Пастила в сушарці – 8 рецептів в домашніх умовах, як зробити пастилу в сушарці для овочів і фруктів

Як приготувати домашню пастилу з фруктового пюре?

Сучасні господині визнають, що приготування пастили в електросушарці – це спосіб більш прогресивний, економічний і професійний порівняно з іншими методами. Пастилу сушать на спеціальних піддонах в середньому 12-16 годин. Енергії цей девайс споживає небагато, в середньому 170 Вт/год. Готують пастилу з фруктового або овочевого пюре, вареного або частіше сирого з додаванням невеликої кількості цукру. На 1 піддон розміщують не більше 1,5 склянки пюре.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 200 гр.

Склад:

  • Фруктове або овочеве пюре – 1.5 склянки
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для пастили вибираються зрілі і нетверді фрукти, навіть бажано перестиглі. Найчастіше готують пастилу з яблук, слив, груш і ягід. Піддон обов’язково змивається невеликою кількістю рослинного масла.

Крок 2. Промиті і очищені від шкірки і насіння фрукти подрібнюються до стану пюре за допомогою будь-якого блендера.

Крок 3. На кожен піддон наливається пюре, і воно рівномірно розподіляється, але шар пюре в середині піддону робиться товщі, ніж по краях. Товщина шару пюре повинна бути не більше 0,5 див.

Крок 4. На кожен піддон потрібно не більше 1,5 склянок фруктового або овочевого пюре. Якщо пюре готується з варінням, воно обов’язково охолоджується.

Крок 5. Піддон з пюре акуратно ставиться в сушарку. Якщо заповнювати піддон відразу в сушарці, можна пролити пюре в прилад, що порушить його роботу. Також сушарка під час роботи не пересувається.

Крок 6. Готовність пастили (на фото пастила з помідорів) перевіряється рукою: вона не повинно прилипати до долоні в центрі піддону, хоча ягідна і бананова пастила липкість зберігають.

Крок 7. Приготовлена пастила акуратно знімається з піддону, згортається в трубочки і зберігається в герметичному контейнері. У холодильнику пастила зберігається довше, ніж при домашньої температурі.

Крок 8. Пастилу, особливо овочеву, розбавляють соком або водою в пропорції 1:1 і використовують у вигляді пюре і соусу. Існують таблиці комбінації овочів і фруктів для приготування пастили.

Смачних і вдалих заготовок!