Помідори з цибулею і маслом на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму

Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі помідорів з олією та цибулею без оцту на зиму. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Далі плоди поділяємо на акуратні половинки або четвертинки.

Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою.

Крок 4. На дно викладаємо спеції і вливаємо олію. Викладаємо половинки помідорів з кільцями ріпчастої цибулі.

Крок 5. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Перемішуємо, даємо сухих інгредієнтів розчинитися.

Крок 6. Заливаємо вміст банки гарячим розсолом. Далі заготівлю стерилізуємо в каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин. Дістаємо, закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму готові. Забирайте на зберігання!