Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тальятелле-гнізда у вершковому соусі з морепродуктів і грибами

Морепродукти і гриби – хороше поєднання для гурманів. Гриби надають пасті приголомшливий аромат і доповнюють морський смак креветок, мідій та кальмарів. При приготуванні вершкового соусу важливо не допускати, щоб вершки кипіли, інакше вони розшарувати, і соус не отримає бажану консистенцію.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Паста (макарони-гнізда) – 6 шт.
  • Морепродукти суміш – 200 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% — 200 мл
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Гриби нарізати скибочками, цибулю подрібнити. Обсмажити цибулю і гриби до золотистого кольору, на що буде потрібно декілька хвилин. Викласти їх в інший посуд.

2. У сковороді розпустити вершкове масло і смажити 2-3 хвилини в ньому роздавлений часник, потім прибрати його з сковороди, коли він віддасть свій аромат олії.

3. Покласти в сковорідку морепродукти і готувати 5 хвилин на сильному вогні, потім повернути до них гриби з цибулею. Залити все вершками і посолити. Готувати ще 5 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

4. Приготувати Пасту до стану «аль денте» (злегка недоварити), викласти в соус і тримати кілька хвилин, поки макарони не просочаться вершковим смаком.

5. Подавати пасту з морепродуктами і грибами, полив соусом і посипавши потрібною кількістю подрібненої петрушки.