Незважаючи на відсутність м’яса в таких супах, вони все ще виходять дуже смачними і ароматними. Така страва стане прекрасним обідом, так як воно легке і корисне. Суп можна приготувати з горохом, сочевицею, гарбузом, грибами і т. д. Тому пропонуємо вам 10 варіантів його приготування.
Як зварити пісний суп гороховий?
В киплячій воді відварюється нарізану картоплю з горохом. Далі туди додається подрібнену ріпчасту цибулю, натертий на тертці моркву, сіль, перець і все вариться під кришкою до готовності. Виходить дуже смачний і легкий суп до обіду.
Інгредієнти на
2 порц.
- Горох 200 гр. колотого
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Сіль за смаком
- Вода питна 2 л
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як зварити простий і смачний пісний суп? Для початку ретельно промиваємо під проточною водою колотий горох, після чого перекладаємо його в окрему ємність, заливаємо холодною водою і даємо постояти, таким чином, протягом години. В цей час очищаємо і добре вимиваємо картоплю, потім нарізаємо його невеликими кубиками.
- У глибоку каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім засипаємо колотий горох, знову доводимо до кипіння і відправляємо туди нарізану картоплю.
- Одну моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю також очищаємо і дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо підготовлені овочі в каструлю до картоплі з горохом, після чого додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком.
- Тепер накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити суп на невеликому вогні, поки горох не стане схожий на пюре.
- Розливаємо готовий пісний гороховий суп по тарілках і подаємо до столу на обід з зеленню. Приємного апетиту!
