Простий і смачний рецепт перлової каші з тушонкою
Знайома багатьом кулінарна ідея з перлової крупи – навариста каша з додаванням тушонки. Блюдо відрізняється простим приготуванням, насиченим смаком і поживністю. Підходить для обідів!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Тушонка – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо і промиваємо перлову крупу.
2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.
3. Викладаємо до нього терту моркву і продовжуємо підготовку.
4. Витягаємо тушонку з банки і розминаємо її виделкою. Шматочки жиру можна прибрати.
5. Перекладаємо м’ясний продукт до овочів. Додаємо сіль і перець.
6. Приєднуємо в масу підготовлену крупу. Розмішуємо і тримаємо на вогні 10 хвилин.
7. Далі вміст заливаємо водою.
8. Варимо до готовності 40 хвилин на слабкому вогні. В кінці вмішуємо шматочок вершкового масла.
9. Поживна перлова каша з тушонкою готова. Діліть страву на порції і подавайте до столу.