Печериці в духовці цілком – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт печериць з начинкою з фаршу

Печериці з начинкою з фаршу можна подати до столу не тільки як гарячу закуску, але і як основна страва. Байдужих не буде!

Час приготування: 3 години

Час приготування: 20 хв.

Порцій — 6

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 8 шт.
  • Фарш курячий – 150 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця готова – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кріп – 2-3 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гриби, промиваємо водою і висушуємо їх від зайвої вологи. Акуратно вирізаємо або викручуємо ніжки з капелюшків.

Крок 2. У невеликій піалі змішуємо майонез і гірчицю. Змащуємо приготованим соусом кожен гриб, складаємо у відповідний контейнер або миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 2-3 години.

Крок 3. Займемося начинкою. Дрібно рубаємо грибні ніжки. Очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками цибулину.

Крок 4. Наливаємо в сковороду олію, кладемо цибулю і смажимо його на невеликому вогні до легкого золотавості. Додаємо до цибулі рубані ніжки печериць і готуємо разом з цибулею хвилин 15 періодично помішуючи.

Крок 5. Приготовлені цибулю з грибами знімаємо з вогню, перекладаємо в миску і даємо трохи охолонути. Додаємо курячий фарш і часник.

Крок 6. Приправляємо начинку сіллю, меленим чорним перцем. Додаємо подрібнений кріп. За бажанням можна покласти інші улюблені спеції.

Крок 7. Сир натираємо на тертці. Половину натертого сиру додаємо в начинку і все добре перемішуємо.

Крок 8. Промариновані грибні капелюшки викладаємо у змащену маслом форму для запікання і наповнюємо підготовленою начинкою. Печериці запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Крок 9. В кінці приготування дістаємо форму з грибами з духовки, присипаємо тертим сиром і знову повертаємо в духовку. Коли сир розплавиться – фаршировані печериці готові. Приємного апетиту!