Простий і смачний рецепт печериць з начинкою з фаршу
Печериці з начинкою з фаршу можна подати до столу не тільки як гарячу закуску, але і як основна страва. Байдужих не буде!
Час приготування: 3 години
Час приготування: 20 хв.
Порцій — 6
Інгредієнти:
- Печериці великі – 8 шт.
- Фарш курячий – 150 гр.
- Сир твердий – 60 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Гірчиця готова – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кріп – 2-3 гілки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гриби, промиваємо водою і висушуємо їх від зайвої вологи. Акуратно вирізаємо або викручуємо ніжки з капелюшків.
Крок 2. У невеликій піалі змішуємо майонез і гірчицю. Змащуємо приготованим соусом кожен гриб, складаємо у відповідний контейнер або миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 2-3 години.
Крок 3. Займемося начинкою. Дрібно рубаємо грибні ніжки. Очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками цибулину.
Крок 4. Наливаємо в сковороду олію, кладемо цибулю і смажимо його на невеликому вогні до легкого золотавості. Додаємо до цибулі рубані ніжки печериць і готуємо разом з цибулею хвилин 15 періодично помішуючи.
Крок 5. Приготовлені цибулю з грибами знімаємо з вогню, перекладаємо в миску і даємо трохи охолонути. Додаємо курячий фарш і часник.
Крок 6. Приправляємо начинку сіллю, меленим чорним перцем. Додаємо подрібнений кріп. За бажанням можна покласти інші улюблені спеції.
Крок 7. Сир натираємо на тертці. Половину натертого сиру додаємо в начинку і все добре перемішуємо.
Крок 8. Промариновані грибні капелюшки викладаємо у змащену маслом форму для запікання і наповнюємо підготовленою начинкою. Печериці запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.
Крок 9. В кінці приготування дістаємо форму з грибами з духовки, присипаємо тертим сиром і знову повертаємо в духовку. Коли сир розплавиться – фаршировані печериці готові. Приємного апетиту!