Помідори з аспірином на зиму під капронову кришку
Помідори під капроновою кришкою будуть готові до вживання вже через три тижні. Рецепт приготування досить простий і не вимагає великих зусиль.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Помідори – 3 кг
- Часник – 1 головка.
- Кріп – 1 пучок.
- Перець болгарський солодкий – ½ кг
- Перець гострий – 1-2 шт.
- Вода – 3 л
- Сіль – 1 склянка
- Цукор – 2 склянки
- Аспірин – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Займемося стерилізацією банок. Спочатку промиваємо їх содовим розчином і начисто вимиваємо. Слідкуйте за тим, щоб на стінках банок не залишалося патьоків соди. Потім відправляємо ємності на термообробку.
Крок 2. Промиваємо овочі для закачування: помідори, солодкий і гострий перець, кріп. Перед тим, як нарізати, солодкий перець позбавляє від зайвих деталей. Гострий перець відразу подрібнюємо.
Крок 3. На дно чистої банки покласти лавровий лист, перець горошком і заздалегідь очищені зубчики часнику. Слідом укладаємо помідори, шматочки солодкого та гострого перцю.
Крок 4. Заливаємо очищену воду в чайник або каструлю (як зручніше), додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння. Чекаємо, поки рідина охолоне. Кладемо в кожну банку аспірин. На 3-х літрову банку – 2 таблетки.
Крок 5. Коли вода охолоне, заливаємо її в банки і накриваємо їх капроновими кришками дуже щільно. Ємності з овочами ставимо в холодильник для більш тривалого зберігання.
Приємного апетиту!