщу та інших перших страв.
Інгредієнти на
6 порц.
- Вода 250 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Сухі дріжджі 10 гр.
- Масло вершкове 70 гр.
- Борошно-3 склянки
- Для заливки:
- Вода-4 ст. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Часник 4 зуб.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Пампушки з часником до борщу приготувати дуже просто. У миску налийте теплу воду, всипте цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин. В окрему ємність просійте борошно, змішайте її з сіллю. Далі 1,3 борошна додайте до дріжджової маси, накрийте миску рушником і поставте опару в тепле місце.
- Коли опара підійде, розбийте в неї яйце, вершкове масло і борошно, добре вимісити тісто. Знову укрийте тісто і залиште в теплому місці, тісто має збільшитися в два рази.
- Коли тісто виросте, змастіть руки рослинним маслом і сформуйте з тіста кульки однакового розміру. Деко змастіть рослинним маслом, викладіть пампушки на деко, залиште на 15-20 хвилин для вистоювання. Потім випікайте пампушки при 220 градусах 10-15 хвилин.
- Приготуйте часникову заливку. Воду змішайте з рослинним маслом, подрібненим часником, зеленню і сіллю.
- Коли будуть готові пампушки змастіть їх часниковою сумішшю. Дайте випічці трохи охолонути і подавайте до обіду.
Пишні пампушки з часником на дріжджах
Пампушки з часником не менш відомі, ніж сам український борщ. Замісити дріжджове тісто і спекти пишні пампушки не складе труднощів навіть не дуже досвідченої господині. Зате як ваші домашні будуть ради, коли до борщу ви подасте не магазинний хліб, а пампушки власного виробництва.
Час готування: 90
Час приготування: 30 хв
Порцій – 4
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Молоко – 125 мл
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор – 1,5 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 70-100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Борошно разом з сіллю просіяти через дрібне сито. Молоко прогрійте до 36 градусів, розчиніть у ньому дріжджі, залиште на 15 хвилин.
Крок 2. Розтопіть вершкове масло, остудіть. В молочно-дріжджову масу всипте борошно, додайте цукор і вершкове масло. Вимісіть тісто.
Крок 3. Тісто зібрати в кулю, викладіть в миску і залиште на півгодини в тепле місце.
Крок 4. Коли тісто підросте, викладіть його на робочу поверхню. Розділіть тісто на невеликі частини, скачайте з них кульки.
Крок 5. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Прикрийте тісто рушником і залиште на півгодини. Після цього змастіть тісто збитим яйцем і посипати кунжутом.
Крок 6. Випікайте пампушки в духовці при 190 градусах 20 хвилин. Зубчики часнику пропустіть через прес, змішати з рослинним маслом, додайте сіль і перець. Отриманої часниковою сумішшю змастіть гарячі пампушки. Пампушки можна подавати не тільки до борщу, але і інших перших страв.
Як посмажити пампушки з часником на сковороді?
Традиційно пампушки випікають в духовці, однак, не варто засмучуватися, якщо немає можливості скористатися цією кухонною технікою. Пропонуємо взяти на озброєння цей простий рецепт приготування пампухів на сковороді.
Час готування: 100
Час приготування: 40 хв
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вода – 250 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно – 350-400 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
Для часникової змащення:
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. В теплу воду розкришите дріжджі, всипте цукор і сіль, перемішати до однорідності.
Крок 2. Потім в дріжджову масу поступово всипайте борошно і замішують тісто.
Крок 3. Спочатку вимішуйте інгредієнти віночком, потім змастіть руки рослинним маслом і вимішуйте руками. Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто і залиште в теплі на 1,5 години для підйому.
Крок 4. За цей час тісто збільшиться в три рази, можна приступати до формування пампушок.
Крок 5. Робочу поверхню просыпьте борошном, викладіть тісто.
Крок 6. Розділіть тісто на 8 рівних частин. Кожен шматочок скачайте в кулю.
Крок 7. Викладіть пампушки в холодну сковороду, накрийте рушником і залиште на 15-20 хвилин. Після цього поставте сковороду на вогонь і смажте пампушки на мінімальному вогні 10-15 хвилин.
Крок 8. Пергамент змастіть рослинною олією, покладіть його на пампушки.
Крок 9. За допомогою плоскої тарілки переверніть пампушки на іншу сторону і готуйте ще 5-7 хвилин.
Крок 10. Змішайте в мисці подрібнений часник, зелень, сіль і оливкове масло.
Крок 11. Приберіть пергамент, поверніть пампушки в сковороду, щедро змастіть їх часниковою сумішшю, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
Крок 12. Пампушки виходять дуже смачними, вище всяких похвал.
Домашні пампушки на кефірі
Чудова домашня випічка – пампушки на кефірі. Зазвичай перші страви подають з хлібом. Ми пропонуємо приготувати пишні пампушки і для різноманітності подати їх до обіду з супом.
