Як приготувати смачну пшоняну кашу зі свининою в духовці?
Пшоняна каша чудово поєднується зі свининою, а при її приготуванні в духовці, страва виходить ніжним, смачним і насиченим, адже м’ясо віддає всі соки каші. Готувати таку страву дуже легко і воно точно залишиться у вашій кулінарній книзі ще надовго.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 2 склянки
- Свинина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Вода – 4 склянки
- Масло рослинне – за смаком
- Сметана – за смаком
- Зелень – за смаком
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Лук очищаємо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.
2. Додаємо сіль і спеції.
3. Розкладаємо цибулю по горщикам.
4. Свинину нарізаємо великими шматками і обвалюємо в спеціях, після чого обсмажуємо на великому вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору.
5. М’ясо також відправляємо в горщики.
6. Пшоно промиваємо, замочуємо приблизно на 5 хвилин і знову промиваємо. Рівномірно розподіляємо його по горщикам.
7. Воду солимо і доводимо до кипіння, після чого розливаємо по горщикам. Посипаємо кашу зеленню, накриваємо горщики кришками і залишаємо на 20 хвилин. Потім відправляємо горщики у розігріту до 150 градусів духовку на півгодини.
8. Перед подачею поливаємо кашу сметаною. Приємного апетиту!