Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Ікра з патисонів на зиму в банках

Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт, який можна їсти з хлібом або використовувати як добавку до страв з макаронів, каш або картоплі.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – на 2 л

Інгредієнти:

  • Патисон – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі промивають, при необхідності видаляють насіння і обсушують.

2. У глибокій сковороді пасерують з олією дрібно нарізану цибулю.

3. До смаженій до прозорості цибулі додають подрібнені моркву і солодкий перець, всі разом готують протягом 10 хвилин при постійному помішуванні.

4. Томати подрібнюють до пюре і тушкують разом з іншими овочами. На це відводиться 15 хвилин.

5. Нарізані кубиками патисони додають до овочевої заготівлі, перемішують і готують при слабкому нагріванні близько півгодини.

6. В ікру додають за смаком цукровий пісок, сіль, подрібнені петрушку і часник і готувати ще 10 хвилин.

7. Після цього дати масі трохи охолонути і перетворити її в пюре за допомогою блендера. Після цього ікру потрібно ще раз прокип’ятити і довести до смаку при необхідності. В самому кінці перед розкладанням по баночками додають оцет. Розподілену по ємностей ікру закривають кришками і залишають до повного охолодження, а потім зберігають у холодильнику або будь-якому прохолодному приміщенні.