Панкейкі – це класичні американські млинці. Вони менше за розміром, ніж звичайні млинці і пишніших. Готуються панкейкі практично без масла. Для вашого ідеального сніданку ми підібрали 10 відмінних рецептів панкейків.
Класичні панкейкі на молоці в домашніх умовах
Панкейкі – це щось середнє між звичними нам млинцями і оладками. Щоб панкейкі вийшли пишними і рум’яними, смажити їх потрібно на сухій сковороді з антипригарним покриттям.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно 280 гр.
- Молоко коров’яче 300 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 2 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати панкейкі за класичним рецептом, збийте в мисці яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром.
- Молоко підігрійте, але не кип’ятіть. Додайте його в пишну яєчну масу, перемішайте.
- Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Разом з борошном всипайте розпушувач.
- Ваше тісто має бути по консистенції як згущене молоко.
- Розігрійте сковороду і зменшіть вогонь до середнього. Сковорода повинна бути з антипригарним покриттям. Викладайте тісто на сковороду і формуйте круглі млинці. Панкейкі готуються досить повільно, вони повинні добре пропектися. Перевертайте панкейкі. коли рідка сторона покриється пухирцями
- Смажте їх з обох боків до красивого рум’яного кольору.
- Подавати панкейкі можна з будь-якими добавками за вашим смаком.
Приємного апетиту!
Пишні та повітряні панкейкі на кефірі
Панкейкі на кефірі виходять ніжними і повітряними. Їх можна подавати на сніданок з медом, згущеним молоком, варенням, свіжими ягодами і фруктами. Замісити тісто і приготувати панкейкі дуже просто.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Кефір – 220 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Мука пшенична – 1 стакан.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Кефір трохи підігрійте, змішайте його в мисці з яйцем, цукром, сіллю і олією.
2. Додайте в миску просіяне борошно, розпушувач і соду, добре перемішайте.
3. Тісто виходить таким густим, як для оладок.
4. На суху розігріту сковороду з антипригарним покриттям викладайте тісто і формуйте круглі панкейкі. Смажте на середньому вогні, коли на поверхні з’являться бульбашки, перевертайте панкейкі і смажте їх з іншого боку.
5. Панкейкі складіть чарочку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Бананові панкейкі в домашніх умовах
По суті це звичайні панкейкі, збагачені смаком і ароматом, якими володіє банан. З такою смачною випічки приємно починати новий день, вона точно наситить вас і підніме настрій.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Молоко – 320 мл
- Банан – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйце, додайте сіль і цукор, добре збийте інгредієнти віночком.
2. Банан очистити від шкірки і розімніть в пюре. Додайте бананову масу і розм’якшене вершкове масло в миску, добре перемішайте.
3. Потім влийте молоко і всипте просіяне з розпушувачем борошно, замісіть тісто для панкейків.
4. Розігрійте Сковороду, в центр викладіть 2-3 столові ложки тіста сформуйте панкейк. Смажте з обох боків до рум’яного кольору.
5. Готові панкейкі складіть стопкою, полийте медом або варенням і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Американські панкейкі – класичний рецепт
Панкейкі – це пишні млинці на американський манер. Тісто для них замішують густе і повітряний для того, щоб вони не дуже сильно розтікалися по сковороді. У класичному варіанті подачі, кожен млинець змащують вершковим маслом, кладуть їх один на одного і поливають кленовим сиропом.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Молоко – 250 мл
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – для гасіння соди.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйце з сіллю і цукром до утворення пишної піни.
2. Влийте половину молока і поступово всипте просіяне борошно, змішайте, щоб не було грудок. Потім додайте другу частину молока і добре перемішайте.
3. Соду погасите оцтом, додайте в тісто. Також влийте олію і ще раз перемішайте тісто.
4. За допомогою пензлика змастіть сковороду рослинною олією. Це потрібно зробити тільки перед першим млинцем.
5. Викладайте тісто столовою ложкою і формуйте невеликі круглі панкейкі. Смажте їх з обох боків до золотистого кольору.
6. Панкейкі складіть чарочку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як спекти японські панкейкі на сковороді?
Японці мають свій унікальний погляд на приготування панкейків. Випічка відрізняється особливою пишністю і навіть чимось нагадує суфле. Цей ефект досягається введенням в тісто збитих білків.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Молоко – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця розділити на білки і жовтки. До жовтків додати цукор і добре збийте вінчиком.
2. Потім влийте в жовткову масу молоко, перемішайте. далі всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста. Замісіть однорідне тісто.
3. Білки перекладіть в абсолютно суху ємність і збийте їх з дрібкою солі до стійких піків. Збиті білки додайте в тісто і акуратно перемішайте.
4. Розігрійте Сковороду на середньому вогні розтопіть трохи вершкового масла.
