Протертий агрус без варіння з цукром на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Сире варення з агрусу з лимоном для тривалого зберігання

Лимон надає солодкого варення з агрусу нотку кислинки і свіжості, а також робить такий десерт більш корисним, завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів у ягодах та лимон. Готується таке варення просто і зберігає максимум корисних речовин.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 3 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. З лимона зняти цедру і філірувати фрукт, щоб в шматочках не залишилося кісточок або перегородок.

2. Апельсин порізати на дольки і перевірити, щоб не було кісточок.

3. Цитрусові і ягоди подрібнити за допомогою м’ясорубки, при необхідності довести до пюреобразного стану за допомогою блендері.

4. Додати до фруктово-ягідної маси цукор і ще раз добре збити.

5. Стерилізувати ємності, підходящі для варення, розкласти масу, щільно закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.