Швидкий рецепт лінивих пельменів в духовці
Ліниві пельмені – неймовірно смачне і просте блюдо, яке при цьому готується дуже швидко. Особливістю цього рецепту є використання ніжного і м’якого заварного тіста, приготувати яке, однак, не складе труднощів.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фарш – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Соус томатний – ¾ склянки
- Вода – 1 склянка
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Для приготування тіста, рослинна олія перемішуємо з киплячою водою.
2. Змішуємо борошно з сіллю і поступово вливаємо в неї масло з окропом, добре розмішуючи.
3. Замішуємо тісто руками, після чого скачуємо його в кульку і даємо полежати протягом 15 хвилин.
4. До фаршу додаємо спеції і подрібнений часник і гарненько перемішуємо.
5. Розкачуємо тісто і рівномірно викладаємо на нього фарш.
6. Скачуємо тісто рулетиком і нарізаємо його шматочками шириною близько 2 сантиметрів.
7. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї ліниві пельмені.
8. Перемішуємо сметану і томатний соус.
9. Заливаємо цим соусом пельмені, додаємо лавровий лист.
10. Прикриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 20 хвилин, після чого знімаємо фольгу і запікаємо пельмені ще 20 хвилин. Приємного апетиту!