5. Викладіть тісто на сковороду: на один панкейк по 2 столові ложки тіста. Смажте панкейкі під кришкою кілька хвилин.
6. Потім зверху покладіть ще по одній столовій ложці тесту і смажте ще 2 хвилини.
7. Потім переверніть панкейкі на інший бік і під закритою кришкою доведіть їх до готовності.
8. Готові панкейкі виходять пухкими і ніжними, подавайте їх з медом і свіжими ягодами.
Приємного апетиту!
Повітряні панкейкі на молоці з розпушувачем
Панкейкі – це невеликі пишні млинці, які в Америці зазвичай подають на сніданок. Їх поливають різними солодкими добавками: кленовим сиропом, медом, джемом або варенням.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Молоко – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Яйце збийте з цукром, потім влийте молоко кімнатної температури і додайте сіль, добре перемішайте.
2. Далі додайте просіяне борошно і розпушувач, замісіть однорідне тісто.
3. Розігрійте сковороду, вливайте на неї невелику кількість тіста і смажте панкейкі з двох сторін.
4. Панкейкі повинні добре пропектися. Коли на поверхні млинчика почнуть з’являтися бульбашки, можна перевертати його.
5. З другої сторони смажте панкейкі 1-1,5 хвилини.
6. Готові панкейкі подавайте на сніданок з медом або варенням.
Приємного апетиту!
Дуже смачні шоколадні панкейкі в домашніх умовах
Незвичайний, смачний і ситний сніданок всього за півгодини. Щоб зробити панкейкі шоколадними, можна додати в тісто какао і шоколад, це додасть випічці красивий колір і чудовий аромат.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл
- Какао – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Шоколад – 40 гр.
Процес приготування:
1. Шоколад розтопіть на водяній бані разом з маслом.
2. У мисці змішайте просіяне борошно, какао, розпушувач для тіста і сіль. Потім додайте яйця і молоко, перемішайте.
3. Додайте в тісто розтоплений шоколад, перемішайте.
4. Тісто має вийде густим і повітряним.
5. Смажте панкейкі на сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Посипте їх цукровою пудрою і подавайте зі свіжими ягодами і фруктами на стіл.
Приємного апетиту!
ПП панкейкі — смачний і корисний рецепт
Випічка може бути не тільки смачною, але і корисною. Панкейкі на вівсяному борошні виходять смачними і пишними. Як і будь-які інші млинці їх можна подавати з натуральним медом або йогуртом.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 100 мл
- Банан – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно вівсяна – 60 гр.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте кефір, яєчний жовток, рослинне масло і м’якоть банана.
2. За допомогою блендера збийте масу до однорідного стану.
3. Потім додайте просіяне борошно, перемішайте і залиште тісто на 5-10 хвилин.
4. Яєчний білок збийте до утворення щільної піни. Потім додайте білкову масу в тісто і перемішайте повільними рухами.
5. На суху розігріту сковороду викладайте по 2-3 столові ложки тіста, формуйте панкейкі і смажте їх з обох боків до золотистого кольору. Вогонь повинен бути не дуже сильним, щоб млинці добре пропеклися і не підгоріли.
6. Готові панкейкі складіть стопкою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування панкейків на воді з яйцями
Навіть на воді ваші панкейкі вийдуть смачними і пишними. Це традиційні американські млинці, які смажаться на сухій сковороді без використання масла. Їх можна подати на сніданок або полуденок.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Вода – 125 мл
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 3 ч. л.
Процес приготування:
1. У миску влийте воду, додайте жовток і добре перемішайте.
2. Потім в миску всипте сіль і ванілін. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш в миску.
3. Влийте в тісто олію і добре перемішайте.
4. Білок збийте з цукром до утворення щільної піни. Збитий білок повільними рухами вмішайте в тісто.
5. На суху розігріту сковороду викладайте по 3 столові ложки тіста і смажте панкейкі з обох сторін.
6. Готові панкейкі складіть один на одного і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Пишні панкейкі з додаванням соди
Якщо звичайні млинці і оладки вам набридли, спробуйте спекти справжні американські панкейкі. Ця випічка виходить ніжною і повітряної, ідеально підходить для ситного сімейного сніданку.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-5.
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 2 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет столовий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйце, всипте цукор і сіль. Збийте інгредієнти віночком.
2. Далі влийте молоко і рослинне масло, ще раз добре перемішайте.
3. Після цього просійте в миску борошно і замістити тісто.
4. В кінці погасіть соду оцтом і додайте в тісто.
5. Смажте панкейкі на сухій сковороді на середньому вогні.
6. Коли на поверхні млинця з’являться бульбашки, переверніть і смажте до готовності з іншого боку.
7. Пишні панкейкі подавайте з медом або варенням.
Приємного апетиту!