Пісний суп з червоної сочевиці
У киплячу воду відправляється нарізану картоплю і зажарка з ріпчастої цибулі з морквою. Буквально через 5-7 хвилин туди додається червона сочевиця і зелень. Через пару хвилин готовий пісний суп розливають по тарілках і подається до столу в якості обіду.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сочевиця червона – 150 гр.
- Вода питна – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – 0.5 пучка.
- Кріп – 0.5 пучка.
- Петрушка – 0.5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку набираємо в підходящу за розміром каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У цей час очистити моркву натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі протягом пари хвилин.
Крок 2. Картопля очищаємо, добре вимиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в киплячу воду разом із засмажкою з цибулі і моркви.
Крок 3. Через 5-7 хвилин засипаємо в бульйон промиту червону сочевицю.
Крок 4. Варимо суп ще пару хвилин додаємо туди подрібнену петрушку, зелений лук і кріп. Потім солимо за смаком, перевіряємо картоплю на готовність, після чого варимо ще хвилини і вимикаємо вогонь.
Крок 5. Розливаємо готовий пісний суп з червоною сочевицею по тарілках і подаємо до столу в якості легкого обіду. Приємного апетиту!