Підлива зі свинини – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Підлива зі свинини – це смачний і простий у виконанні продукт для вашого обіду або вечері. Подавайте частування з картопляним пюре, макаронами або крупами. Є багато варіантів приготування апетитною домашньої підливи. Кращі з них ми зібрали в нашій кулінарній збірці з десяти покрокових рецептів з фотографіями.

Підлива зі свинини на сковороді з борошном і томатною пастою

Підлива зі свинини на сковороді з борошном і томатною пастою — це насичене і смачне частування, яке відмінно підійде до картоплі або рису. Таке кулінарне рішення стане відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Томатний соус 100 гр.
  • Борошно 30 гр.
  • Масло рослинне 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Приправа для свинини 5 гр.
  • Перець запашний горошком 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений 5 гр.
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Промиваємо й обсушуємо м’якоть свинини. Після продукт ріжемо невеликими брусочками. Якщо на м’ясі є багато жиру, то видаляємо його.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди м’ясні шматочки, обсмажуємо до рум’янцю на великому вогні. Приблизно на це піде 3-5 хвилин.
  3. Доповнюємо м’ясо подрібненою цибулею, часником і тертого на терці морквою. Смажимо все разом пару хвилин, постійно помішуючи.
  4. Просіваємо трохи пшеничного борошна, заливаємо її склянкою води і збиваємо вінчиком, щоб розбити всі грудочки.
  5. До м’яса з овочами відправляємо сіль, спеції і томатний соус. Перемішуємо вміст.
  6. Вливаємо сюди воду з борошном. Знову перемішуємо і тушкуємо до готовності близько 40 хвилин.
  7. Підлива зі свинини на сковороді з борошном і томатною пастою готова. Подавайте до столу з гарніром!

Підлива зі свинини з борошном і сметаною на сковороді

Підлива зі свинини з борошном і сметаною на сковороді — це яскраве і соковите блюдо, яке можна подавати до макаронів, картопляного пюре або круп. Готовий продукт порадує вас своєю аппетитностью і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сметана – 300 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Часник -1 зубчик.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо свинину, після нарізаємо її маленькими шматочками.

Крок 2. Очищаємо цибулю і ріжемо його на тонкі четвертинки.

Крок 3. Відправляємо цибулю до м’яса, обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді всі разом. Заливаємо вміст сковороди окропом, щоб він покрив м’ясо, і тушкуємо до розм’якшення свинини.

Крок 4. Після закінчення гасіння з м’яса зливаємо рідину і охолодити її.

Крок 5. Всипаємо в охолоджену рідину борошно і перемішуємо вінчиком до розбивання грудок.

Крок 6. Отримуємо однорідний соус.

Крок 7. Додаємо сюди сметану і знову перемішуємо.

Крок 8. Отриманим соусом заливаємо м’ясо на сковороді. Солимо його, доповнюємо спеціями, подрібненим часником і тушкуємо ще 5 хвилин. Після вимикаємо плиту.

Крок 9. Підлива з свинини з борошном і сметаною на сковороді готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Підлива зі свинини з цибулею та морквою на сковороді

Підлива зі свинини з цибулею та морквою на сковороді — це легке в приготуванні і смачне частування, яке можна подавати як доповнення до рису або картоплі. Овочі надають страві свіжий смак і роблять її більш соковитою і цікавим. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • томатний Сік – 150 мл
  • Бульйон м’ясний – 200 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 2. Обсмажуємо м’ясо на сковороді з рослинною олією до зміни кольору. Після свинину доповнюємо подрібненою цибулею з морквою. Обсмажуємо все разом ще 5-7 хвилин.

Крок 3. Вливаємо сюди бульйон і томатний сік. Додаємо сіль і спеції. Перемішуємо.

Крок 4. Вимішуємо борошно в невеликій кількості води до зникнення грудочок.

Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні близько 30 хвилин, накривши кришкою. Ближче до кінця процесу вливаємо суміш з борошном. Перемішуємо до загустіння.

Крок 6. За 5 хвилин до готовності доповнюємо вміст подрібненим часником.

Крок 7. Підлива з свинини з цибулею та морквою на сковороді готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Підлива з цибулею і свининою

Підлива з цибулею і свининою – це апетитне частування з яскравим смаком, яку можна подавати як доповнення до рису, макаронів або картоплі. Приготувати соковиту і ситну підливу в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 350 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Спеції для м’яса – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і розрізаємо її на невеликі шматочки.

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 3. У сковороді або сотейнику з’єднуємо свинину з цибулею.

Крок 4. В окремому посуді вимішуємо томатну пасту, сіль, спеції і трохи води.

Крок 5. Починаємо обсмажувати м’ясо з цибулею. Доповнюємо вміст борошном, перемішуємо і смажимо до рум’яного кольору борошна.

Крок 6. Поливаємо м’ясо сумішшю з томатної пасти і спецій. Сюди ж додаємо лавровий лист для аромату.

Крок 7. Доливаємо воду. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні годину.

Крок 8. Тушкуємо страва до загустіння, періодично помішуючи. Після знімаємо з плити.

Крок 9. Підлива з цибулею і свининою готова. Пригощайтеся!

