Пісні торти – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ніжний пісний торт «Пташине молоко», що тане в роті

Вишуканий десерт з ароматом ванілі, тане в роті. Цей рецепт дозволить вам приготувати торт «Пташине молоко», який можна їсти веганам і тим, хто дотримується посту.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для суфле:
  • Вода – 160 мл
  • Агар-агар – 4 ч. л.
  • Цукор – 400 гр.
  • Аквафабы – 250 гр.
  • Сік лимонний – 70 мл
  • Для бісквіта:
  • Борошно – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик.
  • Цукор – 120 гр.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Вода мінеральна з газом – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Для глазурі:
  • Шоколад – 200 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте борошно, крохмаль, розпушувач для тіста, цукор і сіль, додайте цедру лимона і рослинне масло, перемішайте ці інгредієнти.

2. Потім додайте в миску мінеральну воду, добре перемішайте тісто.

3. Отримане тісто викладіть у форму для запікання. Випікайте бісквіт при 180 градусах 35-40 хвилин. Потім повністю остудіть його.

4. У глибоку ємність налийте аквафабу, збийте її міксером до м’яких піків, потім додайте цукор і продовжуйте збивати до повного розчинення цукру.

5. У каструлю влийте воду, додайте агар-агар, цукор і лимонний сік. Варіть сироп 5 хвилин від моменту закипання.

6. Сироп з агар-агаром влийте у збитий аквафаб тонкою цівкою і перемішайте.

7. Отриману масу викладіть на бісквіт і поставте в холодильник для застигання. Коли суфле застигне, акуратно вийміть торт з форми.

8. Приготуйте глазур. Розтопіть шоколад на водяній бані. Полийте торт шоколадом і залиште до повного застигання. Потім торт «Пташине молоко» можна подати до чаю.

Приємного апетиту!