Дуже смачна паста з гребінцями і креветками у вершковому соусі
Гребінці мають яскравим морським смаком, а готуються дуже швидко, тому важливо їх не перетримати, щоб усередині вони залишалися ніжними. У поєднанні з креветками і вершковим соусом виходить страва ресторанного рівня, яким можна вразити навіть вимогливих і вибагливих гостей.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Креветки тигрові – 10 шт.
- Помідори черрі – 10 шт.
- морські Гребінці – 10 шт.
- Шпинат – 80 гр.
- Паста (спагеті або лінгвіні) – 200 гр.
- Вино сухе біле – 100 мл
- Вершки 20% — 150 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Спагеті відварити майже до готовності, звіряючись з інструкцією на упаковці. Залишити трохи рідини (4 ст. л.), в якій готувалася паста, для соусу.
2. Креветки варити у воді з невеликою кількістю солі 3 хвилини.
3. У сковороді розігріти олію і 2 хвилини смажити в ньому на невеликому вогні томати черрі, потім додати листя шпинату і готувати ще хвилину.
4. Влити вино і на сильному вогні випарювати його 2 хвилини.
5. Додати в сковороду вершки і рідина, в якій готувалася паста. Все довести до кипіння, помішуючи. Покласти в соус креветки і спагетті, перемішати і тримати під кришкою ще 2 хвилини на середньому вогні.
6. Гребінці обсушити паперовим рушником і обсмажити на іншій сковороді з маслом по 1,5 хвилини з кожного боку. Зверху повинна з’явитися рум’яна скоринка, а всередині вони будуть м’якими і ніжними.
7. На тарілку викласти пасту з креветками, покласти гребінці і полити все соусом. Приємного апетиту!