Простий і смачний рецепт пшоняної каші в горщику в духовці
Смачний і дієтичний варіант гарніру для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Каша виходить дуже ніжною, наваристою і вельми корисною. На ваш розсуд в кашу можна додати будь-які сухофрукти для більш цікавого смаку.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 4 ст. л.
- Молоко – 300 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Крупу промиваємо під холодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою.
2. Зливаємо воду і накладаємо пшоно в горщик.
3. Заливаємо крупу молоком, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
4. Горщик відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
5. Витягуємо горщик, додаємо в нього вершкове масло. Не перемішуємо.
6. Відправляємо горщик назад в духовку до появи золотистої скоринки, після чого духовку вимикаємо і залишаємо кашу настоюватися ще близько 10 хвилин.
7. Кашу подаємо гарячою. Приємного апетиту!