Тальятелле-гнізда у вершковому соусі з морепродуктів і грибами
Морепродукти і гриби – хороше поєднання для гурманів. Гриби надають пасті приголомшливий аромат і доповнюють морський смак креветок, мідій та кальмарів. При приготуванні вершкового соусу важливо не допускати, щоб вершки кипіли, інакше вони розшарувати, і соус не отримає бажану консистенцію.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Паста (макарони-гнізда) – 6 шт.
- Морепродукти суміш – 200 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 20% — 200 мл
- Петрушка – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Гриби нарізати скибочками, цибулю подрібнити. Обсмажити цибулю і гриби до золотистого кольору, на що буде потрібно декілька хвилин. Викласти їх в інший посуд.
2. У сковороді розпустити вершкове масло і смажити 2-3 хвилини в ньому роздавлений часник, потім прибрати його з сковороди, коли він віддасть свій аромат олії.
3. Покласти в сковорідку морепродукти і готувати 5 хвилин на сильному вогні, потім повернути до них гриби з цибулею. Залити все вершками і посолити. Готувати ще 5 хвилин під кришкою на невеликому вогні.
4. Приготувати Пасту до стану «аль денте» (злегка недоварити), викласти в соус і тримати кілька хвилин, поки макарони не просочаться вершковим смаком.
5. Подавати пасту з морепродуктами і грибами, полив соусом і посипавши потрібною кількістю подрібненої петрушки.