Паштет з курячої печінки — це відмінна проста закуска, яка легко готується будинку, головне – дотримати всі пропорції і докласти трохи зусиль. Ми пропонуємо вам вибрати ваш ідеальний рецепт з 10 рецептів паштету з курячої печінки покроково з фото. Апетитний і ситний паштет з курячої печінки зовсім не обов’язково купувати втридорога в найближчому магазині.
Домашній паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і маслом
Апетитний і простий паштет з курячої печінки, цибулі, моркви і вершкового масла обов’язково доведеться вам за смаком і, можливо, навіть стане коронною стравою вашого столу. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати цю ситну їжу самостійно.
Інгредієнти на
12 порц.
- Куряча печінка-1 кг
- Масло рослинне для смаження
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб зробити смачний паштет з курячої печінки, підготуйте всі продукти. Печінка потрібно ретельно вимити і очистити від усього зайвого жиру, плівок і іншого. Моркву і цибулю попередньо вимийте і очистіть.
- Підготовлену курячу печінку присоліть, поперчіть і залиште відпочити на деякий час, а в цей же час натріть моркву, наріжте цибулю і відправте коренеплоди обсмажуватися в рослинному маслі на сковороді. Пасеруйте овочі до прозорості і легкої золотавості.
- Коли коренеплоди досить обсмажаться, викладіть на сковороду печінку і, при бажанні, нарубану петрушку. На помірному вогні без кришки обсмажуйте інгредієнти, регулярно перемішуючи.
- Через хвилин десять-п’ятнадцять, коли печінка приготується, перекладіть інгредієнти в зручну ємність і подрібніть всі разом до кремового стану за допомогою заглибного блендера. Дійте ретельно, домагаючись однорідної консистенції страви.
- Вершкове масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, додайте в ємність з паштетом і знову збийте всі разом блендером, щоб масло рівномірно розподілилася в структурі паштету.
- Готовий паштет можна заморозити у формочках або просто прибрати на зберігання в холодильник, в ретельно закупореній посуді. Зберігати домашній паштет можна не довше кількох днів в холодильнику.
Паштет з курячої печінки з вершковим маслом
Смачний і ніжний паштет з курячої печінки виходить абсолютно особливим, якщо при його приготуванні використовується вершкове масло. Це додає консистенції паштету деяку кремовість і легкість. Спробуйте!
Склад:
- Печінка куряча свіжа – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – ½ ч. л.
- Паприка – ½ ч. л.
- Зелень свіжа – за бажанням
Процес приготування:
1. Для початку вам потрібно ретельно вибрати найсвіжішу курячу печінку, яка не піддавалася заморожуванню. Її потрібно ретельно вимити, після чого обрізати всі плівки і жир з шматочків. Печінка можете додатково нарізати шматочками перед обсмаженням.
2. На суху чисту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла, після чого поставте сковороду на вогонь і злегка розігрійте. Опустіть туди печінку, додайте сіль і спеції. Печінка обсмажуйте до готовності на помірному вогні, регулярно перемішуючи.
3. Коли печінка вже буде готова, покладіть невеликий шматочок вершкового масла в ємність з продуктом, перемішайте і дайте злегка охолонути. Після того, як печінка охолоне, можна буде продовжувати готувати паштет.
4. За допомогою заглибного блендера доведіть печінка з маслом до рівномірної, однорідної консистенції. Печінка повинна бути повністю подрібнена і не містити ніяких шматочків на складі.
5. Далі потрібно почати формувати з печінки рулет з маслом. Вершкове масло потрібно вийняти з холодильника, щоб воно досить сильно размягчилось. Якщо ви будете використовувати зелень, то промийте, обсушіть і порубаєте її за допомогою гострого ножа.
6. Розстеліть на обробній дошці харчову плівку і рівним шаром розподілите паштет по плівці за допомогою ножа. Потім сформуйте шар з вершкового масла, який, у свою чергу, присипте нарубаною зеленню. Рулет акуратно скрутіть і оберніть плівкою, після чого приберіть конструкцію в холодильник як мінімум на годину.
