Розсипчаста пшоняна каша на воді в каструлі
Пшоняна каша – прекрасний гарнір до птиці або овочів, який виходить дуже корисним і ситним. Пшонка виходить розсипчастою, ніжною і повітряної, так що з її допомогою харчуватися можна не тільки правильно, але й смачно.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 1 склянка
- Масло вершкове – 15 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку готуємо все необхідне для страви.
2. Обсмажуємо пшоняну крупу на сухій каструлі на помірному вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору.
3. Заливаємо в каструлю воду, додаємо сіль і перемішуємо.
4. Збільшуємо вогонь і доводимо кашу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, додаємо масло і прикриваємо каструлю кришкою. Таким чином варимо кашу близько 15 хвилин.
5. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоюватися протягом 10 хвилин, щоб крупа ввібрала всю рідину.
6. Готову кашу ретельно перемішуємо і розбиваємо утворилися грудочки. Приємного апетиту!