Підлива для котлет – 8 смачних рецептів приготування з фото покроково

Смачна підлива для курячих котлет з томатною пастою

Дуже проста в приготуванні підлива з таких доступних інгредієнтів, як цибуля, томатна паста, пшеничне борошно і часник. Вона ідеально підходить до курячих котлет. А якщо ви любите з будь-яким м’ясом їсти кетчуп, то стане для вас знахідкою.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія – для смаження
  • Цукор – щіпка
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода (окріп) – 250 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Процес приготування:

1. Очистіть цибулину невеликого розміру. Помийте її. Наріжте на маленькі кубики. Зубчик часнику також очистіть від лушпиння, помийте і дрібно наріжте або пропустіть через прес.

2. Поставте сковороду на вогонь, налийте в неї рослинне масло і почекайте, поки воно нагріється. Всипте нарізану цибулю і обсмажте до прозорості.

3. Коли цибуля стане прозорим і золотистим, всипте борошно і дуже швидко перемішайте. Інакше висока ймовірність утворення грудок, а вони нам не потрібні. Обсмажуйте цибулю з борошном до появи аромату горіхів, до цього моменту борошно має стати коричневою.

4. Розведіть томатну пасту в склянці гарячої води і влийте на сковороду. Перемішайте. Не забудьте додати в підливу щіпку цукру. Тим самим ви нейтрализуете кислуватий присмак, який може надати страві в результаті томатна паста. Посоліть і додайте всі спеції. Всипте нарізаний часник. Тримайте підливу на маленькому вогні близько 5 хвилин. Періодично помішуйте.

5. У готову підливу можна покласти котлети, щоб вона прогрілися і просочилися перед подачею. Або ж просто полити підливою розкладені на порційні тарілки котлети і гарнір.

Приємного апетиту!