Посикунчики – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Посикунчики на воді

Посикунчики на воді – це смачне і ситне блюдо, яке представляє собою невеликі рум’яні пиріжки з соковитою начинкою з м’ясного фаршу і бульйону. Головне завдання кулінара під час приготування, це гарненько запечатати начинку, щоб всі соки залишилися всередині.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Вода – 100 мл + 150 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортами об’єднуємо яйця, сметану, 100 мілілітрів води і трохи солі, порціями вводимо борошно і замішуємо податливе тісто. Збираємо в кулю.

Крок 2. Для начинки очищаємо і дрібно нарізаємо цибулину. Нарізку висипаємо до фаршу, приправляємо сіллю і перцем, вливаємо воду – гарненько перемішуємо.

Крок 3. Тісто розрізаємо навпіл, кожен шматок перетворюємо в «ковбаску», ріжемо на шматочки.

Крок 4. Заготовки тіста розкачуємо в коржик, на половину якої поміщаємо трохи соковитою начинки.

Крок 5. Формуємо напівфабрикат, щільно защипнувши краю вологими пальцями.

Крок 6. Для більшої надійності звертаємо по типу «гребінця» (див. фото).

Крок 7. Готуємо посикунчики на розпеченому олії на помірному вогні з обох сторін.

Крок 8. Гарячі пиріжки перекладаємо на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!