
Плюшка «Московська» — це хлібобулочний виріб, яке знайоме кожному з нас із самого дитинства, адже раніше їх продавали в кожному магазині. Однак тепер ми приготуємо їх самостійно в домашніх умовах без якої-небудь спеціальної техніки. Булочки виходять шалено ароматними та смачними, тому з легкістю скрасять будь чаювання.
Плюшка «Московська» з цукром – класичний рецепт по ГОСТу
Приготуємо цукрові ароматні булочки по ГОСТу – плюшки без начинки, завдяки чому, з їх приготуванням впоратися набагато легше, ніж з готуванням пиріжків. Адже із-за тяжкості начинки вся випічка може нерівномірно пропектися, однак, в цьому рецепті нам цього не загрожує.

Інгредієнти на
12 порц.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
 - Яйце куряче 1 шт.
 - Для тіста:
 - Молоко коров’яче 150 мл
 - Вода 100 мл
 - Цукор-пісок 120 гр.
 - Екстракт ванілі 1 ч. л.
 - Борошно 450 гр.
 - Свіжі дріжджі 25 гр.
 - Масло вершкове 50 гр.
 - Сіль 1 щіпка
 - Яйце куряче 1 шт.
 - Для начинки:
 - Масло вершкове 30 гр.
 - Цукор-пісок 2 ст. л.
 
Процес приготування:
- Як приготувати класичну «Московську» плюшку з цукром з дріжджового тіста в домашніх умовах? У глибокому посуді з’єднуємо тепле молоко, воду і цукровий пісок (1 столову ложку) – гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів. Далі, додаємо дріжджі (при використанні сухих дріжджів, знадобиться близько 7-8 грам) і прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин.
 - За закінчення часу на поверхні має утворитися дріжджова шапочка, саме вона говорить про активацію компонентів.
 - В піалу розбиваємо яйце і збиваємо.
 - 50 грам вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі і остуджуємо.
 - В дріжджову суміш додаємо дві чайні ложки яйця і перемішуємо (більше це яйце нам не знадобиться).
 - Далі в опару заливаємо охолоджене вершкове масло і розмішуємо.
 - Так само підсипаємо залишки цукрового піску, ванільний екстракт і сіль.
 - Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
 - В отриману масу починаємо поступово вводити просіяне борошно (рекомендується підсипати компонент в 3-4 етапи і кожен раз добре вимішують).
 - Додавши другу порцію борошна – вимішуємо масу за допомогою виделки або силіконової лопатки.
 - Засипаємо останню порцію і замішуємо тісто.
 - Перекладаємо масу на робочу поверхню, присипану борошном, і руками продовжуємо заміс. В результаті у нас повинно вийти еластичне тісто, яке практично не липне до рук.
 - Формуємо кульку.
 - Укладаємо грудку в тарілку, накриваємо вологим рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на годину-півтора.
 - Чекаємо поки тісто збільшитися в об’ємі в кілька разів.
 - пишну масу Викладаємо на стіл і обминаємо.
 - Поділяємо тісто на 12 рівних частин.
 - Приступаємо до формування булочок. Кожну частину розгортаємо в тонкий корж, розміром приблизно 10 на 15 сантиметрів.
 - Змащуємо заготовки заздалегідь розтопленим і охолодженим маслом і присипаємо цукровим піском.
 - Один краєчок підверніть до середини коржі.
 - Аналогічно звертаємо другий край і накриваємо їм перший.
 - Складаємо навпіл і защипуємо краю вологими пальцями.
 - Надрізаємо майбутню плюшку з протилежного боку від місця з’єднання, але не до кінця.
 - Розгортаємо заготовку в дві сторони і акуратно розправляємо шари.
 - Викладаємо ласощі на лист пергаментного паперу для запікання на невеликій відстані один від одного і прибираємо в тепле місце для вистоювання на 10-15 хвилин.
 - Щедро промазуємо кожну заготовку збитим яйцем і відправляємо запікатися на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
 - Для більш ніжної текстури, злегка скроплюємо десерт водою, прикриваємо рушником і даємо постояти 20 хвилин.
 - До столу подаємо ароматні булочки зі склянкою парного молока. Приємного апетиту!
 







































