Пончики – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати домашні пончики на молоці з дріжджами

З пончики завжди навіюють особливе відчуття затишку. Їх апетитний аромат і рум’яний завзятий вигляд просто не можуть не подобатися. Звичайно, цей десерт ніяк не входить в рамки правильного харчування, але ж іноді треба себе балувати. Повітряні, м’які, ароматні пампушки порадують всю сім’ю!

Час приготування: 45 хв. без урахування часу на підйом тіста.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко – 100 мл
  • Борошно – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне для тіста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти для приготування тіста. Молоко підігріваємо до температури тридцять п’ять – сорок градусів. Борошно просіваємо через дрібне сито.

2. В об’ємну миску поміщаємо сухі дріжджі, сіль, цукровий пісок і одну столову ложку борошна з загальної кількості. Змішуємо до об’єднання компонентів.

3. Вливаємо до сухої суміші тепле молоко і розмішуємо до повної однорідності.

4. Поступово, помішуючи, додаємо дві склянки борошна і вливаємо олію.

5. Замішуємо тісто руками. Коли маса об’єднає в собі всі компоненти і стане липнути до рук, підсипаємо борошно. Готове тісто має бути м’яким і слухняним, некрутим.

6. Скачуємо з тіста кулю, покласти його в миску і накриваємо чистим рушником або затягуємо харчовою плівкою. Ставимо в тепле місце на тридцять-сорок хвилин. За вказаний час тісто має збільшитися в півтора-два рази і стати більш пухким і м’яким.

7. Розкачуємо тісто в пласт на присипаної борошном поверхні. Оптимальна товщина розкочування – один сантиметр. Вирізаємо з пласта тіста круги, в центрі яких робимо отвір меншого діаметру з допомогою чарки або невеликої круглої форми.

8. У сковороді розігріваємо велику кількість рослинного масла без запаху – його шар повинен бути не менше, ніж два-три сантиметри. У кипляче масло кладемо заготовки з тіста і обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін. Пончики будуть збільшуватися при смаженні, тому варто розміщувати їх вільно.

9. Пончики перекладаємо після обсмажування на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок олії. Потім поміщаємо на сервірувальну тарілку і щедро посипаємо цукровою пудрою через ситечко. Подавати пампушки краще теплими – в такому стані вони особливо м’які і ніжні.

Приємного апетиту!