Пшоняна каша – – блюдо для тих, хто хоче, щоб їх їжа була не тільки смачною, але і корисною. У пшонці міститься величезна кількість різних корисних речовин, що робить її незамінною для людей, що намагаються харчуватися правильно.
Як зварити пшоняну кашу на молоці у каструлі?
Пшоняна каша є однією з найбільш корисних, за рахунок високого вмісту різних мікроелементів, наприклад, заліза. Тому така каша ідеально підійде тим, хто дотримується принципів здорового харчування. Пшонка з молоком виходить дуже смачною, ароматною і зовсім не гіркою.
Інгредієнти на
2 порц.
- Пшоно 200 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл
- Вода 500 мл
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачну пшоняну кашу на молоці? В першу чергу готуємо всі потрібні продукти.
- Потім засипаємо крупу в миску і наливаємо в неї холодну воду.
- Розмішуємо крупу, щоб відокремити все зайве, і зливаємо воду. Повторюємо таку процедуру поки вода не буде прозорою.
- Засипаємо пшонку в друшляк і обдаємо її окропом.
- Далі перекладаємо крупу в каструлю і наливаємо в неї холодну воду.
- Знімаючи періодично з’являється піну, доводимо кашу до кипіння, після чого вогонь зменшуємо до помірного.
- Таким чином продовжуємо варити кашу до повного випаровування води.
- Заливаємо в пшонку гаряче молоко, гарненько все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального.
- Засипаємо сіль з цукром і перемішуємо.
- Помішуючи, варимо кашу ще близько 20 хвилин.
- Знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло.
- Потім накриваємо каструлю кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
- Пшоняна каша готова, приємного апетиту!
