Повидло з ранеток на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Повидло з ранеток через сито на зиму

Щоб домашнє повидло з ранеток вийшло ніжним і повітряним, готуйте його з допомогою дрібного сита. Готовий продукт порадує своїм смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Підходить для зимового зберігання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 0,7 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

1. У сотейник вливаємо невелику кількість води. Ставимо посуд на плиту.

2. Сюди опускаємо шматочки заздалегідь промитих ранеток. Знімаємо шкірку за бажанням. Кип’ятимо масу і варимо близько 15-20 хвилин на слабкому вогні.

3. Гарячий продукт обережно розтираємо через дрібне сито. Зручно це робити за допомогою дерев’яної лопатки.

4. Отриману кашку відправляємо назад в сотейник і засипаємо цукром.

5. Розмішуємо вміст, знову кип’ятимо його і тушкуємо на повільному вогні ще 20 хвилин.

6. Ніжне домашнє повидло з ранеток готово. Перекладайте його в чисту скляну банку, закривайте кришкою і забирайте на зберігання.