Сирна паска з родзинками на святковий стіл
Великдень – одне з найголовніших православних свят. Незмінним прикрасою святкового столу залишається паска з родзинками, чудова випічка, яку люблять дорослі і діти.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 20.
Склад:
- Для паски:
- Борошно пшеничне – 2,5-3 кг
- Масло вершкове – 600 гр.
- Молоко – 3 склянки.
- Сир – 1 кг
- Цукор – 3 склянки.
- Яйця курячі – 12 шт.
- Дріжджі сухі – 33 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ваніль – за смаком.
- Для глазурі:
- Білки яєчні – 4 шт.
- Пудра цукрова – 750 гр.
- Пластівці мигдальні – для прикраси.
Процес приготування:
1. У каструлі підігрійте молоко до 40-45 градусів.
2. Сир перекладіть в миску і збийте його блендером до однорідної маси.
3. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин, потім промийте і просушіть його.
4. У миску розбийте яйця, вони повинні бути кімнатної температури. Додайте цукор, сіль і ваніль. Добре збийте інгредієнти міксером.
5. У тепле молоко порціями додайте сирну масу і збивайте інгредієнти міксером. Потім в молочно-сирну масу додайте родзинки.
6. Сирну масу перекладіть в об’ємну ємність для замісу тіста. Додайте сухі дріжджі і збиті яйця.
7. Потім просіяти в миску борошно і замісіть тісто.
8. Розтопите масло на повільному вогні, трохи остудіть і додайте в тісто.
9. Як слід вимісіть тісто руками і залиште в теплому місці для підйому на годину. Потім ще раз перемішайте тісто руками і знову залиште на годину в теплі.
10. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом.
11. Форми для запікання наповніть тістом приблизно на 1/3. Форми з тістом накрийте рушниками і залиште в теплому місці на півгодини.
12. Після цього помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте паски ще 15-20 хвилин. Готові паски дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути і витягніть їх з форм.
13. Тепер можна приготувати глазур. У суху миску викладіть білки і збийте їх міксером. Далі всипте цукрову пудру і продовжуйте збивати.
14. Коли пудра повністю розчиниться, глазур буде готова. Змастіть паски глазур’ю, залиште на ніч для застигання. Для прикраси посипте паски мигдальними пластівцями.
Приємного апетиту!