Смачна підлива для курячих котлет з томатною пастою
Дуже проста в приготуванні підлива з таких доступних інгредієнтів, як цибуля, томатна паста, пшеничне борошно і часник. Вона ідеально підходить до курячих котлет. А якщо ви любите з будь-яким м’ясом їсти кетчуп, то стане для вас знахідкою.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Олія – для смаження
- Цукор – щіпка
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода (окріп) – 250 мл
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
Процес приготування:
1. Очистіть цибулину невеликого розміру. Помийте її. Наріжте на маленькі кубики. Зубчик часнику також очистіть від лушпиння, помийте і дрібно наріжте або пропустіть через прес.
2. Поставте сковороду на вогонь, налийте в неї рослинне масло і почекайте, поки воно нагріється. Всипте нарізану цибулю і обсмажте до прозорості.
3. Коли цибуля стане прозорим і золотистим, всипте борошно і дуже швидко перемішайте. Інакше висока ймовірність утворення грудок, а вони нам не потрібні. Обсмажуйте цибулю з борошном до появи аромату горіхів, до цього моменту борошно має стати коричневою.
4. Розведіть томатну пасту в склянці гарячої води і влийте на сковороду. Перемішайте. Не забудьте додати в підливу щіпку цукру. Тим самим ви нейтрализуете кислуватий присмак, який може надати страві в результаті томатна паста. Посоліть і додайте всі спеції. Всипте нарізаний часник. Тримайте підливу на маленькому вогні близько 5 хвилин. Періодично помішуйте.
5. У готову підливу можна покласти котлети, щоб вона прогрілися і просочилися перед подачею. Або ж просто полити підливою розкладені на порційні тарілки котлети і гарнір.
Приємного апетиту!