Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсипчаста пшоняна каша на воді в каструлі

Пшоняна каша – прекрасний гарнір до птиці або овочів, який виходить дуже корисним і ситним. Пшонка виходить розсипчастою, ніжною і повітряної, так що з її допомогою харчуватися можна не тільки правильно, але й смачно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Крупа пшоняна – 1 склянка
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку готуємо все необхідне для страви.

2. Обсмажуємо пшоняну крупу на сухій каструлі на помірному вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору.

3. Заливаємо в каструлю воду, додаємо сіль і перемішуємо.

4. Збільшуємо вогонь і доводимо кашу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, додаємо масло і прикриваємо каструлю кришкою. Таким чином варимо кашу близько 15 хвилин.

5. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоюватися протягом 10 хвилин, щоб крупа ввібрала всю рідину.

6. Готову кашу ретельно перемішуємо і розбиваємо утворилися грудочки. Приємного апетиту!