Повидло з ранеток через сито на зиму
Щоб домашнє повидло з ранеток вийшло ніжним і повітряним, готуйте його з допомогою дрібного сита. Готовий продукт порадує своїм смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Підходить для зимового зберігання.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 0,7 кг
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 70 мл
Процес приготування:
1. У сотейник вливаємо невелику кількість води. Ставимо посуд на плиту.
2. Сюди опускаємо шматочки заздалегідь промитих ранеток. Знімаємо шкірку за бажанням. Кип’ятимо масу і варимо близько 15-20 хвилин на слабкому вогні.
3. Гарячий продукт обережно розтираємо через дрібне сито. Зручно це робити за допомогою дерев’яної лопатки.
4. Отриману кашку відправляємо назад в сотейник і засипаємо цукром.
5. Розмішуємо вміст, знову кип’ятимо його і тушкуємо на повільному вогні ще 20 хвилин.
6. Ніжне домашнє повидло з ранеток готово. Перекладайте його в чисту скляну банку, закривайте кришкою і забирайте на зберігання.