Пісочний торт – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжне пісочне тісто може послужити відмінною основою для домашнього торта. Ласощі зазвичай доповнюють улюбленими кремами: заварним, сирним, сметанним і іншими за смаком. Беріть на замітку яскраву підбірку з 10-і покрокових рецептів з докладним описом процесу.

Пиріг з пісочного тіста зі згущеним молоком в духовці

Просте і смачне ласощі для домашнього столу – пісочний пиріг зі згущеним молоком. Такий продукт стане відмінним приводом зібрати близьких або гостей за чашкою гарячого чаю. Спробуйте!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 300 гр.
  • Масло вершкове 300 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Варена згущене молоко 600 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пісочний торт в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Яєчні жовтки старанно розтираємо з цукром.
  3. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо.
  4. Слідом відправляємо в масу борошно і розпушувач. Вимішуємо щільне тісто.
  5. Готове тісто ділимо на 4 частини. Кожну розкачуємо в тонкий шар. Випікаємо їх по 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. Перший корж обмазуємо вареним згущеним молоком.
  7. Накриваємо другим коржем і знову обмазуємо згущеним молоком.
  8. Проводимо процедуру і з третім коржем. Обмазуємо з боків.
  9. Домашнє пісочне ласощі готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Як приготувати пісочний торт зі сметанним кремом?

Хочете приготувати смачний і простий домашній торт? Скористайтеся перевіреним рецептом з пісочного тіста і ніжного сметанного крему. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 9 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Горіхи – для прикраси.

Для крему:

  • Сметана – 400 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Для тіста спочатку збиваємо розм’якшене масло з яйцем, цукром і ваніліном.

Крок 3. Додаємо сюди просіяне борошно з содою.

Крок 4. Замішуємо густе тісто.

Крок 5. Ділимо його на три рівні частини.

Крок 6. Кожну розкачуємо в тонкий коло. Випікаємо їх по 18-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Для крему змішуємо сметану з цукром і ваніліном (не збиваючи). Обмазуємо заготівлею готові коржі.

Крок 8. Формуємо торт і прикрашаємо його подрібненими горіхами. Даємо частування настоятися і подаємо до столу.

Пісочний торт з сиром в домашніх умовах

Ніжне частування для домашнього столу – пісочний торт з сирною начинкою. Готувати ласощі досить легко. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. У глибоку миску кладемо борошно з цукром. Сюди ж натираємо вершкове масло.

Крок 3. Вимішуємо продукти до отримання піщаної крихти. Ставимо на заготівлю час в холодильник.

Крок 4. Для начинки старанно збиваємо сир, яйця і два види цукру.

Крок 5. Половину крихти щільним шаром укладаємо у форму для випікання.

Крок 6. Вливаємо сюди сирну масу.

Крок 7. Посипаємо начинку, що залишилася крихтою. Випікаємо блюдо 40-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Виймаємо торт з духовки і даємо йому охолонути.

Крок 9. Солодке частування готово. Діліть на порції і подавайте до столу!

Дуже смачний пісочний торт з заварним кремом

Цікаве ласощі для домашнього чаювання – торт із пісочного тіста з заварним тістом. Продукт вийде ніжним і в міру солодким. Подавайте з чашкою гарячого чаю або кави.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Печиво – для прикраси.

Для заварного крему:

  • Молоко – 800 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо заварний крем. В металевий посуд вливаємо молоко, ставимо на плиту.

Крок 2. Окремо вимішуємо яйце зі склянкою цукру.

Крок 3. Додаємо сюди борошно і все ретельно вимішуємо.

Крок 4. Заготівлю поступово вливаємо в тепле молоко. Постійно вимішуємо і варимо до загустіння. Прибираємо з вогню.

Крок 5. Тепер приступаємо до готування тіста. Для цього вимішуємо яйця з розм’якшеним вершковим маслом і цукром.

Крок 6. Додаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо до отримання щільного кома.

Крок 7. Готове тісто ділимо на 7 рівних частин.

Крок 8. Кожну частину розгортаємо в тонкий корж. Випікаємо їх 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Спекти так всі коржі.

Крок 9. Формуємо торт. Складаємо коржі, обмазуючи їх заварним кремом.

Крок 10. Поверхня ласощі посипаємо подрібненим печивом. Можна замінити горіхами.

