Пісний суп – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пісний суп з червоної сочевиці

У киплячу воду відправляється нарізану картоплю і зажарка з ріпчастої цибулі з морквою. Буквально через 5-7 хвилин туди додається червона сочевиця і зелень. Через пару хвилин готовий пісний суп розливають по тарілках і подається до столу в якості обіду.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сочевиця червона – 150 гр.
  • Вода питна – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучка.
  • Кріп – 0.5 пучка.
  • Петрушка – 0.5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку набираємо в підходящу за розміром каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У цей час очистити моркву натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі протягом пари хвилин.

Крок 2. Картопля очищаємо, добре вимиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в киплячу воду разом із засмажкою з цибулі і моркви.

Крок 3. Через 5-7 хвилин засипаємо в бульйон промиту червону сочевицю.

Крок 4. Варимо суп ще пару хвилин додаємо туди подрібнену петрушку, зелений лук і кріп. Потім солимо за смаком, перевіряємо картоплю на готовність, після чого варимо ще хвилини і вимикаємо вогонь.

Крок 5. Розливаємо готовий пісний суп з червоною сочевицею по тарілках і подаємо до столу в якості легкого обіду. Приємного апетиту!