Пшоняна каша – – блюдо для тих, хто хоче, щоб їх їжа була не тільки смачною, але і корисною. У пшонці міститься величезна кількість різних корисних речовин, що робить її незамінною для людей, що намагаються харчуватися правильно.
Як зварити пшоняну кашу на молоці у каструлі?
Пшоняна каша є однією з найбільш корисних, за рахунок високого вмісту різних мікроелементів, наприклад, заліза. Тому така каша ідеально підійде тим, хто дотримується принципів здорового харчування. Пшонка з молоком виходить дуже смачною, ароматною і зовсім не гіркою.
Інгредієнти на
2 порц.
- Пшоно 200 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл
- Вода 500 мл
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачну пшоняну кашу на молоці? В першу чергу готуємо всі потрібні продукти.
- Потім засипаємо крупу в миску і наливаємо в неї холодну воду.
- Розмішуємо крупу, щоб відокремити все зайве, і зливаємо воду. Повторюємо таку процедуру поки вода не буде прозорою.
- Засипаємо пшонку в друшляк і обдаємо її окропом.
- Далі перекладаємо крупу в каструлю і наливаємо в неї холодну воду.
- Знімаючи періодично з’являється піну, доводимо кашу до кипіння, після чого вогонь зменшуємо до помірного.
- Таким чином продовжуємо варити кашу до повного випаровування води.
- Заливаємо в пшонку гаряче молоко, гарненько все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального.
- Засипаємо сіль з цукром і перемішуємо.
- Помішуючи, варимо кашу ще близько 20 хвилин.
- Знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло.
- Потім накриваємо каструлю кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
- Пшоняна каша готова, приємного апетиту!
Розсипчаста пшоняна каша на воді в каструлі
Пшоняна каша – прекрасний гарнір до птиці або овочів, який виходить дуже корисним і ситним. Пшонка виходить розсипчастою, ніжною і повітряної, так що з її допомогою харчуватися можна не тільки правильно, але й смачно.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 1 склянка
- Масло вершкове – 15 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку готуємо все необхідне для страви.
2. Обсмажуємо пшоняну крупу на сухій каструлі на помірному вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору.
3. Заливаємо в каструлю воду, додаємо сіль і перемішуємо.
4. Збільшуємо вогонь і доводимо кашу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, додаємо масло і прикриваємо каструлю кришкою. Таким чином варимо кашу близько 15 хвилин.
5. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоюватися протягом 10 хвилин, щоб крупа ввібрала всю рідину.
6. Готову кашу ретельно перемішуємо і розбиваємо утворилися грудочки. Приємного апетиту!
Як приготувати пшоняна каша на молоці в мультиварці?
Ніжна і смачна пшоняна каша в мультиварці обов’язково сподобається як дорослим, так і дітям, і щось до смаку навіть нагадує десерт. Готується вона досить просто і виходить неймовірно корисною.
Час приготування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 1 мульт.скл.
- Молоко – 4 мульт.скл.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Гарненько промиваємо крупу і заливаємо її окропом, щоб позбутися гіркоти. Коли вода охолоне, крупу промиваємо ще раз.
2. Засипаємо пшоняну крупу в каструлю.
3. Далі заливаємо в чашу мультиварки молоко, додаємо сіль і цукор.
4. Вибираємо режим «Молочна каша» і залишаємо кашу варитися до звукового сигналу.
5. Потім перемішуємо кашу, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
6. У готову кашу додаємо вершкове масло за смаком. Приємного апетиту!
Розсипчаста каша з пшоняної крупи на воді в мультиварці
Пшоняна каша на воді – відмінний варіант для дієти або поста, який також підійде і вегетаріанцям. У таку кашу можна додавати різні сухофрукти або варення, а в найпростішому варіанті її прекрасно доповнить вершкове масло.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 1 склянка
- Вода – 4 склянки
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти.
2. Пшоняну крупу перебираємо, промиваємо спочатку в теплій, а потім у гарячій воді, щоб прибрати гіркоту.
3. Викладаємо крупу в чашу мультиварки, заливаємо її водою, додаємо сіль, цукор і масло.
4. Мультиварку закриваємо, вибираємо режим «Гречка» і готуємо до звукового сигналу. Потім вибираємо режим «Підігрів» і залишаємо кашу ще на 20 хвилин.
5. Готову кашу подаємо гарячою. Приємного апетиту!
Дуже смачна пшоняна каша на воді з гарбузом
Корисне і неймовірно смачне блюдо, яке за рахунок приготування в духовці, зберігає в собі безліч вітамінів і мікроелементів. А додавання в кашу яблук і кориці додасть страві легку кислинку і чарівний аромат.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Крупа пшоняна – 250 гр.
- Гарбуз – 350 гр.
- Яблука – 300 гр.
- Кориця – ½ ч. л.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні для приготування страви.