Крок 11. Даємо торту настоятися, після ділимо його на порції і подаємо до столу!

Простий і смачний рецепт торта з пісочного ягодами

Яскраве і соковите ласощі можна приготувати з пісочного тіста та ягідної начинки. Такий торт порадує свіжим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Оцініть цікавий домашній рецепт!

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Ожина – 50 гр.
  • Смородина червона – 50 гр.
  • чорна Смородина – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно і з’єднуємо її з половиною склянки цукру.

Крок 2. Додаємо сюди нарізане невеликими шматочками вершкове масло.

Крок 3. Розтираємо продукти до утворення крихти. Кладемо сюди сметану.

Крок 4. Вимішуємо до отримання щільного тіста.

Крок 5. Викладаємо заготівлю тонким шаром у форму для випікання з невеликими бортиками. Кладемо продукт в холодильник на 30 хвилин, а після випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Підготуємо ягоди. Якщо вони заморожені, то їх слід заздалегідь трохи розморозити.

Крок 7. Цукор, що залишився з’єднуємо з яйцем, сіллю, ваніліном і сиром.

Крок 8. Вимішуємо продукти і доповнюємо двома ложками крохмалю.

Крок 9. У підготовлений корж вливаємо сирну масу. Розподіляємо По поверхні ягоди. Посипаємо їх залишилася ложкою крохмалю.

Крок 10.Випікаємо частування ще 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Ласощі готовий. Даємо йому охолонути і подаємо до столу!

Торт з пісочного тіста з яблуками

Простий і швидкий спосіб приготувати смачний яблучний торт – на пісочному тісті. З кулінарним рецептом справляться навіть новачки. Порадуйте себе і близьких цікавим домашнім ласощами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 5 шт.
  • Розпушувач – 2 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і збиваємо до отримання пишної маси.

Крок 2. Додаємо сюди три курячих жовтка, розпушувач, ванілін і цедру лимона. Продовжуємо збивати і поступово всипаємо борошно.

Крок 3. Окремо збиваємо п’ять яєчних білків до утворення піни.

Крок 4. З’єднуємо білки з тестом і акуратно вимішуємо лопаткою.

Крок 5. Половину тіста вливаємо в форму. Викладаємо шар з тонко порізаних яблук. Знову вливаємо тісто і кладемо яблука. Можна обмазати блюдо вершковим маслом і обсипати цукром. Випікаємо 45 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 6. Апетитний яблучний торт з пісочного тіста готовий. Можна пробувати!

Покроковий рецепт приготування торта з пісочного безе

Незвичайний і дуже смачний десерт для Вашого столу – торт із пісочного тіста з додаванням безе. Таке ласощі приємно здивує Ваших гостей і яскраво доповнить святковий стіл. Спробуйте!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 3,5 склянки
  • Вершки – 500 гр.
  • Закріплювач для вершків – 25 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Горіхи – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки для безе ставимо в холодильник.

Крок 2. Жовтки розтираємо зі склянкою цукру.

Крок 3. Просіваємо борошно і розмішуємо її з сіллю, ванільним цукром і розпушувачем. Сюди ж додаємо жовтки і шматочки розм’якшеного вершкового масла.

Крок 4. Вимішуємо продукти до отримання щільного кома.

Крок 5. Готове тісто ділимо на 8 рівних частин. Розкачуємо їх в тонкі кола. Спочатку кладемо їх у холодильник на 25 хвилин.

Крок 6. Приготуємо безе. Для цього дві склянки цукру подрібнюємо в пудру. Збиваємо її з охолодженими білками до пишної піни. Масою обмазуємо коржі і випікаємо їх 12 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Готуємо крем з вершків, згущувача й цукру, що залишився. Збиваємо продукти до однорідної густої суміші.

Крок 8. Готові коржі з базі акуратно обмазуємо кремом. Формуємо торт, прикрашаємо його горіхами і подаємо до столу!

Пісочний торт «Ленінградський» в домашніх умовах

Знаменитий пісочний торт «Ленінградський» легко приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий покроковий рецепт. Подавайте готове частування разом з чашкою чаю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 330 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 185 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • цукрова Пудра – 125 гр.

Для крему Шарлот:

  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Какао – 7 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для шоколадної глазурі:

  • Шоколад 56 % – 90 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Горіхи – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло вимішуємо з борошном, пудрою, сіллю, яйцем і розпушувачем. Повинен вийти щільний клубок.

