Сире варення з агрусу з лимоном для тривалого зберігання
Лимон надає солодкого варення з агрусу нотку кислинки і свіжості, а також робить такий десерт більш корисним, завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів у ягодах та лимон. Готується таке варення просто і зберігає максимум корисних речовин.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Інгредієнти:
- Аґрус – 3 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Апельсин – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. З лимона зняти цедру і філірувати фрукт, щоб в шматочках не залишилося кісточок або перегородок.
2. Апельсин порізати на дольки і перевірити, щоб не було кісточок.
3. Цитрусові і ягоди подрібнити за допомогою м’ясорубки, при необхідності довести до пюреобразного стану за допомогою блендері.
4. Додати до фруктово-ягідної маси цукор і ще раз добре збити.
5. Стерилізувати ємності, підходящі для варення, розкласти масу, щільно закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.