Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачна паста з гребінцями і креветками у вершковому соусі

Гребінці мають яскравим морським смаком, а готуються дуже швидко, тому важливо їх не перетримати, щоб усередині вони залишалися ніжними. У поєднанні з креветками і вершковим соусом виходить страва ресторанного рівня, яким можна вразити навіть вимогливих і вибагливих гостей.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 10 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • морські Гребінці – 10 шт.
  • Шпинат – 80 гр.
  • Паста (спагеті або лінгвіні) – 200 гр.
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Вершки 20% — 150 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спагеті відварити майже до готовності, звіряючись з інструкцією на упаковці. Залишити трохи рідини (4 ст. л.), в якій готувалася паста, для соусу.

2. Креветки варити у воді з невеликою кількістю солі 3 хвилини.

3. У сковороді розігріти олію і 2 хвилини смажити в ньому на невеликому вогні томати черрі, потім додати листя шпинату і готувати ще хвилину.

4. Влити вино і на сильному вогні випарювати його 2 хвилини.

5. Додати в сковороду вершки і рідина, в якій готувалася паста. Все довести до кипіння, помішуючи. Покласти в соус креветки і спагетті, перемішати і тримати під кришкою ще 2 хвилини на середньому вогні.

6. Гребінці обсушити паперовим рушником і обсмажити на іншій сковороді з маслом по 1,5 хвилини з кожного боку. Зверху повинна з’явитися рум’яна скоринка, а всередині вони будуть м’якими і ніжними.

7. На тарілку викласти пасту з креветками, покласти гребінці і полити все соусом. Приємного апетиту!