Персики в сиропі на зиму — це ароматне і солодке домашнє частування, яке можна заготовити з яскравих і соковитих фруктів. Ласощі в сиропі підходить для зимових заготовок. Їх можна зберігати довгий час. Смачні консервовані фрукти будуть радувати вас і ваших близьких круглий рік. Оцініть 6 простих рецептів з покроковими фото!
Половинки персиків в цукровому сиропі на зиму
Ароматна і яскрава домашня заготовка на зиму – половинки персиків в тягучому цукровому сиропі. Солодке частування можна подавати як десерт або ж використати його для випічки.
Інгредієнти на
5 л.
- Персик 5 кг
- Цукор-пісок 5 ст.
- Вода 4 л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Процес приготування:
- Що заготовити персики в сиропі на зиму, персики ошпарюємо в окропі. Після продукт розрізаємо на половинки. При цьому видаляємо шкірку і кісточки.
- Занурюємо підготовлений інгредієнт у чисті скляні банки. Заливаємо вміст окропом і настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.
- Гарячу рідину зливаємо в каструлю. Розводимо тут цукор і лимонну кислоту. Варимо масу на слабкому вогні до загусання. Регулярно помішуємо.
- Готовим сиропом заливаємо половинки персиків. Далі заготовку можна закрити кришками і залишити в кімнаті до повного остигання.
- Персики в цукровому сиропі готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.
Персики в сиропі на зиму без стерилізації без кісточок
Цікавий рецепт приготування персиків в солодкому і тягучому сиропі стане однією з найяскравіших зимових заготовок. Здивуйте близьких і гостей ароматним фруктовим ласощами.
Час готування: 1 година 25 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Персики – 1 кг
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
1. Промиваємо персики. Робимо у них невеликі надрізи і занурюємо до киплячу воду. Ошпарюємо продукт 30-60 секунд.
2. Далі ошпарені персики остуджуємо, знімаємо з них шкірку, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки.
3. Слідом половинки поділяємо на невеликі рівні за розміром скибочки.
4. Викладаємо скибочки у форму для випікання. Рясно і рівномірно посипаємо продукт цукром.
5. Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину.
6. Гаряче частування в сиропі можна розмішати і перекласти в чисті сухі банки. Закриваємо заготовки кришками і ставимо їх на зберігання.
Персики в сиропі без стерилізації з лимонною кислотою
Проста у виконанні і неймовірно смачна заготівля на зиму – персики в ароматному цукровому сиропі без стерилізації. Оцініть яскравий кулінарний рецепт для домашнього столу.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Персики – 0,4 кг
- Цукор – 150 гр.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Персики заздалегідь промиваємо і даємо їм обсохнути.
2. Далі плоди розрізаємо на половинки, акуратно видаляючи з них кісточку. Занурюємо продукт у попередньо промиті банки.
3. Заливаємо вміст крутим окропом і даємо йому постояти 15 хвилин.
4. Зливаємо рідину в сотейник. Додаємо до неї щіпку лимонної кислоти і необхідну кількість цукру. Варимо сироп до розчинення сухих продуктів. Постійно помішуємо.
5. Заливаємо сиропом персики в банку.
6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження.
7. Солодке частування в сиропі готове, можна відправляти на зберігання.
Персики в сиропі цілком з кісточкою на зиму
Цікавий спосіб заготовити персики на зиму – цільними плодами в цукровому сиропі. Інгредієнт за час зберігання збереже свій яскравий вигляд і також стане ще більш соковитим і насиченим смаком.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Персики – 1 кг
- Цукор – 800 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Обдаємо персики під водою, щоб очистити їх від можливих забруднень. Підготуємо і інші інгредієнти.
2. Відправляємо цільні плоди в заздалегідь очищену і ошпарену банку.
3. Заливаємо інгредієнт кип’яченою водою і наполягаємо вміст під кришкою 10-15 хвилин.
4. Далі просочену воду виливаємо в каструлю. Додаємо сюди цукор і варимо на слабкому вогні, поки він повністю не розчиниться.
5. Періодично помішуємо цукровий сироп, щоб нічого не пригоріло.
6. Відразу заливаємо сиропом персики в банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на тривале зберігання.
Консервовані персики в сиропі на 1 літрову банку
Цікаве соковите ласощі для вашого столу – консервовані персики в цукровому сиропі. Приготувати заготівлю на зиму можна в скляній 1-літровій банці. Беріть на замітку яскравий рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Персики – 0,5 кг
- Цукор – 400 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість персиків і промиваємо їх під водою. Для однієї літрової банки буде достатньо півкілограма продукту.
2. Далі плоди розрізаємо на половинки і акуратно прибираємо з них кісточки.
3. Викладаємо продукт в чисту суху літрову банку. Також її можна обшпарити.
4. Засипаємо вміст банки потрібною кількістю цукру.
5. Заливаємо цукор з персиками кип’яченою водою. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її стерилізуватися у велику каструлю з киплячою водою на 15 хвилин.
6. Остуджуємо соковиті персики в сиропі і ставимо на зберігання. Готово!
Дуже смачні персики в сиропі на зиму з лимоном
Ароматні персики в цукровому сиропі можна приготувати з лимоном. Фрукт додасть домашньої заготівлі приємний цитрусовий аромат і смак. Спробуйте простий рецепт яскравого ласощі.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Персики – 2 кг
- Цукор – 300 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Кісточки відразу прибираємо. Шкірку можна залишити.
2. Далі промиваємо персики. Розрізаємо їх навпіл і акуратно витягаємо кісточку.
3. Кип’ятимо потрібну кількість води в каструлі. Занурюємо сюди цукор і продовжуємо варити масу до утворення яскравого сиропу. Постійно помішуємо продукт.
4. У чисті сухі банки щільно викладаємо половинки персиків і чергуємо їх з тонкими скибочками лимона. Заливаємо продукти гарячим сиропом.
5. Закриваємо заготовки кришками, остуджуємо їх і ставимо на зберігання. Готово!