7. Через певний час вийміть рулет з холодильника, зніміть плівку, а сам продукт наріжте скибочками і подавайте до столу з хлібом або в якості окремої закуски на святковому столі.
Приємного апетиту!
Паштет з курячої печінки з вершками
Ніжний повітряний паштет з курячої печінки з вершками – відмінне блюдо, яке буде доречним навіть у святковий день. Приготувати таку страву досить легко, якщо дотримати технологічний процес і підійти до готуванні з гарним настроєм.
Склад:
- Печінка куряча – 0,5 кг
- Вершки (не менше 20%) – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 велика луковичка
- Масло – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Сушена зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Курячу печінку, обов’язково свіжу і не поддававшуюся заморожуванню, промийте в проточній воді і позбавте від плювок, жиру та інших непотрібних вкраплень. Посоліть і поперчіть продукт, після чого займіться цибулькою.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть холодною проточною водою. Потім наріжте цибулю за допомогою гострого ножа і відправте пассироваться на розтопленому вершковому маслі в сковороді.
3. У сковороду до цибулі додайте підготовлені шматочки печінки. На помірному вогні обсмажуйте печінку до повної готовності – приблизно десять-п’ятнадцять хвилин. За цей час печінка буде повністю готова до подальших маніпуляцій.
4. Готову печінку помістіть в стаціонарний блендер або скористайтеся занурювальним приладом, щоб довести печінку з цибулею до однорідної кремоподібної консистенції. В цей же час на повільному вогні загустіть вершки в толстодонной каструлі.
5. Введіть нагріті загустілі вершки в чашу блендера з печінкою і знову збийте всі інгредієнти разом. Після цього викладіть готовий паштет в зручну ємність і подавайте до столу. Зберігати такий паштет в холодильнику можна буквально пару днів під кришкою або плівкою.
Паштет з курячої печінки запечений в духовці
Класично вважається, що паштет із печінки потрібно запікати в духовці. Тоді він стає більш ніжним і апетитним, добре тримає форму і трохи довше зберігається. Обов’язково спробуйте цей рецепт, щоб порадувати своїх близьких ситної і апетитною закускою.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль і перець – за смаком
- Рослинне масло – для смаження
- масло – 30 гр.
Процес приготування:
1. Печінка промийте і очистіть від усього зайвого, на зразок жиру і плівочок. Посоліть і поперчіть продукт, після чого тимчасово відставте в бік.
2. Цибулю і моркву промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і натріть на тертці або дрібно поріжте за допомогою ножа. Потім пасеруйте коренеплоди в сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості.
3. У сковороду з інгредієнтами додайте курячу печінку і, регулярно перемішуючи суміш, готуйте печінку протягом десяти хвилин до повної готовності субпродукту.
4. Обсмажену з цибулею і морквою курячу печінку відправте в блендер або м’ясорубку і ретельно подрібніть до кремової консистенції, додавши трохи вершкового масла для соковитості. В цей же час увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона встигла розігрітися.
5. Печінкову масу покладіть в невелику форму для запікання з високими бортиками. В ідеалі форма повинна бути зі скла, щоб гарантовано отримати не пристав і не підгорілу паштет. Форму приберіть в духовку буквально на півгодини.
6. Готовий паштет вийміть з духовки і дайте йому охолонути. Потім дістаньте виріб з форми, при бажанні – прикрасьте зеленню, наріжте і подавайте до столу. Зберігати паштет можна обернувши його харчовою плівкою.
Паштет з курячої печінки з яйцем
Дуже смачний варіант звичного паштету з курячої печінки, який внесе деяку різноманітність у ваше звичне меню. Апетитні шматочки хліба з таким ситним паштетом надійно вгамують голод і чудово підійдуть в якості добавки до будь-якого першого страви.
Склад:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце куряче – 2-3 шт.
- Сіль і перець – за смаком
- масло – 70 гр.
- Гірчиця (паста) – за бажанням
Процес приготування:
1. В першу чергу очистіть, промийте в проточній воді ріпчасту цибулю і дрібно наріжте його за допомогою гострого ножа. Потім наберіть в сковороду трохи вершкового масла і пасеруйте цибулю до золотистого відтінку.
