Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму
Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі помідорів з олією та цибулею без оцту на зиму. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжки.
Крок 2. Далі плоди поділяємо на акуратні половинки або четвертинки.
Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою.
Крок 4. На дно викладаємо спеції і вливаємо олію. Викладаємо половинки помідорів з кільцями ріпчастої цибулі.
Крок 5. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Перемішуємо, даємо сухих інгредієнтів розчинитися.
Крок 6. Заливаємо вміст банки гарячим розсолом. Далі заготівлю стерилізуємо в каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин. Дістаємо, закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму готові. Забирайте на зберігання!