Печінкові оладки з яловичої печінки – 8 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування оладок з яловичої печінки з рисом

Оладки з яловичої печінки з рисом – страва не просто смачне і ситне, але ще й дуже корисне. Печінка містить у собі залізо і життєво важливі вітаміни, а котлетки з такого продукту – це фактично живильний концентрат для лікувального харчування. Важливо не обсмажувати оладки до сильно вираженою рум’яної скоринки. По-перше, вони просто пересушаться і вже не будуть такими смачними. По-друге, добре підсмажена кірочка – це канцерогени. Тому смажимо оладки на помірному вогні і до блідої скоринки з мінімальною кількістю рослинної олії.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка яловича – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. середнього розміру.
  • Рис – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінка добре моєму в проточній воді. Вирізаємо з неї грубі жилки, плівки і великі судини. Якщо є поверхневий жир, його також зрізаємо. Після такої підготовки ріжемо субпродукт невеликими шматками довільної форми. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо шматочками.

2. Рис промиваємо до прозорої води і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на плиту. Після закипання варимо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин до повної готовності. Після варіння відкидаємо готову крупу на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо повністю стекти рідини.

3. Підготовлену печінку і цибулю пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. В отриману рідку масу додаємо яйця, охолоджений варений рис, сіль і чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі разом.

4. У сковорідку наливаємо невелику кількість рослинного масла. Розігріваємо до гарячого стану. Приготовану печінково-рисову масу столовою ложкою набираємо і викладаємо на сковорідку у вигляді округлих оладок. Смажимо їх при середньо-низькій температурі за три-чотири хвилини з кожної сторони без кришки.

5. Готові оладки перекладаємо з сковороди на сервірувальну тарілку. Подаємо відразу ж після приготування, поки вони гарячі. На гарнір добре підходить свіжий салат з овочів.

Приємного апетиту!