Ситна і смачна пшенична каша з м’ясом
Прекрасне ситне блюдо, яке поєднує в собі і м’ясні компоненти, і гарнір – це пшенична каша з куркою. Витративши менше години, можна з легкістю приготувати вечерю чи обід для всієї родини з доступних і простих продуктів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Грудка куряча – 500 гр.
- Вода – 600 мл
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Масло рослинне – 70 мл
- Приправа абхазька – ½ ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо м’ясо. Курку обполіскуємо під струменем води, зачищаємо від білих плівок і шкіри, нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.
2. У сковороді з високими бортиками нагріваємо олію і обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки.
3. Дві середні морквини очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці – відправляємо до курки, солимо і перемішуємо.
4. До овочів з м’ясом засипаємо промиту і якісну крупу.
. Весь вміст сковорідки заливаємо водою так, щоб рідина покривала продукти приблизно на 1,5 сантиметра зверху. Додаємо улюблені спеції, сіль і мелений чорний перець. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин.
6. За кілька хвилин до готовності щедро посипаємо компоненти абхазької приправою.
7. До столу подаємо в гарячому вигляді з доповненням у вигляді салату з свіжих овочів. Приємного апетиту!