2. Цибулю викладіть в окрему ємність, після чого приступите до обсмажуванню свіжої, промитої і очищеної курячої печінки. На це буде потрібно близько десяти або п’ятнадцяти хвилин.
3. Цибулю з печінкою помістіть в чашу блендера і подрібніть інгредієнти разом, додавши сіль і перець за вашим смаком.
4. Потім додайте вершкове масло в ємність з печінкою і знову збийте ваш паштет до однорідного стану.
5. Заздалегідь відварені курячі яйця дрібно порубаєте або подрібніть за допомогою яйцерізки. Також допустимо буде скористатися теркою.
6. Подрібнені яйця з’єднайте з паштетом з печінки, додайте гірчицю, якщо хочете, і все це ретельно перемішайте.
7. Паштет приберіть в холодильник хвилин на тридцять, попередньо укривши його харчовою плівкою. Через це час паштет можна дістати і сформувати з нього закуски, або просто перекласти в красиву форму.
Паштет з курячої печінки з яблуком
Свіже яблуко в складі курячого печінкового паштету додасть страві легку кислинку і свіжість. Цей рецепт такий же простий, як і всі рецепти курячого печінкового паштету. Обов’язково спробуйте цю варіацію страви, якщо раніше ніколи не пробували це відмінне поєднання.
Склад:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком
- Масло – для смаження
Процес приготування:
1. Підготуйте свіжу курячу печінку, кисле яблуко і цибулю. Всі інгредієнти потрібно ретельно промити, цибулю очистити, а яблуко звільнити від шкірки.
2. Ріпчасту цибулю наріжте за допомогою гострого ножа і відправте на сковороду з вершковим маслом для обсмажування. Потім очистіть печінку і додайте її до цибулі, щоб приготувати інгредієнти разом. На це піде не більше п’ятнадцяти хвилин.
3. Яблуко натріть на середній тертці або наріжте невеликими шматочками.
4. Готову печінку і цибулю, посоліть, додайте спеції за вашим смаком і відправте в чашу блендера або м’ясорубку разом з яблучком. Ретельно подрібніть інгредієнти для паштету до однорідної консистенції, щоб вийшла паста.
5. Розкладіть її по формах або в одну велику баночку, а потім приберіть в холодильник перед подачею.
Паштет з курячої печінки з грибами
Насичений смак курячого печінкового паштету з грибами нікого не зможе залишити байдужим. Відмінне апетитне блюдо з незвичайним ароматом чудово доповнить будь-який обід або послужить якісним перекусом між основними прийомами їжі.
Склад:
- Печінка куряча – 0,5 кг
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний – за смаком
- Масло – для смаження
Процес приготування:
1. Свіжу курячу печінку промити під проточною водою, обріжте жир, перетинки, зніміть плівку. Додайте до печінки сіль і мелений перець, перемішайте і приберіть в сторону на деякий час.
2. Потім підготуйте печериці та цибулю. Цибулю треба очистити і промити під проточною водою, а печериці промити, почистити і злегка обсушити перед приготуванням. Інгредієнти наріжте.
3. Наберіть в сковороду трохи олії, а потім обсмажте цибулю з грибами на помірному вогні до готовності. Перекладіть інгредієнти зі сковороди в окрему ємність.
4. Потім обсмажте на помірному вогні підготовлену печінку, регулярно перемішуючи її за допомогою лопатки. Печінка з’єднайте з грибами і цибулею, перемішайте і пропустіть через м’ясорубку або прокрутіть в блендері.
5. Готовий паштет перекладіть у красиву форму, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу злегка охолодженим.
Паштет з курячої печінки в мультиварці
Мультиварка – справжня помічниця на будь-якій кухні. За допомогою цього приладу можна приготувати масу чудових апетитних страв, а паштет з курячої печінки як раз не є винятком з цього списку. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль і спеції – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне — для смаження
- Зелень – для прикраси
Процесіз приготування:
1. Для початку очистіть, промийте і ріпчасту цибулю, а потім наріжте його невеликими шматочками за допомогою гострого ножа. Печінка також потрібно промити і очистити від жиру, плівочок, а потім злегка обсушити.