М’ясна підлива з майонезом

М’ясна підлива з майонезом — це насичене і поживне частування, яке можна подавати як доповнення до рису або картоплі. Такий продукт стане яскравим і гарним обідом для всієї родини. Для простого і швидкого приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Вода – 120 мл
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву – брусочками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому моркву до м’якості.

Крок 3. Приєднуємо до неї цибулю і смажимо все разом ще близько 5 хвилин.

Крок 4. Нарізаємо свинину невеликими шматочками. Смажимо їх до рум’янцю на окремій сковороді.

Крок 5. У глибокій мисці вимішуємо майонез, гірчицю, паприку, подрібнену зелень і воду.

Крок 6. М’ясо перекладаємо в сковороду з овочами, заливаємо майонезним соусом. Солимо і перчимо.

Крок 7. Тушкуємо частування на невеликому вогні до загусання.

Крок 8. М’ясна підлива з майонезом готова. Подавайте до столу з гарніром.

Грибна підлива зі свининою

Грибна підлива зі свининою – це насичене і смачне частування, яке відмінно підійде до картоплі, макаронів або рису. Гриби надають страві оригінальний смак, а м’ясо робить його більш поживним. Готуйте на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо свинину. Нарізаємо її брусочками і обсипаємо борошном.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут м’ясо до рум’янцю.

Крок 4. Доповнюємо свинину пластинками грибів, які попередньо промиваємо під водою.

Крок 5. Перемішуємо вміст сковороди і обсмажуємо близько 10 хвилин.

Крок 6. Вливаємо сюди вершки і тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Додаємо сіль, спеції і вливаємо трохи лимонного соку. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 8. Грибна підлива зі свининою готова. Пробуйте!

Підлива зі свинини з помідорами

Підлива зі свинини з помідорами – це яскраве і соковите блюдо, яке можна подавати до макаронів, круп або картопляного пюре. Томати надають частування свіжий і соковитий смак, а м’ясо робить його ще більш поживним. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг
  • Помідори – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо, обсушуємо свинину і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому м’ясо до рум’янцю.

Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 4. Відправляємо його в м’ясо, перемішуємо і смажимо разом пару хвилин.

Крок 5. Доповнюємо вміст часточками помідор, солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 6. Вливаємо сюди воду і тушкуємо на невеликому вогні близько 30 хвилин до м’якості свинини. В кінці, вливаємо крохмаль, розведений у невеликій кількості холодної води, частування доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню.

Крок 7. Підлива з свинини з помідорами готова. Можна подавати до столу!

Підлива зі свинини з вершками на сковороді

Підлива зі свинини з вершками на сковороді — це нескладне в приготуванні і смачне частування, яке можна подавати як доповнення до рису, макаронів або картоплі. Підлива порадує вас своєю соковитістю й ніжністю. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо свинину, після розділяємо її на невеликі брусочки.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому свинину до появи золотистого відтінку.

Крок 3. Доповнюємо м’ясо півкільцями цибулі.

Крок 4. Сюди ж додаємо терту моркву. Перемішуємо, смажимо близько 5 хвилин, а після тушкуємо під кришкою 25 хвилин. Можна підлити трохи води.

Крок 5. Вершки з’єднайте з борошном, сіллю і спеціями. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Вершковий соус виливаємо до м’яса. Готуємо страву ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 7. Підлива з свинини з вершками на сковороді готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Підлива з свинини до макаронів

Підлива з свинини до макаронів – це яскрава і смачна ідея для вашого домашнього обіду або вечері. На приготування ви не витратите багато часу і сил. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо їх нав рослинному маслі близько 5 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо м’ясо півкільцями цибулі і тертою морквою. Перемішуємо і смажимо все разом ще близько трьох хвилин.

Крок 4. Солимо і посипаємо продукти спеціями.

Крок 5. Виливаємо сюди воду, доводимо вміст до кипіння.

Крок 6. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.

Крок 7. Готуємо на повільному вогні під кришкою близько 40 хвилин.

Крок 8. Підлива з свинини до макаронів готова. Подавайте до столу!

Свиняча підлива до пюре

Свиняча підлива до пюре виходить дуже ситним і насиченим смаком. Така страва стане яскравим обідом для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Урізноманітніть своє меню і порадуйте близьких апетитним частуванням.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно з гіркою – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. М’ясо промиваємо, ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Свинину нарізаємо невеликими брусочками.

Крок 3. Яким зручним способом подрібнюємо цибулю, перемішуємо його з м’ясними шматочками.

Крок 4. Розігріваємо суху сковороду. Обсмажуємо тут борошно до появи легкого золотистого відтінку.

Крок 5. В іншій сковороді обсмажуємо м’ясо з цибулею на рослинному маслі.

Крок 6. Готуємо до легкого рум’янцю, постійно помішуючи.

Крок 7. Коли м’ясо поміняє колір і стане м’яким, вливаємо до нього воду. Додаємо сіль, перець і лавровий лист.

Крок 8. Тушкуємо заготовку під кришкою на повільному вогні близько години.

Крок 9. Додаємо в миску ложку обсмаженої борошна. Перемішуємо, тримаємо до загустіння підливи і вимикаємо плиту.

Крок 10. Свиняча підлива до пюре готова. Пригощайтеся!