Крок 2. Ділимо тісто на 4 рівних чотирикутника. Кладемо їх на 30 хвилин у холодильник, а після випікаємо 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 3. Для крему кип’ятимо молоко з цукром і яйцем. Варимо дві хвилини і знімаємо з плити. Остиглу суміш вимішуємо з какао і збитим маслом.

Крок 4. Готові коржі промазуємо кремом Шарлот. Пару ложок крему відкладаємо для прикраси.

Крок 5. Для глазурі розтоплюємо вершкове масло з шоколадом і вимішуємо з подрібненим горіхами. Поливаємо заготівлею торт.

Крок 6. Прикрашаємо ласощі залишилися кремом і крихтою з обрізків бісквіта. Ставимо продукт в холодильник для просочення і подаємо до столу!

Пісочний торт «Конвалія» — радянський рецепт

Цікавий пісочний торт «Конвалія» був популярний у радянські роки. Це яскраве і неймовірно смачне ласощі, яке ідеально підходить для чаювання. Спробуйте приготувати його на своїй кухні.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сода – 5 гр.
  • Оцет для гасіння соди.
  • Сіль – 9 гр.
  • Шоколад – 200 гр.
  • Джем – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Для масляного крему:

  • Молоко – 4 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Барвник харчовий зелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо крем. Для цього з’єднуємо молоко з цукром і доводимо його до кипіння.

Крок 2. Окремо збиваємо яйця і вливаємо їх тонкою цівкою молоко. Швидко вимішуємо, знову кип’ятимо і знімаємо з плити.

Крок 3. Старанно збиваємо вершкове масло і з’єднуємо його з остиглої заготівлею. Крем готовий.

Крок 4. Для щільного тіста вимішуємо вершкове масло з цукром, яєчним жовтком, борошном, сіллю і гашеного содою. Отриманий ком на час кладемо в холодильник.

Крок 5. Ділимо тісто на дві рівні частини. Розкачуємо їх тонкими прямокутниками. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. З’єднуємо коржі, обмазуючи їх джемом.

Крок 7. Повертаємося до крему. У нього можна додати зелений барвник для більш яскравого малюнка.

Крок 8. Розтоплюємо шоколад і поливаємо їм торт. Даємо охолонути і після прикрашаємо кремом за допомогою кондитерського мішка. Малюємо конвалія. Апетитне ласощі готово!

Як приготувати шоколадний пісочний торт?

Просту кулінарну ідею точно оцінять любителі шоколадних ласощів. Пропонуємо приготувати смачний пісочний торт з яскравим кремом. Домашній десерт стане ідеальним доповненням до Вашого чаювання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Маргарин – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 125 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для шоколадного крему:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.
  • Коньяк – за смаком.

Для шоколадної глазурі:

  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Молоко – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста вимішуємо розм’якшений маргарин з цукровою пудрою, ванільним цукром, яйцем, борошном і розпушувачем. Ділимо продукт на 4 частини. Обгортаємо кожну частину харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 2. Далі тісто розгортаємо в тонкі прямокутники і кладемо їх на деко з пергаментом.

Крок 3. Кожну заготовку випікаємо 7-10 хвилин при температурі 175 градусів.

Крок 4. Готові коржі виймаємо з духовки і даємо їм охолонути.

Крок 5. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером.

Крок 6. Додаємо до масла какао.

Крок 7. Продовжуємо збивати до однорідності.

Крок 8. Доповнюємо суміш коньяком і вареним згущеним молоком.

Крок 9. Вимішуємо до однорідності.

Крок 10. Отриманим обмазуємо кремом коржі.

Крок 11. Акуратно складаємо їх один на одного.

Крок 12. Тонким і рівним шаром обмазуємо зверху і з боків.

Крок 13. Тепер приготуємо шоколадну глазур. Відправляємо В каструлю олію, сметану, цукор, какао і трохи молока.

Крок 14. Нагріваємо вміст і варимо, помішуючи, до однорідності.

Крок 15. Обмазуємо торт готовою глазур’ю.

Крок 16. Невелику частину глазурі кладемо в кондитерський шприц. Малюємо з його допомогою сіточку.

Крок 17. Даємо торту просочитися і подаємо до столу. Готово!