Перлова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт перлової каші з тушонкою

Знайома багатьом кулінарна ідея з перлової крупи – навариста каша з додаванням тушонки. Блюдо відрізняється простим приготуванням, насиченим смаком і поживністю. Підходить для обідів!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Тушонка – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо і промиваємо перлову крупу.

2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.

3. Викладаємо до нього терту моркву і продовжуємо підготовку.

4. Витягаємо тушонку з банки і розминаємо її виделкою. Шматочки жиру можна прибрати.

5. Перекладаємо м’ясний продукт до овочів. Додаємо сіль і перець.

6. Приєднуємо в масу підготовлену крупу. Розмішуємо і тримаємо на вогні 10 хвилин.

7. Далі вміст заливаємо водою.

8. Варимо до готовності 40 хвилин на слабкому вогні. В кінці вмішуємо шматочок вершкового масла.

9. Поживна перлова каша з тушонкою готова. Діліть страву на порції і подавайте до столу.