Паста з морепродуктами – завжди виграшний варіант, причому для її приготування можна брати будь-які види пасти (спагеті, фузеллини, ріжки, пір’я або інші), а також будь-які морепродукти, які вдасться знайти. Пряні трави, часник і вершки роблять таке блюдо неймовірно смачним і дуже ароматним.
Італійська паста з морепродуктами в вершковому соусі
Традиційний рецепт італійської пасти, в який місцеві господині обов’язково додають для смаку свіжі томати, а морепродукти смажать на оливковій олії, в якому перед цим обжаривался часник. Так страва виходить більш насиченим смаком і дуже ароматним.
Інгредієнти на
4 порц.
- Морепродукти 300 гр. заморожених
- Вершки 200 мл 10%
- Макарони 400 гр.
- Олія оливкова 30 мл
- Помідор 2 шт.
- Сіль за смаком
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати пасту з морепродуктами в вершковому соусі? Часник нарізати великими шматками і обсмажити в оливковому маслі, щоб він віддав олії свій аромат. Після цього часник можна прибрати.
- В часниковому маслі обсмажити морепродукти на середньому вогні 5 хвилин.
- Помідори звільнити від шкірки і нарізати кубиками, покласти в сковороду до морепродуктів і тушкувати кілька хвилин.
- Після цього додати вершки і приправити сіллю з перцем. Готувати на середньому вогні 3 хвилини, помішуючи.
- Пасту відварити, дотримуючись інструкції на упаковці, залишивши її злегка недовареною, щоб вона, просочуючись соусом, не втратила форму. Проціджений макарони викласти в сковороду і залишити на 2 хвилини,. – – – – – –
- Подавати, прикрасивши свіжим базиліком. Приємного апетиту!
