Печені баклажани в духовці на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

Печені баклажани без стерилізації на зиму

Печені баклажани без стерилізації на зиму неодмінно припадуть до смаку любителям гострої їжі. Мінімум інгредієнтів чудесним чином перетворюється на вишукану закатку, яка доречна, як на святковому столі, так і в тихому сімейному колі. Приготування закуски не обтяжить навіть самого ледачого людини.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Помідори – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • стручковий Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Синенькі і перці гарненько промиваємо, висушуємо на кухонних рушниках. Плоди наколюємо виделкою і відправляємо запікатися на півгодини в прогріту при стандартній температурі духовку.

Крок 2. З запечених баклажанів знімаємо шкірку і м’якоть подрібнюємо.

Крок 3. З перців акуратно знімаємо шкірку, а потім дістаємо плодоніжку і насінну коробочку. Так само подрібнюємо.

Крок 4. Вимиті помідори звільняємо від плодоніжок і прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Промитий пекучий перець нарізаємо разом з насінням. З часникових зубчиків знімаємо піну і нарізаємо. Змішуємо часник, подрібнений гіркий перець і сіль. Перетираємо в ступці.

Крок 6. Томатну масу виливаємо в каструлю, додаємо гострі компоненти з сіллю. Розмістивши на вогні доводимо до кипіння.

Крок 7. У киплячу рідину відправляємо запечені овочі. Прогріваємо і кип’ятимо 5 хвилин.

Крок 8. Киплячу баклажанну заготівлю розподіляємо по стерилізованим баночках, закупорюючи прокип’яченими кришками. Залишаємо остуджуватися в перевернутому і закутаному стані. Остиглі закачування переносимо погріб. Приємного апетиту!