паска з родзинками – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Сирна паска з родзинками на святковий стіл

Великдень – одне з найголовніших православних свят. Незмінним прикрасою святкового столу залишається паска з родзинками, чудова випічка, яку люблять дорослі і діти.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 20.

Склад:

  • Для паски:
  • Борошно пшеничне – 2,5-3 кг
  • Масло вершкове – 600 гр.
  • Молоко – 3 склянки.
  • Сир – 1 кг
  • Цукор – 3 склянки.
  • Яйця курячі – 12 шт.
  • Дріжджі сухі – 33 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Ваніль – за смаком.
  • Для глазурі:
  • Білки яєчні – 4 шт.
  • Пудра цукрова – 750 гр.
  • Пластівці мигдальні – для прикраси.

Процес приготування:

1. У каструлі підігрійте молоко до 40-45 градусів.

2. Сир перекладіть в миску і збийте його блендером до однорідної маси.

3. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин, потім промийте і просушіть його.

4. У миску розбийте яйця, вони повинні бути кімнатної температури. Додайте цукор, сіль і ваніль. Добре збийте інгредієнти міксером.

5. У тепле молоко порціями додайте сирну масу і збивайте інгредієнти міксером. Потім в молочно-сирну масу додайте родзинки.

6. Сирну масу перекладіть в об’ємну ємність для замісу тіста. Додайте сухі дріжджі і збиті яйця.

7. Потім просіяти в миску борошно і замісіть тісто.

8. Розтопите масло на повільному вогні, трохи остудіть і додайте в тісто.

9. Як слід вимісіть тісто руками і залиште в теплому місці для підйому на годину. Потім ще раз перемішайте тісто руками і знову залиште на годину в теплі.

10. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом.

11. Форми для запікання наповніть тістом приблизно на 1/3. Форми з тістом накрийте рушниками і залиште в теплому місці на півгодини.

12. Після цього помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте паски ще 15-20 хвилин. Готові паски дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути і витягніть їх з форм.

13. Тепер можна приготувати глазур. У суху миску викладіть білки і збийте їх міксером. Далі всипте цукрову пудру і продовжуйте збивати.

14. Коли пудра повністю розчиниться, глазур буде готова. Змастіть паски глазур’ю, залиште на ніч для застигання. Для прикраси посипте паски мигдальними пластівцями.

Приємного апетиту!