Покроковий рецепт приготування пісного грибного супу
В каструлі обсмажується цибуля з морквою і опеньками. Далі все вариться 20 хвилин, після чого туди додається картопля, промитий булгур, і суп вариться до готовності. Далі він настоюється 10 хвилин, розливається по тарілках, присипається зеленню і подається до столу.
Час готування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 1-2 шт.
- Опеньки заморожені – 300 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Булгур – 5 ст. л.
- Кумін (зіра) мелений – 1 ч. л.
- Вода питна – 2 л
- Зелень свіжа – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
Процес приготування:
Крок 1. Для початку готуємо овочі. Очищаємо цибулю, моркву і картоплю, після чого нарізаємо їх невеликими кубиками. Очищену цибулю дрібно рубаємо ножем.
Крок 2. В каструлі, в якій будемо варити суп, розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору, посипаємо кумином, перемішуємо і відправляємо до них розморожені опеньки. Додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і обсмажуємо все разом 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
Крок 3. Тепер заливаємо овочі з грибами гарячою водою, доводимо до кипіння і варимо все на невеликому вогні під кришкою протягом 20 хвилин.
Крок 4. Відправляємо у готовий грибний бульйон картоплю, знову доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо суп до готовності картоплі.
Крок 5. Булгур добре промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайву вологу і додаємо його в бульйон разом з подрібненою зеленню. При необхідності додаємо ще солі з чорним меленим перцем, доводимо суп до кипіння, вимикаємо вогонь і даємо йому настоятися під кришкою 10 хвилин.
Крок 6. Розливаємо готовий пісний грибний суп по тарілках і подаємо до столу в якості обіду. Приємного апетиту!