Як смачно засолити патисони на зиму?
На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені. Варто спробувати таку закуску один раз, і відірватися від солоних патисонів буде складно.
Час готування: 30 хв – готування, 72 години — закисання.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 2 л
Інгредієнти:
- Патисон – 2 кг
- Вода очищена – 1,5 л.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – за смаком.
- Лист хрону – 3 шт.
- Кріп (парасольки) – 100 гр.
- Перець запашний горошком – 7 шт.
Процес приготування:
1. Невеликі вимиті патисони потрібно відварити в злегка підсоленій воді протягом 6-8 хвилин, а після дати їм обсохнути.
2. В стерилізовані банки укладають листя хрону і кріп, додають очищений часник і горошини перцю, а зверху щільно утрамбовують патисони.
3. Для розсолу потрібно закип’ятити воду і розчинити в ній сіль, ще раз доводять його до кипіння і розливають по банках з підготовленими патиссонами.
4. Ємності накривають кришками, але нещільно, або закривають марлею і дають заграти протягом 3 діб в теплі і темряві.
5. Коли пройде 72 години, розсіл з баночок зливають в каструлю і тримають при слабкому нагріванні протягом 5 хвилин, а потім заливають овочі, закупорюють і зберігають у холодильнику.