Час готування: 110
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Кефір – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі свіжі – 30 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Для часникової заливки:
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 3 гілки.
Процес приготування:
Крок 1. В теплий кефір розкришите дріжджі, всипте сіль і цукор, перемішайте інгредієнти.
Крок 2. Потім розбийте в миску яйце і влийте рослинне масло, перемішайте масу віночком до однорідного стану.
Крок 3. Всипте склянку просіяного борошна, перемішайте. Решту також борошно просійте і додавайте порціями, щоразу добре вимішуйте тісто.
Крок 4. Тісто повинне вийти м’яким і не липким. Викладіть тісто в миску і залиште на 40-60 хвилин в теплому місці для підйому.
Крок 5. Після того, як тісто збільшиться в два рази, можна приступати до формування пампушок. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин, скачайте їх в кульки. Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть заготовки.
Крок 6. Залиште заготовки на расстойку на 20 хвилин. Випікайте пампушки при 190-200 градусах 25-30 хвилин.
Крок 7. Підготуйте часникову заливку. Змішайте подрібнений часник, кріп, рослинна олія і воду.
Крок 8. Гарячі булочки змастіть часниковою підливкою і залиште на 5-10 хвилин.
Крок 9. Вийміть пампушки з форми. Вони виходять дуже ароматними і легко відокремлюються одне від одного.
Як випекти пампушки з кабачків з часником?
Рецепт для здорового і правильного харчування. Кабачкові пампушки можна подати до перших страв замість хліба. Їх можна пекти з свіжих або заморожених кабачків в будь-який час року.
Час готування: 110
Час приготування: 50 хв
Порцій – 16
Склад:
- Кабачки – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Молоко – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Борошно – 500 гр.
Для часникової обмазки:
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
Крок 2. Кабачки очистіть від шкірки і натріть на тертці.
Крок 3. До кабачків додайте сіль, цукор, влийте тепле молоко і розбийте яйце, добре перемішайте інгредієнти.
Крок 4. Всипте сухі дріжджі, ще раз перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Крок 5. Викладіть в миску смажену цибулю і всипте просіяне борошно, замісіть тісто. Залиште його для підйому в теплому місці на 30-40 хвилин.
Крок 6. Деко застеліть пергаментом. Викладайте тісто на деко невеликими порціями столовою ложкою на невеликій відстані один від одного.
Крок 7. Випікайте пампушки в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
Крок 8. Змішайте подрібнений часник з рослинним маслом, лимонним соком і сіллю.
Крок 9. Гарячі пампушки змастіть часниковою намазкой, остудіть і подавайте до столу.
Простий і смачний рецепт пампухів з цибулею
Пампушки – чудова несолодка випічка, яку можна їсти з чаєм або подавати з бульйоном і борщем. Для пампушок потрібно замісити дріжджове тісто, часу звичайно піде чимало, але випічка вийде пампушкою і дуже смачною.
Час готування: 80
Час приготування: 50 хв
Порцій – 4
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Приправа «Смачна сіль» – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 6 гр.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У миску просійте борошно, додайте сухі дріжджі.
Крок 2. Потім розбийте куряче яйце, влийте частинами теплу воду і дві столові ложки рослинної олії, перемішайте.
Крок 3. Тісто залиште на 40-50 хвилин у тепле місце для підйому.
Крок 4. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на рослинній олії, посипте його приправою «Смачна сіль».
Крок 5. Потім додайте смажену цибулю в тісто і добре перемішайте.
Крок 6. Тісто скачайте в джгут, наріжте її рівними частинами, сформуйте пампушки. Обсмажте їх на рослинному маслі під кришкою на помірному вогні з обох сторін.
Крок 7. Подавати пампушки можна до бульйону або просто з різноманітними соусами.
Часникові пампушки на воді в домашніх умовах
Рум’яні булочки з ароматною часниковою шапочкою будуть речі до гарячого борщу, таке поєднання порадує навіть самого упередженого гурмана. Пампушки легко можна приготувати в домашніх умовах з тіста на воді.
Час готування: 125
Час приготування: 40 хв
Порцій – 15
Інгредієнти:
- Вода – 200 мл
- Борошно – 300 гр.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дріжджі розчиніть в 150 мілілітрах теплої води, додайте куряче яйце, сіль, дві чайні ложки цукру і три столові ложки рослинної олії, перемішайте.
Крок 2. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Накрийте миску рушником і залиште на годину в теплому місці.
Крок 3. У мисці змішайте подрібнений часник і кріп, влийте столову ложку рослинного масла і півтори столові ложки води, посоліть за смаком.
Крок 4. Коли тісто підросте, обімніть його, сформуйте круглі пампушки і викладіть в жароміцну форму. Прикрийте форму рушником або харчовою плівкою і залиште на 10-15 хвилин.
Крок 5. Змастіть тісто збитим яйцем і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Коли пампушки добре зарум’яняться змастіть їх часниковою намазкой, трохи остудіть і подавайте до столу.