2. Наберіть в чашу мультиварки трохи рослинного масла і встановіть режим «Смаження м’яса» на десять хвилин. Печінку і цибулю покладіть в чашу, додайте спеції і обсмажуйте до тих пір, поки прилад не подасть сигнал про закінчення роботи режиму.
3. Продукти покладіть в блендер і подрібніть їх до однорідного стану. Припустимо замість блендера використовувати м’ясорубку – кому як зручніше.
4. Потім в отриману масу додайте шматочок вершкового масла, яке вже трохи підтануло. Знову збийте всі інгредієнти до повітряної консистенції. Паштет перекладіть в баночку і приберіть в холодильник хоча б хвилин на двадцять.
5. При подачі намажте паштет на свіжий хліб і прикрасьте кожен бутерброд нарізаною зеленню – цибулею, петрушкою за вашим смаком.
Приємного апетиту!
Дієтичний паштет з курячої печінки і грудки
Паштет з курячої печінки можливо зробити ніжним і дієтичним. Для цього, при приготуванні, можна додати відварну курячу грудку і легкі спеції, а також обійтися без обсмажування моркви, цибулі та інших інгредієнтів.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Печінка куряча – 500 гр.
- Паприка солодка – ½ ч. л.
- Перець горошком – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло – для смаження
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Свіже куряче філе промийте під проточною водою, обріжте жир і видаліть плівочки. Потім філе відваріть в киплячій підсоленій воді, з додаванням лаврового листа і перцю-горошку.
2. Очищену і ретельно вимиту курячу печінку протушкувати на сковороді під кришкою на вершковому маслі з додаванням води і дайте їй трохи охолонути.
3. Відварене куряче філе наріжте невеликими шматочками, з’єднайте з печінкою і додайте сіль і паприку. Все це збийте за допомогою блендера до однорідної консистенції.
4. Перекладіть ваш паштет в баночку і приберіть продукт на деякий час в холодильник, щоб паштет злегка застиг.
5. Свіжу зелень промийте і обсушіть, а потім порубаєте за допомогою гострого ножа як можна дрібніше.
6. Дієтичний паштет з курячої печінки з курячою грудкою подавайте охолодженим, прикрасивши свіжою зеленню за смаком.
Паштет з курячої печінки в блендері
найпростіший спосіб приготувати курячий печінковий паштет – це скористатися блендером. Закуска вийде дуже ніжною, смачною і ситною, а також зможе зайняти почесне місце навіть за святковим столом.
Склад:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква свіжа – 1 шт.
- Часник – 1-2 зубчики
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки – 100 мл
- Спеції і сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку очистіть і сполосніть ріпчаста цибулька. Наріжте його півкільцями, скориставшись гострим ножем.
2. Потім очистіть і промийте під краном моркву і натріть її на некрупною тертці.
3. Ретельно вимивши печінка, видаліть жир і плівки з субпродукту. Печінка наріжте на дрібні шматочки, посоліть, поперчіть і відставте в бік.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і опустіть туди подрібнену цибулю. Обсмажуйте його на невеликому вогні до прозорості.
5. До цибулі додайте моркву і продовжуйте обсмажувати інгредієнти на невеликому вогні, не забуваючи регулярно перемішувати продукти в сковорідці.
6. У сковороду додайте печінку і подрібнений або пропущений через часниковий прес часник. Все це обсмажуйте буквально хвилин п’ять-сім до готовності, не забуваючи перемішувати.
7. Додайте в сковороду вершки і перемішайте. На повільному вогні тушкуйте печінку з цибулею, морквою і вершками буквально хвилин сім, не більше того.
8. Суміш інгредієнтів покладіть в блендер і ретельно перебити до однорідності на високій потужності.
9. Потім додайте до інгредієнтів розм’якшене вершкове масло і знову збийте до кремової консистенції паштету
10. Готову закуску утрамбуйте в баночку і закрийте кришкою. Приберіть ємність з продуктом в холодильник хвилин на тридцять, а потім подавайте до столу.