Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Простий і смачний рецепт патисонів з кабачками на зиму в банках

Патисони за смаковими властивостями схожі з кабачками, тому нерідко їх консервують разом. Приготовані за цим рецептом овочі виходять пікантними і хрусткими. Спеції надають більше аромату і смаку.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – на дві баночки по 1 л

Інгредієнти:

  • Патисон – 3 шт.
  • Кабачки молоді – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 1,2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% — ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Кабачки і патисони промивають і нарізають великими шматочками, не зрізуючи шкірку.

2. В баночки на дно укладають зелень, зубчики часнику, крупно нарізану цибулину і спеції, а зверху – шматочки патисонів і кабачків.

3. Для маринаду кип’ятять воду, всипають цукор і сіль і заливають розсолом баночки з овочами. Витримують 20 хвилин, а потім зливають в каструлю. Знову кип’ятять і заливають в баночки.

4. Після цього ємності з овочами в розсолі поміщають в широку каструлю з окропом для стерилізації. Вода в каструлі повинна доходити приблизно до плічок баночок, і заготовки стерилізують в ній близько 10 хвилин, а потім в кожну баночку вливають оцтову есенцію.

5. Банки щільно закривають, чекають, коли ті охолонуть, а потім переносять на місце постійного зберігання.