Простий і смачний рецепт патисонів з кабачками на зиму в банках
Патисони за смаковими властивостями схожі з кабачками, тому нерідко їх консервують разом. Приготовані за цим рецептом овочі виходять пікантними і хрусткими. Спеції надають більше аромату і смаку.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – на дві баночки по 1 л
Інгредієнти:
- Патисон – 3 шт.
- Кабачки молоді – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – 6 зуб.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 1,2 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- оцтова Есенція 70% — ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Кабачки і патисони промивають і нарізають великими шматочками, не зрізуючи шкірку.
2. В баночки на дно укладають зелень, зубчики часнику, крупно нарізану цибулину і спеції, а зверху – шматочки патисонів і кабачків.
3. Для маринаду кип’ятять воду, всипають цукор і сіль і заливають розсолом баночки з овочами. Витримують 20 хвилин, а потім зливають в каструлю. Знову кип’ятять і заливають в баночки.
4. Після цього ємності з овочами в розсолі поміщають в широку каструлю з окропом для стерилізації. Вода в каструлі повинна доходити приблизно до плічок баночок, і заготовки стерилізують в ній близько 10 хвилин, а потім в кожну баночку вливають оцтову есенцію.
5. Банки щільно закривають, чекають, коли ті охолонуть, а потім переносять на місце постійного зберігання.