Покроковий рецепт приготування вівсяного печива на сметані
Вівсяне печиво, виготовлене на основі сметани та яєць, має неповторну повітряну текстуру, яка не йде ні в яке порівняння з магазинної варіацією. А готується таке печиво дуже просто і швидко: вам буде потрібно менше однієї години.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Пластівці вівсяні – 350 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. 2/3 вівсяних пластівців подрібнюємо за допомогою кавомолки або блендера, що залишилися пластівці прибираємо в сторону – вони знадобляться нам трохи пізніше. Чим дрібніше борошно у нас вийде, тим краще.
2. У глибокій піалі змішуємо цукровий пісок з маслом вершковим – перемішуємо до однорідності ложкою і після збиваємо міксером. В отриману масу поступово вводимо сметану.
3. Далі додаємо одне яйце, не перемелені пластівці і 3-5 ложок подрібнених пластівців (додаємо поступово до густої консистенції) – гарненько розмішуємо, присипаємо компоненти борошном і вбиваємо ще одне яйце.
4. Продовжуємо додавати борошно з пластівців і руками вимішуємо тісто. Також додаємо пшеничне борошно до тих пір, поки маса не стане еластичною і не перестане липнути до рук.
5. Прибираємо тісто в холод на 10 хвилин, а в цей час змащуємо деко невеликою кількістю рослинного масла. Охолоджену масу перекладаємо на стіл, відщипуємо по невеликому шматочку і формуємо печиво. Випікаємо близько 25 хвилин при температурі 190 градусів.
6. Готове ласощі остуджуємо, наливаємо парне молоко і насолоджуємося. Приємного апетиту!