Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачну пшоняну кашу зі свининою в духовці?

Пшоняна каша чудово поєднується зі свининою, а при її приготуванні в духовці, страва виходить ніжним, смачним і насиченим, адже м’ясо віддає всі соки каші. Готувати таку страву дуже легко і воно точно залишиться у вашій кулінарній книзі ще надовго.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 2 склянки
  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Лук очищаємо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.

2. Додаємо сіль і спеції.

3. Розкладаємо цибулю по горщикам.

4. Свинину нарізаємо великими шматками і обвалюємо в спеціях, після чого обсмажуємо на великому вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору.

5. М’ясо також відправляємо в горщики.

6. Пшоно промиваємо, замочуємо приблизно на 5 хвилин і знову промиваємо. Рівномірно розподіляємо його по горщикам.

7. Воду солимо і доводимо до кипіння, після чого розливаємо по горщикам. Посипаємо кашу зеленню, накриваємо горщики кришками і залишаємо на 20 хвилин. Потім відправляємо горщики у розігріту до 150 градусів духовку на півгодини.

8. Перед подачею поливаємо кашу сметаною. Приємного апетиту!