2. Перебираємо пшоно, кілька раз промиваємо його теплою водою, а потім заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин, щоб видалити гіркоту.
3. Гарбуз з яблуками очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
4. Змішуємо цукор з корицею і додаємо до викладеним у форму для запікання, яблук і гарбуза.
5. Зливаємо воду з пшоняної крупи, засипаємо її в ємність для запікання. Заливаємо водою так, щоб її було врівень з пшоном. За смаком додаємо невелику кількість солі.
6. Накриваємо форму кришкою або фольгою і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку, де готуємо кашу близько півгодини. Додаємо в готову кашу масло і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як зварити кашу з пшона з гарбузом в мультиварці?
Навариста і смачна каша, ідеально підходить для осінньої пори. Для такої каші краще всього використовувати мускатную гарбуз, вона не розповзається в мультиварці і виходить соковитою, але не водянистою.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Крупа пшоняна – 2 мульт.ст.
- Гарбуз – 400 гр.
- Вода – 1 мульт.ст.
- Молоко – 8 мульт.ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Пшоняну крупу промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин.
2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
3. Засипаємо крупу в чашу мультиварки.
4. Заливаємо крупу водою і молоком.
5. Ретельно все перемішуємо.
6. Засипаємо в каструлю цукор.
7. Також додаємо сіль.
8. Нарізаємо масло невеликими шматочками і теж додаємо в кашу.
9. І акуратно додаємо гарбуз.
10. Накриваємо каструлю кришкою.
11. Вибираємо режим «Молочна каша».
12. Після звукового сигналу відкриваємо мультиварку і перемішуємо кашу.
13. Вибираємо режим «Підтримання тепла» і залишаємо настоюватися ще 15 хвилин.
14. Подаємо кашу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пшоняної каші в горщику в духовці
Смачний і дієтичний варіант гарніру для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Каша виходить дуже ніжною, наваристою і вельми корисною. На ваш розсуд в кашу можна додати будь-які сухофрукти для більш цікавого смаку.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 4 ст. л.
- Молоко – 300 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Крупу промиваємо під холодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою.
2. Зливаємо воду і накладаємо пшоно в горщик.
3. Заливаємо крупу молоком, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
4. Горщик відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
5. Витягуємо горщик, додаємо в нього вершкове масло. Не перемішуємо.
6. Відправляємо горщик назад в духовку до появи золотистої скоринки, після чого духовку вимикаємо і залишаємо кашу настоюватися ще близько 10 хвилин.
7. Кашу подаємо гарячою. Приємного апетиту!
Як приготувати смачну пшоняну кашу зі свининою в духовці?
Пшоняна каша чудово поєднується зі свининою, а при її приготуванні в духовці, страва виходить ніжним, смачним і насиченим, адже м’ясо віддає всі соки каші. Готувати таку страву дуже легко і воно точно залишиться у вашій кулінарній книзі ще надовго.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 2 склянки
- Свинина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Вода – 4 склянки
- Масло рослинне – за смаком
- Сметана – за смаком
- Зелень – за смаком
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Лук очищаємо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.
2. Додаємо сіль і спеції.
3. Розкладаємо цибулю по горщикам.
4. Свинину нарізаємо великими шматками і обвалюємо в спеціях, після чого обсмажуємо на великому вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору.
5. М’ясо також відправляємо в горщики.
6. Пшоно промиваємо, замочуємо приблизно на 5 хвилин і знову промиваємо. Рівномірно розподіляємо його по горщикам.
7. Воду солимо і доводимо до кипіння, після чого розливаємо по горщикам. Посипаємо кашу зеленню, накриваємо горщики кришками і залишаємо на 20 хвилин. Потім відправляємо горщики у розігріту до 150 градусів духовку на півгодини.
8. Перед подачею поливаємо кашу сметаною. Приємного апетиту!
Солодка пшоняна каша з родзинками
Пшонка на молоці – чудова, смачна і дуже корисна каша. А якщо додати в неї вимочений в чаї родзинки і корицю, то виходить досить незвичайне, але від того не менш апетитне поєднання смаків. Таку кашу можна подавати як в якості головної страви, так і в якості десерту.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 100.
- Молоко – 500 мл
- Родзинки – 1 жменя
- Цукор – 3 ч. л.
- Чай чорний листовий – 1 ч. л.
- Кориця мелена – на смак
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Заливаємо чай половиною склянки окропу і залишаємо настоюватися.
2. Замочуємо родзинки з чаєм, після чого зливаємо чай.
3. Засипаємо пшоняну крупу в підходящу для запікання каструлю, заливаємо його молоком, солимо і відварюємо, зовсім трохи, не доводячи кашу до готовності.
4. Додаємо в кашу родзинки і відправляємо каструлю під кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
5. Змішуємо цукор з меленою корицею і посипаємо готову кашу. Приємного апетиту!