Печінковий торт з курячої печінки – 10 покрокових рецептів з фото

Дієтичний торт з курячої печінки

Людям, що стежать за фігурою, не обов’язково відмовляти собі в задоволенні з’їсти шматочок печінкового торта, адже його можна приготувати досить низькокалорійним. За даним рецептом на 100 г закуски припадає всього 148 калорій.

Час готування: 1 година 10 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Печінка куряча – 630 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Молоко 1,5 % жирності – 100 мл;
  • Борошно рисова або гречана – 70 г;
  • Масло оливкове – 2 ст. л.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Сметана – 120 г;
  • Кріп і петрушка – по 10 г;
  • Сіль – 3 р.

Процес приготування:

1. Курячу печінку позбавити від жиру і плівок, вимочити в холодній воді близько 10 хв. і обсушити.

2. У блендері або кухонному комбайні з’єднати шматочки печінки з молоком і маслом, подрібнити масу до гладкого стану пюре.

3. У тісто з печінки додати яйця, посолити за смаком, розмішати. Потроху додавати борошно, збиваючи міксером. Тісто вийде рідким.

4. Змащену маслом товстостінну сковороду добре розігріти. Вилити туди трохи тіста, потрясти сковороду, щоб воно добре розтеклося.

5. Смажити коржі по 2,5 хв. з кожного боку, поки не стануть рум’яними. Перевертати з обережністю, щоб не пошкодити. Намагатися випікати однакового діаметра кола з рівними краями, щоб легше було, потім збирати торт.

6. Залишити млинці з печінки остигати.

7. Часник почистити і помити, зелень сполоснути та просушити. У сметану видавити через землянку часник, всипати дрібно нарізані петрушку і кріп, посолити.

8. При складанні намазувати на кожен корж порцію соусу зі сметани, накриваючи його наступним.

9. Зверху можна зробити візерунок з того ж соусу і в центрі викласти за пару гілочок петрушки.

Приємного апетиту!