Ікра з патисонів на зиму в банках
Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт, який можна їсти з хлібом або використовувати як добавку до страв з макаронів, каш або картоплі.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 2 л
Інгредієнти:
- Патисон – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі промивають, при необхідності видаляють насіння і обсушують.
2. У глибокій сковороді пасерують з олією дрібно нарізану цибулю.
3. До смаженій до прозорості цибулі додають подрібнені моркву і солодкий перець, всі разом готують протягом 10 хвилин при постійному помішуванні.
4. Томати подрібнюють до пюре і тушкують разом з іншими овочами. На це відводиться 15 хвилин.
5. Нарізані кубиками патисони додають до овочевої заготівлі, перемішують і готують при слабкому нагріванні близько півгодини.
6. В ікру додають за смаком цукровий пісок, сіль, подрібнені петрушку і часник і готувати ще 10 хвилин.
7. Після цього дати масі трохи охолонути і перетворити її в пюре за допомогою блендера. Після цього ікру потрібно ще раз прокип’ятити і довести до смаку при необхідності. В самому кінці перед розкладанням по баночками додають оцет. Розподілену по ємностей ікру закривають кришками і залишають до повного охолодження, а потім зберігають у холодильнику або будь-якому прохолодному приміщенні.