Покроковий рецепт приготування оладок з яловичої печінки з рисом
Оладки з яловичої печінки з рисом – страва не просто смачне і ситне, але ще й дуже корисне. Печінка містить у собі залізо і життєво важливі вітаміни, а котлетки з такого продукту – це фактично живильний концентрат для лікувального харчування. Важливо не обсмажувати оладки до сильно вираженою рум’яної скоринки. По-перше, вони просто пересушаться і вже не будуть такими смачними. По-друге, добре підсмажена кірочка – це канцерогени. Тому смажимо оладки на помірному вогні і до блідої скоринки з мінімальною кількістю рослинної олії.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Печінка яловича – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. середнього розміру.
- Рис – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Печінка добре моєму в проточній воді. Вирізаємо з неї грубі жилки, плівки і великі судини. Якщо є поверхневий жир, його також зрізаємо. Після такої підготовки ріжемо субпродукт невеликими шматками довільної форми. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо шматочками.
2. Рис промиваємо до прозорої води і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на плиту. Після закипання варимо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин до повної готовності. Після варіння відкидаємо готову крупу на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо повністю стекти рідини.
3. Підготовлену печінку і цибулю пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. В отриману рідку масу додаємо яйця, охолоджений варений рис, сіль і чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі разом.
4. У сковорідку наливаємо невелику кількість рослинного масла. Розігріваємо до гарячого стану. Приготовану печінково-рисову масу столовою ложкою набираємо і викладаємо на сковорідку у вигляді округлих оладок. Смажимо їх при середньо-низькій температурі за три-чотири хвилини з кожної сторони без кришки.
5. Готові оладки перекладаємо з сковороди на сервірувальну тарілку. Подаємо відразу ж після приготування, поки вони гарячі. На гарнір добре підходить свіжий салат з овочів.
Приємного апетиту!