Ніжний пісний торт «Пташине молоко», що тане в роті
Вишуканий десерт з ароматом ванілі, тане в роті. Цей рецепт дозволить вам приготувати торт «Пташине молоко», який можна їсти веганам і тим, хто дотримується посту.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для суфле:
- Вода – 160 мл
- Агар-агар – 4 ч. л.
- Цукор – 400 гр.
- Аквафабы – 250 гр.
- Сік лимонний – 70 мл
- Для бісквіта:
- Борошно – 200 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 пакетик.
- Цукор – 120 гр.
- Цедра лимона – за смаком.
- Масло рослинне – 80 мл
- Вода мінеральна з газом – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Для глазурі:
- Шоколад – 200 гр.
Процес приготування:
1. Змішайте борошно, крохмаль, розпушувач для тіста, цукор і сіль, додайте цедру лимона і рослинне масло, перемішайте ці інгредієнти.
2. Потім додайте в миску мінеральну воду, добре перемішайте тісто.
3. Отримане тісто викладіть у форму для запікання. Випікайте бісквіт при 180 градусах 35-40 хвилин. Потім повністю остудіть його.
4. У глибоку ємність налийте аквафабу, збийте її міксером до м’яких піків, потім додайте цукор і продовжуйте збивати до повного розчинення цукру.
5. У каструлю влийте воду, додайте агар-агар, цукор і лимонний сік. Варіть сироп 5 хвилин від моменту закипання.
6. Сироп з агар-агаром влийте у збитий аквафаб тонкою цівкою і перемішайте.
7. Отриману масу викладіть на бісквіт і поставте в холодильник для застигання. Коли суфле застигне, акуратно вийміть торт з форми.
8. Приготуйте глазур. Розтопіть шоколад на водяній бані. Полийте торт шоколадом і залиште до повного застигання. Потім торт «Пташине молоко» можна подати до чаю.
Приємного апетиту!