Простий і смачний рецепт панакоти з малиною
Смачний і цікавий зовні десерт прикрасить ваш святковий стіл. Шари з панакоти і малинового желе в даному рецепті розташовані під кутом – це виглядає красиво і незвично.
Час готування – 2 ч. 55 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 5-7.
Інгредієнти для панакоти:
- Вершки 33-35% – 500 мл
- Цукор – 100 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Желатин – 10 гр.
Інгредієнти для желе з малини:
- Малина – 300 гр.
- Вода – 200 мл
- Цукор – 70 гр.
- Желатин – 10 гр.
Процес приготування:
1. Починаємо приготування десерту з панакоти. Необхідну кількість желатину засипаємо в глибоку піалу і заливаємо водою. Залишаємо на 10-15 хвилин. Якщо на упакуванні є інструкція, слідуємо їй.
2. Ставимо на плиту каструлю і вливаємо в неї вершки. Додаємо цукор і ванільний цукор. Включаємо плиту і починаємо підігрівати суміш, постійно помішуючи. Доводимо рідину до кипіння, але не кип’ятимо.
3. Додаємо в гарячі вершки желатин. Перемішуємо до розчинення. Прибираємо вогонь і даємо масі охолонути. Ставимо склянку злегка під нахилом і заливаємо вершки в невеликій кількості. Прибираємо десерт в холодильник.
4. Знову повторюємо процедуру з желатином. Тільки тепер вже для приготування желе. Перебираємо малину і відкидаємо зіпсовані ягоди. Для приготування желе можна також використовувати розморожені ягоди. Пересипаємо малину в каструлю і заливаємо водою. Ставимо ємність на плиту.
. Додаємо до малині цукор і включаємо плиту. Перемішуємо масу і доводимо до кипіння. Тушкуємо ще 2-3 хвилини. Потім прибираємо вогонь і проціджуємо настій через дрібне сито. Викладаємо в гарячу рідину желатин і перемішуємо до повного його розчинення. Даємо масі час на охолодження.
6. Дістаємо з холодильника стакани і ставимо їх під кутом з протилежного боку від вже застиглої панакоти. Заливаємо трохи ягідного желе і знову відправляємо десерт в холодильник. Наступні шари заливаємо в рівному стоять склянки.
Приємного апетиту!