Пельмені в духовці

Швидкий рецепт лінивих пельменів в духовці

Ліниві пельмені – неймовірно смачне і просте блюдо, яке при цьому готується дуже швидко. Особливістю цього рецепту є використання ніжного і м’якого заварного тіста, приготувати яке, однак, не складе труднощів.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Соус томатний – ¾ склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для приготування тіста, рослинна олія перемішуємо з киплячою водою.

2. Змішуємо борошно з сіллю і поступово вливаємо в неї масло з окропом, добре розмішуючи.

3. Замішуємо тісто руками, після чого скачуємо його в кульку і даємо полежати протягом 15 хвилин.

4. До фаршу додаємо спеції і подрібнений часник і гарненько перемішуємо.

5. Розкачуємо тісто і рівномірно викладаємо на нього фарш.

6. Скачуємо тісто рулетиком і нарізаємо його шматочками шириною близько 2 сантиметрів.

7. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї ліниві пельмені.

8. Перемішуємо сметану і томатний соус.

9. Заливаємо цим соусом пельмені, додаємо лавровий лист.

10. Прикриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 20 хвилин, після чого знімаємо фольгу і запікаємо пельмені ще 20 хвилин. Приємного апетиту!