Дуже смачний помідори з хроном на зиму в банках
Рецепт підійде для любителів пряних томатів. Закуска підійде до будь-якого гарніру і виду м’яса. Її можна використовувати в якості салату або самостійного блюда.
Час готування: 2 ч. 20 хв.
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Кількість порцій: 1-2.
Склад:
- Помідор – 4 кг
- Часник – ¼ склянки
- Перець болгарський солодкий – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Хрін сухий – ¼ склянки
- Петрушка – за смаком.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо банки і кришки для майбутніх закаток з допомогою харчової соди. Добре промиваємо їх і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Промиваємо всі помідори. Обтираем їх і вибираємо ті, які підуть на укладання в банки. Проколюємо їх зубочисткою або голкою в декількох місцях. Так вони не лопнуть, коли будемо заливати в банки окріп.
Крок 2. Промиваємо зелень проточною водою. Викладаємо на паперовий рушник, щоб вона висохла. На дно банки кладемо петрушку, а зверху укладаємо помідори.
Крок 3. Для соусу помідори заливаємо окропом, заздалегідь підготовленим будь-яким зручним способом. Через пару хвилин виливаємо гарячу воду і заливаємо помідори холодною водою. Через кілька хвилин зливаємо рідину і знімаємо шкірку з помідорів.
Крок 4. Розрізаємо кожен плід на чотири частини. Подрібнюємо помідори в блендері або за допомогою іншої техніки. Очищаємо часник і моркву. Також розрізаємо їх на шматки і подрібнюємо в блендері.
Крок 5. Промиваємо солодкий перець розрізаємо вздовж на дві частини. Позбавляємося від серцевини і знову промиваємо овоч. Знову розрізаємо кожну половинку перцю і подрібнюємо всю масу у блендері.
Крок 6. Кип’ятимо воду в чайнику. Заливаємо її в банки з помідорами і накриваємо ємності кришками і рушником. Залишаємо на 5 хвилин. Доводимо до кипіння ще одну порцію води. Зливаємо рідину з банок і заливаємо окропом. Накриваємо кришками і рушником на 10-15 хвилин.
Крок 7. У подрібнені помідори, додаємо цукор, сіль і подрібнений перець. Ставимо каструлю на плиту і доводимо масу до кипіння. Додаємо інші інгредієнти. Перемішуємо і кип’ятимо на невеликому вогні. Знімаємо пінку. Заливка буде готова, коли пінка перестане з’являтися.
Крок 8. Знову зливаємо воду з банок. Заливаємо гарячою масою помідори в банці. Накриваємо кришками ємності і закатуємо. Закутуємо банки ковдрою і даємо охолонути.
Приємного апетиту!