Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт пшоняної каші в горщику в духовці

Смачний і дієтичний варіант гарніру для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Каша виходить дуже ніжною, наваристою і вельми корисною. На ваш розсуд в кашу можна додати будь-які сухофрукти для більш цікавого смаку.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Крупа пшоняна – 4 ст. л.
  • Молоко – 300 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Крупу промиваємо під холодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою.

2. Зливаємо воду і накладаємо пшоно в горщик.

3. Заливаємо крупу молоком, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.

4. Горщик відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

5. Витягуємо горщик, додаємо в нього вершкове масло. Не перемішуємо.

6. Відправляємо горщик назад в духовку до появи золотистої скоринки, після чого духовку вимикаємо і залишаємо кашу настоюватися ще близько 10 хвилин.

7. Кашу подаємо гарячою. Приємного апетиту!